Že diaľnica z Bratislavy do Košíc nie je postavená a do konca 21. storočia možno ani nebude? Nevadí. Napriek tomu celková dĺžka všetkých zjazdných komunikácií (diaľnice, rýchlostné cesty, cesty I. II. a III. triedy) má neuveriteľných 18 152 km. Ak by ste sa rozhodli precestovať všetky naraz, trvalo by vám to pri priemernej rýchlosti 60km za hodinu niečo vyše 12 dní strávených za volantom bez prestávky.

Takýto motoristický zážitok si navyše môžete umocniť natipovaním jednej z mnohých lotériových hier od TIPOS-u počas oddychu popri cestovaní po krásnych kútoch Slovenska online alebo cez sms.

Na Slovensku máme množstvo krásnych cestných úsekov, ktoré stoja za to.

Poďme si ich v skratke pripomenúť:

Diaľnica pod Tatrami

Kde inde začať, ak nie pohľadom na naše veľhory? Krásny úsek cesty, kde sa môžete pokochať výhľadmi, ktoré stoja za spomalenie, či azda až zastavenie na niektorom z odpočívadiel či na pumpe. Jednoducho, Tatry nemôžu chýbať.

Pezinská Baba

Kto má rád zákruty, miestami aj trocha adrenalínu, rozhodne by si nemal nechať ujsť cestu z Perneku na Babu. Úžasná scenéria Malých Karpát má ešte väčšie čaro počas pretekov do vrchu, ktoré sa tu zvyknú konať.

Manínska tiesňava

Cesta, ktorú by mal povinne absolvovať každý milovník Slovenska a nádherných prírodných scenérii. Nachádza sa 10 minút od zjazdu z diaľnice D1 pri Považskej Bystrici (sever). Cestou sa vám naskytnú pohľady na Považský hrad a zakrátko ste v Manínskej tiesňave, ktorá sa nachádza v Súľovských vrchoch. Prejdete tak najužším kaňonom na Slovensku.

Most v Považskej Bystrici

Na Považí ešte zostaneme. Na tamojšej ceste D1 je estakáda, ktorá naskytne úžasný výhľad a zážitok hodný fotky. Samozrejme, z miesta spolujazdca. Tamojší most je úžasný najmä v noci, keď je parádne osvetlený.

Orava, Oravský Podzámok

Na úseku cesty R3 okolo Oravského Podzámku prechádzajú vodiči cez deväť mostov. Dominantný nad riekou Orava a železnicou má 750 metrov. Navyše sa cestou kocháte krásnym Oravským hradom.

Telgárt, Stratená, Hrabušice

Cesta, na ktorej sa dostanete o sto rokov späť. Nájdete tu unikátne železničné mosty s tunelom Kornela Stodolu, ako aj majestátne viadukty. Väčší z dvoch viaduktov bol postavený v roku 1931, je vysoký 22 metrov a dlhý takmer 90 metrov. Pri ceste touto lokalitou sa môžete pokochať aj úžasnou cestou, ktorá leží kúsok za Telgártom a známym Dobšinským kopcom. Ak budete pokračovať z Telgártu smerom na Stratenú a následne Hrabušíc, narazíte na starú opustenú cestu, kde si môžete vychutnať aj kúsok Slovenského raja.

Stará Myjava

Pre niekoho zabudnutý región, pre niekoho jedno z najviac magických miest na Slovensku. Lúky, nedotknutá príroda, krásne jazerá. Miesto ako stvorené na pohodovú jazdu.

hrať LOTO