Víkendová ponuka býva v rámci športových stávok tradične najštedrejšia. Nie inak je tomu aj tento týždeň. Top európske ligy ponúknu viacero zaujímavých zápasov. Na ktoré sa zamerať?

Najlepšie kurzy a k nim aj bonusové akcie. Využi Bonusy z bufetu, ktoré nájdeš jedine na TIPOSBET.

Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na ľubovoľné zápasy z našej ponuky a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

Tešiť sa môžeš aj na Bonus z bufetu – Späťák. Ide o formu vernostného BONUSU, ktorý je vyplácaný za získané body z tipovania za kalendárny mesiac. Body získava hráč podľa výšky vkladov a podľa výšky kurzov na tiketoch. Každý mesiac môže hráč získať bonus až do 350 €!

A teraz sa už pozrime na víkendovú ponuku európskeho top futbalu.

Empoli – Bologna (piatok, 20:45)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – viac gólov v 2.polčase

Empoli minulý víkend prehralo s AC Miláno 0:1, čo bola jeho druhá porážka v rade rovnakým výsledkom. Táto dvojica porážok prerušila šesťzápasový štart bez prehry pre manažéra Davideho Nicolu v klube, ale domáci sú stále bod nad zostupovým pásmom Serie A. Vzhľadom na to, že ich opäť čaká klub z prvej štvorky, Bologna, hrozí domácim prvýkrát od začiatku sezóny, kedy prehrali šesťkrát za sebou, že prehrajú tri zápasy v rade.

Azzurri, ktorí v tejto sezóne nedali v lige gól v neuveriteľných 15 zápasoch, a aj naďalej majú problémy v útoku, pričom gól nedali ani v štyroch z posledných šiestich zápasov na Stadio Carlo Castellani. Napriek tomu Empoli s iba dvoma inkasovanými gólmi a piatimi získanými bodmi z posledných štyroch domácich ligových zápasov preukázalo, že vie byť zdatným súperom.

Štvrtá Bologna prišla o svoju šesťzápasovú víťaznú sériu, keď prehrala 0:1 s vedúcim Interom. To môže byť len drobná komplikácia, pretože vďaka trojbodovému náskoku na najbližšieho vyzývateľa v boji o prvú štvorku, AS Rím, majú stále zverenci Thiaga Mottu svoj osud vo vlastnej moci. Domáci, ktorí sa chcú vrátiť na víťaznú vlnu, navyše motivuje fakt, že po výhre 3:0 v prvom vzájomnom zápase môžu získať historicky prvý ligový double nad Empoli.

Túto nádej posilňuje aj ich nedávna vonkajšia forma, kedy vyhrali dvakrát po sebe 2:1, hoci v oboch prípadoch inkasovali ako prví. Spoliehať sa na ich vonkajší výkon ale môže byť ošemetné, pretože hneď sedem z ich 13 vonkajších ligových stretnutí skončilo nerozhodne. V štyroch z týchto remízových podujatí navyše stratili body, hoci sa ujali vedenia, takže dobrý začiatok nemusí nutne zaručiť, že Bologna urve historicky prvým vonkajším víťazstvom v najvyššej súťaži na pôde Empoli.

Kolín – Lipsko (piatok, 20:30)

Tipy: Zápas X2 – 1.gól Lipsko – viac rohov Lipsko

Kolín nad Rýnom sa minulý týždeň ako jediný z dolnej šestky Bundesligy vyhol porážke, keď v napínavom Rheinderby remizoval 3:3 s Borussiou Mönchengladbach. Billy Goats sú teraz bez výhry v piatich zápasoch a vzhľadom na to, že ich odstup od záchrany činí alarmujúcich sedem bodov, bude možno ich najvyššou ambíciou zabezpečenie barážovej priečky.

Zdá sa, že návšteva Lipska, ktoré sa uchádza o Ligu majstrov, túto úlohu značne sťaží, pretože Kolín nad Rýnom dokázal v tomto ročníku zo stretnutia s tímami z TOP 5 v tabuľke vyťažiť iba bod, pričom v minulej vzájomnej konfrontácii utrpel hanebnú porážku 0:6! Tréner Timo Schultz bude rád, že je na domácej pôde, kde prišli dve z troch ligových výhier v tomto ročníku, ale mizerný deväťbodový zisk na vlastnom trávniku je v tejto fáze najhorší od sezóny 2020/21 – kedy sa domáci zachránili len vďaka zvládnutej baráži.

