Aj počas tohto víkendu sa môžu fanúšikovia tešiť na ponuku toho najlepšie futbalu. Pokračuje totiž Premier League či španielska Primera División. V oboch top ligách sa hrajú veľké šlágre, ktoré by nemali chýbať na žiadnom tikete.

Navyše, aj tento týždeň sme si pripravili ponuku BONUSOV NA KAŽDÝ DEŇ. Sleduj stránku eTIPOS.sk, kde nájdeš podrobnosti o bonusoch. Tie sa totiž menia, tak buď obozretný a využi každý deň svoj bonus. V piatok sa spája Bonus so zápasom Fulham – Wolverhampton, v sobotu zas s ostrosledovaným derby Real – Atlético Madrid a v nedeľu bude pútať pozornosť zápas finále Ligového pohára medzi Manchester United a Newcastle United. Všetky tieto zápasy nájdeš v ponuke na eTIPOS.sk aj s množstvom odvodených stávok, rovnako ako ďalšie atraktívne duely.

TOP ZÁPASY NA VÍKEND

Fulham – Wolverhampton (piatok, 21:00)

Tipy: Zápas 1X – 1. polčas X – viac gólov v 2.polčase

Tréner Fulhamu Marco Silva po víťazstve 1:0 v Brightone pochválil „odolnosť, túžbu a vieru“ svojho tímu. Ten vďaka tomuto výsledku získal už o minimálne desať bodov viac ako vo svojich posledných dvoch ročníkoch Premier League, a čo je možno ešte dôležitejšie, už len dva body mu chýbajú ku hranici 40 bodov, ktorá je obvykle dostačujúca pre záchranu v najvyššej súťaži. Aby Fulham tento míľnik prekonal, bude musieť zastaviť päťzápasovú sériu bez výhry vo vzájomných súbojoch s Wolves, ale zdá sa, že na to má dobré predpoklady, pretože iba Manchester United vyhral po MS v lige viac stretnutí ako práve Cottagers. A to nehovoríme o tom, že Fulham môže prvýkrát od roku 2001 udržať štyri čisté kontá v najvyššej súťaži v rade.

VLOŽ PO REGISTRÁCII 10 € A TIPUJEŠ PREMIER LEAGUE ZA 25 €

Celok Julena Lopeteguiho si bude defenzívnych schopností Fulhamu dobre vedomý, čo je možno zlá správa, pretože v poslednom zápase proti Bournemouthu, najhoršie brániacemu tímu v PL, sa im napriek prevahe nepodarilo skórovať. Začiatok Lopeteguiho éry v lige bol rozporuplný, hoci 13 bodov z osem zápasov sa ukázalo ako kľúčových pre vytvorenie trojbodového náskoku na zostupové pásmo. Po poslednom víťazstve tu 1:0 sa teraz Wolves budú snažiť po prvýkrát od roku 1962 zvíťaziť na Craven Cottage dvakrát v rade a zvýšiť svoj odstup od zostupového pásma. Ďalší napínavý zápas by prekvapil len málokoho, už len preto, že v ligových zápasoch Wolves padlo v priemere len 2,13 gólu. A to je štvrtá najnižšia bilancia v lige.

West Ham – Nottingham (sobota, 16:00)

Tipy: Zápas 1 – menej gólov ako 2,5 – viac rohov West Ham

Predstavenstvo West Hamu mu síce vyslovilo dôveru, ale je nepravdepodobné, že by to na manažéra Davida Moyesa zmiernilo tlak. Kladivári sa totiž po alarmujúcej bilancii jediného víťazstva v posledných 11 zápasoch Premier League prepadli do zostupového pásma, takže Londýnčanom stále hrozí prvý zostup od sezóny 2010/11. Vtedy navyše získali po 23 odohraných kolách tiež iba 20 bodov. West Ham je jediným tímom, ktorý sa v tejto sezóne nachádza v dolnej päťke a ešte nevymenil manažéra, Moyes však trvá na tom, že dokáže ich formu zvrátiť. Aj tak ale porážka 0:2 s Tottenhamom minulý víkend a len jedna výhra z posledných piatich domácich zápasov v lige znamenajú, že ich čaká množstvo práce, ktorá začína na London Stadium hneď teraz pri príchode Nottinghamu Forest.

Zverenci Steva Coopera mieria do hlavného mesta päť bodov nad zostupovým pásmom, ale proti kladivárom, ktorých od roku 1986 porazili vonku len raz, majú hrozivú bilanciu. Neslávne sú aj ich tohtoročné vonkajšie výkony v PL, pričom zisk iba šiestich bodov je najnižší v celej súťaži. Tricky Trees tiež dokázali v posledných šiestich zápasoch vo všetkých súťažiach zvíťaziť iba raz, čo vzbudzuje obavy o ich zotrvanie medzi ligovou elitou. Dôvera v tím však zostáva vysoká, najmä po poslednej domácej remíze 1:1 s Manchestrom City, po ktorej strelec Chris Wood, ktorý v januári prišiel z Newcastlu, vyhlásil, že v klube všetci veria, že sa udržia hore.

