Na futbalovom EURE už ide do tuhého. V hre o titul zostali posledné štyri tímy. Kto sa stane európskym šampiónom a podmaní si Starý kontinent? Tipni si v herni eTIPOS.sk, využi najlepšie kurzy a drž palce svojmu favoritovi na ceste do finále!

V hre zostali už len posledné štyri tímy. Taliansko, Španielsko, Dánsko a Anglicko. Tipérom tradične ponúkame analýzu zápasov.

TALIANSKO – ŠPANIELSKO (postup 1 – kurz 1,76)
Bude penalta – ÁNO (kurz 3,15)

Prvé semifinále bude v znamení južanských tímov. Taliani sa zatiaľ na turnaji prezentujú pekným, moderným, ofenzívnym futbalom. Dávajú veľa gólov, ich hra je „pozerateľná“. Navyše, Taliani sú veľkí bojovníci, jeden za druhého by nechali na trávniku aj dušu. Squadra však prišla v závere turnaja o jedného z kľúčových hráčov – Leonarda Spinazzolu, ktorý si poranil Achillovku a čaká ho dlhá pauza.

Španieli budú na zápas pripravení v kompletnom zložení a povzbudení po dvoch drámach vo vyraďovačke. Najskôr vyradili po predĺžení v prestrelke Chorvátsko (5:3), následne na jedenástky poslali domov Švajčiarsko. Španieli nehrajú najkrajší futbal, ale ich hra je účelná. Dlho držia loptu, majú kvalitné brejky. Čaká nás vyrovnaný duel, ktorý môže takisto rozhodnúť až extra čas. V zápase sa bude veľa padať, rozhodca si bude neraz pomáhať technológiu VAR. Aj preto by sme mohli v zápase vidieť pokutový kop.

Čo do otázky postupu sa prikláňame na stranu Talianska.

ANGLICKO – DÁNSKO – 1 (kurz 1,73)

Počet gólov v zápase – viac ako 2,5 (kurz 2,23)

Angličania sú po 25 rokoch znova v semifinále na EURO a znova ho budú hrať vo Wembley. Na domácom turnaji vypadli na jedenástky s Nemeckom, teraz majú ideálnu šancu ísť ešte ďalej. Na EURO majú „domáci“ výbornú formu. V piatich zápasoch ešte ani raz neinkasovali. V dueli s Ukrajinou sa naplno ukázali aj v ofenzíve, keď vyhrali 4:0.

Ofenzíva zdobí aj tím Dánska. Rusom aj Walesu strelili „bielo-červení“ po štyri góly, vo štvrťfinále vyradili Česko 2:1. Dánsko je tímom, ktorému sa nedá nefandiť. Hrajú pohľadný futbal, navyše, príbeh s Christianom Eriksenom, „dostal každého“.

Napriek tomu si myslíme, že Anglicko bude pre Dánov konečná. Čaká nás tesný zápas, ktorý by sa mohol skončiť výsledkom 2:1.

EURO PONUKA