Britské ostrovy ponúkajú týždeň čo týždeň prehliadku toho najlepšieho futbalu na svete. No a ako si lepšie vychutnať zápasy Premier League, ak nie s podaným tiketom s najlepšími kurzami v herni eTIPOS.sk?!

NÁŠ TIP:
Premier League je magnetom pre fanúšikov, ale aj pre tipérov. Využite 1. stávku bez rizika až do 50 eur a zostavte si tiket podľa analýz TIPOSU. Navyše za tipy na vybrané zápasy môžeš získať aj 5 € bonus na ďalšie tipovanie. V tomto kole sme si pre vás vybrali až 3 takéto zápasy!

V 23. kole anglickej súťaže na nás čakajú aj tieto zápasy:

Piatok, 21:00
WATFORD – NORWICH – 1

Dôležitý súboj o záchranu v Premier League. Watford je na 17. mieste, na konte má 14 bodov. Norwich je o pozíciu nižšie, na konte má bodov 13, no o dva zápasy viac.

Domáci, v drese ktorých nastupuje aj slovenský záložník Juraj Kucka, čakajú na víťazstvo od 20. novembra, kedy zdolali Manchester United 4:1. Odvtedy prehrali s Leicestrom, Chelsea, ManCity, Brentfordom, West Hamom a Tottenhamom.

Norwich takisto vyhral zápas v kole, ktoré sa hralo 20. novembra, no v lige odvtedy získal ešte ďalších päť bodov za dve remízy. V poslednom kole zdolal Everton 2:1.

Domáci nemôžu počítať s Baahom (poranený členok), Etebom a N’Koulom (obaja svalové zranenie) či africkými reprezentantmi Louzom, Masinom a Troost-Ekongom. Norwich je prakticky v plnej sile.

Od roku 2020 sa tieto dva tímy stretli na pôde Watfordu dvakrát. V Premier League aj v nižšej lige Championship vyhrali domáci. Ak si chce tím Juraja Kucku dopomôcť k udržaniu sa medzi elitou, mal by jednoznačne zabrať naplno.

Sobota, 16:00
Manchester United – West Ham – X

V sobotu nás čaká ostrosledovaný duel, v ktorom sa predstaví siedmy a štvrtý tím tabuľky. Manchester sa pod vedením nového trénera Ralfa Rangnicka naposledy radoval z troch bodov v stredu, kedy dobyl ihrisko Brentfordu 3:1. Menšie „haló“ v tomto dueli spôsobil Cristiano Ronaldo, ktorý bol za stavu 2:0 vystriedaný, čo znášal veľmi ťažko. Jeho tím však vyhral, čo by chcel dokázať aj proti kladivárom. Nebude to však nič jednoduché.

Futbalisti z Londýna patria za posledné obdobie k tomu najlepšiemu v PL, čo potvrdzuje aj ich aktuálny bodový zisk. Posledný zápas však toto tvrdenie vyvrátil. West Ham totiž doma prehral s Leedsom 2:3.

Domáci nemôžu počítať s Wan-Bissakom či Pogbom, hosťom chýba Benrahma, otázny je štart Součka či Noblea.

Naposledy sa na Old Trafford stretli tieto dva tímy v septembri, v pohári vyhral West Ham u súpera 1:0. Aj teraz nás čaká vyrovnaný zápas. Body by sa mohli deliť.

Sobota, 16:00
Leeds – Newcastle – X2

Mužstvo slovenského brankára Martina Dúbravku je naďalej v zóne ohrozenia a vypadnutia, keď mu patrí predposledná priečka. Získal zatiaľ len 12 bodov. Z 20 zápasov vyhral len raz! Leeds je na tom o poznanie lepšie, výhier má päť, bodov 20.

Newcastle, ktorý kúpili pred niekoľkými týždňami bohatí šejkovia, začal získavať prvých hráčov do svojho stredu, je však otázne, ako sa zapracujú a čo všetko stihne tím v rýchlom slede spraviť.

Hostia majú aktuálne na konte dve remízy, Leeds dve výhry. Aj podľa štatistiky sa tak dá očakávať, že domáci znova nevyhrajú. V prvom zápase tejto sezóny medzi tímami sa zrodila remíza 1:1. Nastane aj teraz?

Sobota, 18:30

Southampton – Manchester City – 2
Domáci dajú gól – ÁNO

Jasný líder Premier League sa predstaví na ihrisku dvanásteho mužstva. Southampton je doma silný, z desiatich zápasov prehral len raz – s Wolverhamptonom ešte v septembri. Doma zdolal Leeds či Aston Villu, neprehral s Tottenhamom, Manchestrom United, Leicestrom.

City sú obrovským suverénom. Nielen že tím trénera Pepa Guardiolu neprehráva, on ani neremizuje. Naposledy odovzdal body po šokujúcej prehre 0:1 s Crystal Palace ešte na konci októbra.

Southampton však bude určite hrýzť. V prvom zápase uhral senzačnú remízu 0:0 v Manchestri, vlani doma dokonca vyhral nad Citizens 1:0.

City by mali potvrdiť pohodu a formu a vyhrať, ale inkasujú.

Nedeľa, 17:30

Chelsea – Tottenham – X2
Počet gólov – viac ako 2,5

Chelsea prežíva najťažšie obdobie v sezóne, domáci tím čaká na výhru už štyri zápasy. Počas nich trikrát remizoval, raz prehral – s Man City.

Tottenham sa pod vedením talianskeho stratéga Antonia Conteho šplhá tabuľkou, uvidíme, aký prínos pre mužstvo bude mať stredajšia výhra nad Leicestrom, ktorá bola z ríše zázrakov. V čase 94:20 totiž „kohúti“ ešte prehrávali, aby napokon vyhrali 3:2.

Z posledných desiatich zápasov v lige či pohároch sa Tottenham po 90. minútach z výhry nikdy netešil. Kedy zmeniť túto štatistiku, ak nie teraz?

PROMO AKCIE