Leicester – Arsenal (sobota, 16:00)

Tipy: Zápas 2 – 1.gól Arsenal – 2 a viac ŽK v 2.polčase

Štvorzápasová séria bez prehry sa náhle zastavila, keď Leicester City naposledy podľahol Manchestru United 0:3. Výsledok to bol predsa len prekvapujúci, pretože Foxes v predchádzajúcich dvoch zápasoch strelili dokopy osem gólov. Tréner Brendan Rodgers sa ale nemieni obzerať späť a už sa teší na súboj s vedúcim tímom ligy Arsenalom, pričom pripravenosť očakáva aj od domácich fanúšikov. Leicester bude pomyselného dvanásteho muža potrebovať, pretože sa usiluje o ukončenie série štyroch prehier vo vzájomných dueloch s Kanoniermi v rade – päťkrát sa im to v najvyššej súťaži s týmto súperom prihodilo naposledy pred 91 rokmi. Aj keby sa ale domáci dostali do vedenia, nesmie Leicester zaspať na vavrínoch, pretože žiadny tím v tejto sezóne Premier League neprehral viac zápasov, v ktorých viedol. Táto štatistika hrá do kariet Arsenalu, ktorý v lige vyhral štyri zápasy, v ktorých naopak strácal.

TIPUJ PREMIER LEAGUE A HRAJ O EXTRA BONUS AŽ 3 000 €

Posledné z týchto víťazstiev prišlo v minulom kole, kedy hostia museli dvakrát vyrovnávať, kým v nastavenom čase strelili dva góly a získali späť dvojbodový náskok na čele tabuľky pred Manchestrom City. Tréner Mikel Arteta po tomto víťazstve pochválil „charakter a kvalitu“ svojich zverencov, ale teraz sa jeho pozornosť obracia na to, že iba druhýkrát v posledných ôsmich ročníkoch môže Arsenal zaznamenať desať ligových výhier na ihriskách súperov. Sedemkrát tento rok hostia vonku vyhrali rozdielom viac gólov, takže nečakajte, že by Arsenal v prípade vedenia zložil nohu z plynu.

Real Madrid – Atlético Madrid (sobota, 18:30)

Tipy: Zápas 1 – v 2.polčase viac gólov – viac ako 6 žk v zápase – vylúčenie v zápase

Ostro sledované madridské derby obstarajú nezmieriteľní rivali v rámci 23.kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže – La Ligy. Na koni bude určite domáci Real, ktorý má aj výrazne lepšie postavenie v tabuľke. Zverenci Carla Ancelottiho sú na druhom mieste ligy, prehra na Mallorce proti domácemu tímu z 5.februára a domáca bezgólová remíza proti aktuálne tretiemu Realu Sociedad im však komplikuje prenasledovanie FC Barcelony, ktorá ma na čele už osembodový náskok. Atléticu Madrid patrí štvrté miesto so stratou desiatich bodov na svojho slávnejšieho mestského súpera, v aktuálnej sezóne zverenci Diega Simeoneho padli už v piatich zápasoch a body stratili v piatich ďalších, z ktorých vydolovali iba bod.

Pusinky budú nakopnuté a najmä povzbudené z dôležitého víťazstva v Lige Majstrov z pôdy slávneho Liverpoolu, keď na Anfielde prehrávali už 2:0, ale po konečnom hvizde rozhodcu sa tešili z pohodlného víťazstva 5:2. Nebyť už spomínaného zaváhania v La Lige proti Mallorce, ťahali by futbalisti okolo Benzemu jedenásť zápasovú sériu v súťažných stretnutiach bez prehry.

V zlej forme nie je ani Atlético, ktoré prehralo z posledných štrnástich zápasoch iba dva. Naposledy sa vo vzájomnom zápase stretli dnešní súperi pred necelým mesiacom vo štvrťfinále domáceho pohára. V riadnom čase sa zápas skončil remízou 1:1, góly Benzemu a Viniciusa juniora z predĺženia však stáli Atlético postup do semifinále proti Barcelone.

ManUtd – Newcastle (finále Ligového pohára, nedeľa 17:30, Wembley)

Tipy: Zápas X – víťazstvo Man. United – 1. gól Man. United

Do finále slávneho anglického Ligového pohára sa prebojovali Newcastle a červení diabli z Manchestru, súboj sa odohrá na slávnom londýnskom Wembley. Ich vzájomné súperenie bude už 19. zápasom, ktorý sa hral ako finále Ligového pohára alebo FA Cupu. Tímy sa stretli v podobnej situácii vo finále FA Cupu v roku 1999, pričom Man Utd vyhral 2:0, čím si v sezóne zabezpečil víťazstvo v Premier League, FA Cupe aj Ligy majstrov a získal tak historické treble.

Manchester United vyhral dve z troch posledných stretnutí Ligového pohára s Newcastlom, naposledy sa tešil z víťazstva 2:1 v septembri 2012. Pre Newcastle United je to prvé finále Ligového pohára od roku 1976, pričom čakanie 47 rokov je aj ich najdlhším medzi finále v histórii Ligového pohára. Magpies prehrali svoje posledné štyri veľké finále (1974, 1998 a 1999 finále FA Cupu, 1976 finále Ligového pohára). Manchester United nastúpi už vo svojom 10. finále Ligového pohára, pričom iba Liverpool (13) má na svojom konte viac štartov.

Iba Liverpool (9) a Manchester City (8) získali trofej častejšie ako Red Devils (5), zatiaľ čo iba Arsenal (6) a Tottenham (5) prehrali viackrát vo finále Ligového pohára ako Manchester United (4). Zverenci Erika ten Haga neprehrali posledných osem zápasov, naopak Newcastle nezvládol posledný duel v Premier League doma s Liverpoolom a z posledných troch stretnutí sa mu podarilo vydolovať iba dva body za remízy v Bournemouthe a doma s West Hamom.

Napriek tomu, že Manchester je jemným favoritom, pri pohárových zápasoch, špeciálne finále hranom na neutrálnej pôde, sa dá očakávať, že budeme vidieť extrémne vyrovnaný duel, ktorý sa (asi) po 90 minútach skončí nerozhodným výsledkom.

tipuj futbal