Lipsko už v tejto sezóne v európskych pohároch dohralo, ale na ceste za návratom do Ligy majstrov mu pomohla séria troch výhier z posledných štyroch ligových kôl. Triumf 2:0 nad Darmstadtom z minulého týždňa bolo ôsmym čistým kontom Red Bulls v ligovej sezóne, ale od septembra sa im nepodarilo dosiahnuť dva po sebe idúce duely bez inkasovaného gólu v rade, takže góly by tu mohli byť na programe dňa.

Štadión RheinEnergieŠtadión sa pre Lipsko ukázal ako nepríjemné miesto, pretože tu nedokázalo vyhrať žiadny z predošlých troch stretov. Zverenci Marca Roseho sú navyše na svojich cestách v tomto ročníku zraniteľní – od konca októbra vyhrali vonku v Bundeslige iba dvakrát

Fulham – Tottenham (sobota, 18:30)

Tipy: Zápas X2 – 1.gól Tottenham – v 2.polčase viac gólov

Onedlho po tom, čo Fulham vyhral na Old Trafford a doma s Brightonom, sa na Molineux zrútil späť na zem a premárnil príležitosť s domácimi Wolves, čo by mohlo poškodiť jeho malé európske nádeje. Výsledok znamenal, že čakanie na tri víťazstvá v Premier League v rade v tejto sezóne pokračuje a ukazuje sa, že vonkajšia forma je aj naďalej slabinou.

Doma je to ale o niečom inom, kde si Silvovi zverenci pripísali osem z doterajších desiatich ligových výhier v tejto sezóne. Pridať ďalšie proti Tottenhamu by predstavovalo určitý skalp, najmä preto, že ich domáca bilancia v Premier League v úlohe predzápasových outsiderov v tejto sezóne naznačuje, že prekvapivých výhier sa príliš nedočkali.

Spurs v tejto sezóne na Craven Cottage už raz prehrali, a to na penalty v druhom kole EFL Cupu, ale museli by ste sa vrátiť do ročníka 2009/10, aby ste našli posledný prípad, keď z Craven Cottage neodišli s tromi bodmi v Premier League. Tottenham cez víkend jasne a presvedčivo deklaroval svoje ambície, keď porazil Aston Villu 4:0 a priblížil sa štvrtému miestu, a teda návratu do Ligy majstrov.

Radosť z gólov v druhom polčase vo West Midlands taktiež vyrovnala klubový rekord Spurs, keď skórovali v každom zo svojich 27 ligových duelov tejto sezóny. Túto rekordnú sériu vytvorili v sezóne 1950/51, kedy ako nováčikovia vyhrali ligu, a hoci triumf v aktuálnom ročníku je teraz značne nereálny, 11 po sebe idúcich súbojov so streleným gólom proti Fulhamu by aspoň naznačovalo, že by tu hostia mohli klubový rekord.

Monza – Cagliari (sobota, 15:00)

Tipy: Zápas X – polčas X – nikto nestrelí gól

Monza získala tri body po päťgólovej dráme na ihrisku Janova (3:2), čo ju posunulo do hornej polovice Serie A, a prinútilo trénera Raffaela Palladina po zápase vyhlásiť, že jeho tím „nemá žiadne limity“. Iba jedna porážka v posledných siedmich zápasoch toto tvrdenie do istej miery potvrdzuje, zatiaľ čo tento vzostup formy tiež oživil špekulácie o možnom zapojení do boja o európske priečky.

Jedinú porážku v tomto období utrpeli v poslednom domácom zápase od rozbehnutého Ríma, ale Monza sa na štadióne Brianteo ukázala ako ťažký súper, keď len o zápas predtým doma porazila aktuálne druhý AC Miláno (4:2). Domáci sa navyše môžu pochváliť neporaziteľnosťou v domácich zápasoch proti celkom zo spodnej polovice tabuľky, čo im pred víkendovým stretnutím ešte viac zdvihne sebavedomie.

Hosťujúci Cagliari je jedným z týchto tímov, ale na sever mieri po impozantnej sérii štyroch zápasov bez porážky, vrátane poslednej výhry 4:2 nad Salernitanou, vďaka ktorej sa vzdialilo zostupovému pásmu už na dva body. Pred týmto stretnutím je teda dôvod na optimizmus, aj keď tréner Claudio Ranieri minule videl odstúpiť pre zranenie aj útočníka Gianlucu Gaetana, čo ho vzhľadom už nabitej maródke nepotešilo.

