V pohárovej Európe pokračujú po vypadnutí Ružomberka s Rigou iba tri slovenské kluby. Čakajú ich súperi z Grécka, Poľska a Rumunska. Bratislavský Slovan sa z Ligou Majstrov síce rozlúčil po nezvládnutom domácom zápase proti Ferencvárosu, pokračuje však v Európskej lige. Aj na jeho zápasy si môžeš tipnúť s najlepšími kurzmi od TIPOSu.

Natipuj si zápasy slovenských tímov a získaj teraz bonus 10 €.

chcem tipovať

Olympiakos – Slovan

Tipy: Zápas 1, 1. gól Olympiakos – viac gólov ako 2,5

Ani nie po roku tu máme reprízu duelu medzi Slovanom a gréckym Olympiakosom. Tentokrát sa dvojzápas odohrá v rámci tretieho kvalifikačného kola Európskej ligy. Výkop prvého z dvojice duelov je vo štvrtok 4.8. o 21:00 v Grécku, odveta bude o týždeň neskôr v Bratislave. Naskytá sa otázka, či sa belasí priblížia aspoň skupine EL? Odpoveď dá už prvý zápas. Úspešnejší tím z tejto „bitky“ čaká play-off Európskej ligy UEFA, kde sú zatiaľ potvrdené mužstvá: Gent, Austria Viedeň, Heart of Midlothian, Omonia, Sivasspor, Dnipro a Silkeborg.

Neúspešný z dvojice Slovan – Olympiakos pôjde do play-off kola Európskej konferenčnej ligy.

Olympiakos, podobne ako Slovan, „neprežil“ druhé kvalifikačné kolo Ligy majstrov, aj keď si veril, keďže má veľmi kvalitný káder. Po remíze 1:1 na ihrisku Haify zbabral domáci zápas a prehral vysoko 0:4. Tri góly išli cez stred obrany, ktorá bola v tomto zápase veľmi nedôrazná. Pritom práve v zadných radoch má Pireus najväčšie hviezdy – Šime Vrsaljka (ex-Atlético Madrid) s Kostasom Manolasom (ex-Neapol a AS Rím).

Situácia v tíme trénera Vladimíra Weissa st. tiež nie je ružová. Zranený je Vlado Weiss mladší, ktorý s určitosťou v Pireu bude chýbať, Šaponjič stojí kvôli kartám a útočník Ramírez sa tento týždeň iba vracia do tréningového procesu, predtým však nebol v úplnej hernej pohode. Po otrase mozgu zo zápasu s Fradi by ale mal byť k dispozícii Jurij Medveděv. Domáci budú favorit, čo by mali potvrdiť.

DAC Dunajská Streda – FCSB

Tipy: Zápas X – polčas X/Zápas X – menej gólov ako 2,5

Dunajskú Stredu čaká v stredu 3. augusta prvý zápas semifinále kvalifikácie Európskej konferenčnej ligy UEFA proti silnému rumunskému vicemajstrovi FCSB. Futbalisti DAC po príchode trénera Adriána Guľu vykročili do Európy s jediným cieľom – pokúsiť sa preniknúť až do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. Na tejto ceste už zvládli dve prekážky, a to severoírsky Cliftonville a faerský Vikingur. Tá najťažšia skúška ich však čaká práve teraz proti rumunskému FCSB.

Pozitívom je, že sa do hry po dlhých mesiacoch vracia kapitán a najväčšia hviezda tímu, maďarský internacionál Zsolt Kalmár. Mimo hry je však stále Andrija Balič a tiež János Hahn. S dôležitými hráčmi ako Nikola Krstovič, Dominik Veselovský, Miroslav Káčer, Dominik Kružliak a ďalší však Guľa má stále k dispozícii nebezpečný tím. Tím zo Žitného ostrova hrá v skvelej forme, v tejto sezóne ešte neprehral. V prvom ELK zvládol Cliftonville i Vikingur doma aj vonku. No a vo Fortuna lige je po troch kolách na prvom mieste so 7 bodmi, keď zdolal Liptovský Mikuláš 2:1 a Zlaté Moravce 3:0, so Žilinou remizoval 1:1.

Rumunom ako favoritovi sa však na začiatku aktuálnej ligovej sezóny veľmi nedarí. V domácej súťaži im patrí po troch odohraných kolách až 14. miesto bez víťazstva s dvoma bodmi. Na úradujúceho vicemajstra a majstra spred dvoch rokov to nie je veľmi dobrá vizitka. FCSB vedie trénera Nicolae Dica a má k dispozícii trikrát drahší kader ako Dunajská Streda. Ústrednou postavou tímu je kapitán Florin Tanase, ktorého meno sa však v súčasnosti skloňuje s možným prestupom do Číny.

Spartak Trnava – Rakow

Tipy: Zápas 1X – 1. polčas bez gólov – menej gólov ako 2,5

V 3. Predkole Európskej konferenčnej ligy sa predstaví v domácom prostredí aj Trnava. Nečaká ju ale nič ľahké, keďže vyzve zdatného súpera z Poľska, ktorým bude Rakow Čenstochová. V Trnave sa síce očakáva vyrovnanejší súboj, ale favoritom na postup sú hostia. Spartak odštartoval púť v pohárovej Európe priamo v 2. predkole, kde bol v pozícii favorita. Papierové predpoklady aj potvrdil proti waleskému celku Newtown, ktorý mu nerobil väčšie problémy.

Svoju kvalitu potvrdili zverenci Michala Gašparíka dvomi výhrami 4:1 doma a vonku 2:1. Trnave sa zatiaľ v domácej lige úplne nedarí podľa predstáv, keď je po troch kolách až na 6. mieste. Nečakané boli straty bodov doma s nováčikmi, pri prehre s Bystricou 1:2 a v predošlom kole prišla remíza 1:1 s Podbrezovou. Rakow taktiež nastúpila v 2. predkole, kde nemala zľutovanie s Astanou, ktorú doma rozstrieľala 5:0 a v odvete si rovnako pripísala víťazstvo 1:0.

V poľskej lige je zatiaľ Rakov bez zaváhania, keď vyhrala oba zápasy, pričom cez víkend doma zdolala Mielec 3:2. Keďže sa tieto dva kluby spolu ešte nestretli, bude to ich premiérový dvojzápas. Favorit na postup je Rakow, ktorý má lepšiu formu a vyššiu kvalitu, rozhodne sa však na zelenom trávniku.

chcem tipovať