Slovenských futbalových reprezentantov čaká prvý zápas v roku 2022. V pitok sa predstavia proti Nórsku na Ullevål Stadion v Oslo. Ako to dopadne? Tipni si s TIPOSOM.

Slovenským futbalistom sa nepodarilo prebojovať na majstrovstvá sveta, no nič to nemení na fakte, že na severe Európy by sa radi pobili o dobrý výsledok. Podarí sa im to?

Tipni si na zápas Slovákov, využi najlepšie kurzy, ktoré ti ponúka eTIPOS.sk a rovnako tak viaceré skvelé novinky z ponuky našej športovej herne.

Kto si nevie vybrať, môže sa inšpirovať analýzou.

Prípravný zápas NÓRSKO vs SLOVENSKO

Tipy: Zápas X – menej gólov ako 2,5 – prvý polčas nepadne gól

Slovenskí sokoli boli naposledy v akcii v novembri minulého roku. S Nórskom sme sa doteraz stretli trikrát. Vždy to boli prípravné, respektíve priateľské zápasy, raz sme vyhrali a dvakrát prehrali.

Nóri nepatria medzi top tímy Európy, záverečných turnajov MS a ME sa zúčastňujú tiež veľmi zriedkavo. Na mundiale si zahrali v rokoch 1938, 1994 a 1998 a ich najlepším výsledkom je osemfinále. Na EURO sa zúčastnili iba v roku 2000 a skončili už v základnej skupine. Najväčším úspechom je zisk bronzu ešte z OH 1936 v Nemecku.

Podobne ako zverenci trénera Tarkoviča, ani Nórsko sa nekvalifikovalo na futbalové MS 2022 v Katare. V skupine skončilo, rovnako ako Slováci, na treťom mieste. V Lige národov sú však nórski futbalisti momentálne o úroveň vyššie ako Slovensko, teda v B-divízii.

Na prípravný dvojzápas s Nórskom a Fínskom sme nominoval vcelku zaujímavý tím. Chýba v ňom zranený kapitán Marek Hamšík a slovenský kormidelník dal voľno aj ďalším tradičným oporám ako Peter Pekarík, Juraj Kucka, Vladimír Weiss či Róbert Mak. Na poslednú chvíľu vypadol brankár Martin Dúbravka.

Naopak debut v reprezentácii si môžu odkrútiť premiéroví nominanti Martin Regáli a Christián Herc.

V nórskom tíme nechýbajú Martin Ødegaard z Arsenalu, hviezdny útočník Borrusie Dortmund Erling Haaland či Mohamed Elyounoussi zo Southamptonu.

Tempo zápasu bude otázne, dá sa očakávať, že ani jedno mužstvo sa na trávniku „neptretrhne“. Preto očakávame výsledok 1:1.

Bude to tak? Využi širokú ponuku kurzov na výsledok a rôzne špeciálne udalosti v tomto zápase, ktoré nájdeš na eTIPOS.sk.

chcem hrať