Cestovanie nikdy nebolo silnou stránkou Cagliari, ale zisk štyroch bodov z posledných dvoch výjazdov predstavuje viac ako polovicu ich sezónnej bilancie. Hostia teda budú chcieť v tejto sérii pokračovať aj tu, ale znepokojujúce je, že žiadny tím v tomto ročníku nestrelil vonku menej ako ich deväť ligových gólov.

Mallorca – Granada (sobota, 14:00)

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas 1 – 1.gól Mallorca

Napriek náročným zápasom sa Malorke v posledných týždňoch podarilo získať odstup od zostupového pásma La Ligy. Zverenci Javiera Aguirreho sa v uplynulých piatich zápasoch stretli s tromi tímami z aktuálnej prvej šestky, ale aj tak nazbierali úctyhodných sedem bodov, vrátane pôsobivého víťazstva 1:0 nad Gironou.

Ich posledným výsledkom bola prehra 0:1 s Barcelonou, ktorá je vo forme, a Pirates tak pred týmto kolom mali na spodnej trojici päťbodový náskok. Vzhľadom na to, ako zle sa im darí na cestách, keď za celú sezónu vyhrali v lige len raz, budú výsledky na Son Moix kľúčové, pokiaľ sa chcú udržať v najvyššej súťaži. Od konca augusta prehrali na domácej pôde vo všetkých súťažiach len dvakrát.

To je pre hostí z Granady obzvlášť hrozivé, najmä preto, že sú jedným z troch tímov v súťaži, ktoré v tejto sezóne zostávajú na cestách v lige bez výhry, vrátane ôsmich porážok z predošlých deviatich pokusov. Zdá sa, že sú tak odsúdení na okamžitý návrat do druhej ligy, a to aj kvôli tomu, že im zostáva iba 11 zápasov, aby dobehli desaťbodovú stratu na záchranu.

Tabuľka by vyzerala o niečo lepšie, keby Nasrids dokázali udržať vedenie, ale len v posledných piatich zápasoch vonku stratili sedem bodov z víťazných pozícií, vrátane poslednej porážky 2:3 s Realom Sociedad. Priaznivci však môžu dúfať, že sa im konečne podarí zvíťaziť proti Malorke, ktorú porazili v šiestich z minulých siedmich vzájomných súbojov.

Juventus – FC Janov (nedeľa, 12:30)

Tipy: Zápas 1 – handicap (-1,5) 1 – 1.gól Juventus

V posledných siedmich zápasoch Serie A získal Juventus iba šesť bodov a prišiel o druhé miesto na úkor AC Miláno, na ktorý teraz stráca jeden bod. S desaťbodovým vankúšom na piaty Rím budú chcieť zverenci Massimiliana Allegriho toto zlé obdobie zastaviť čo najskôr, pokiaľ sa nechcú začať nervózne obzerať cez rameno a nechať sa zatiahnuť do bojov o prvú štvorku.

Nedeľná remíza 2:2 s Atalantou znamenala pre Juventus štvrtý domáci ligový zápas v rade s aspoň jedným inkasovaným gólom, čo je ich najdlhšia taká séria od konca sezóny 2021/22. Ich aktuálne problémy neprijali dobre ani fanúšikovia, ktorí na mužstvo najmä v prvom polčase bučali, pričom tréner Allegri priznal, že „časť štadióna jeho tímu príliš nepomohla“.

Janov utrpel dve prehry v rade vrátane tej poslednej doma s Monzou (2:3), čo predstavuje rovnaký počet porážok ako v predchádzajúcich 12 zápasoch dohromady a jeho šance na umiestnenie v hornej polovici tabuľky začínajú klesať. Deväťbodový vankúš a päť miest na zostupové pásmo stále udržujú tím Alberta Gilardina v pohodlnom bezpečí, takže pre nich môže byť ťažké sústrediť sa na zostávajúce zápasy.

Hosťom sa v tejto sezóne vonku príliš nedarí, na svojom konte majú iba tri ligové výhry na pôde súperov, ale v polovici všetkých takýchto zápasov sa aspoň vyhli porážke. Dôležitejšie je, že Janov neprehral tri z piatich vonkajších zápasov proti tímom aktuálne na deviatom a lepšom mieste, takže by si mohol veriť, že ukončí nepríjemnú sériu desiatich porážok v posledných jedenástich súťažných vzájomných dueloch hraných na tomto štadióne.

Chcem tipovať