Najprestížnejšia futbalová súťaž na svete, Liga majstrov, má pred sebou ďalšiu porciu atraktívnych zápasov a ty pri tom nemôžeš chýbať. A ako si lepšie vychutnať odvetné zápasy osemfinále, ak nie s podaným tiketom v herni eTIPOS.sk?

V utorok a stredu večer sa zrak každého správneho športového fanúšika bude upierať na zápasy Ligy majstrov. Aby si si ich vychutnal ešte lepšie, pripravili sme si pre teba lákavú promo akciu.

Tipni si ľubovoľnú stávku za 10 € s minimálnym kurzom 1,50 na zápas Manchester Utd. – Atletico Madrid a/alebo Juventus – Villarreal a dáme ti za každý zápas navyše ako bonus 20 voľných spinov do kasína eTIPOS.sk. Bonus môžeš využiť v hre Jack and the Mystery Monsters.

A ktoré zápasy LM sú na programe v utorok a v stredu?

UTOROK

Ajax Amsterdam – Benfica Lisabon (prvý zápas 2:2)

Tipy: Zápas 1 – polčas X/zápas 1

Úvodný zápas osemfinále Ligy majstrov Ajaxu príliš nevyšiel, keď s Benficou iba remizoval 2:2 po tom, čo dvakrát prišiel o jednogólový náskok. V domácom prostredí je Ajax v tomto ročníku milionárskej súťaže stopercentný. Prvýkrát od roku 1996 môže ovládnuť štyri duely v rade.

V úplne inej situácii je tím z Pyrenejského poloostrova. Skoro to vyzerá tak, že jediný úspech v aktuálnom ročníku môžu borci z Lisabonu zaznamenať v LM. Proti súperom zo zeme tulipánov majú ale dosť smutnú bilanciu. V predchádzajúcich 10 dueloch v Holandsku totiž uhrali jedinú výhru.

Tak či tak sa fanúšikovia môžu pravdepodobne tešiť na ofenzívny zápas, pretože lisabonský celok strelil aspoň dva góly vo všetkých štyroch zápasoch na ihrisku hostí v tomto kalendárnom roku.

Manchester Utd. – Atletico Madrid (prvý zápas 1:1)

Tipy: Zápas 1 – gól Ronaldo – menej gólov ako 3,5

Vyrovnávajúci gól v závere úvodného osemfinálového zápasu Ligy majstrov medzi Manchesterom United a Atleticom Madrid znamená, že medzi osmičku najlepších postúpi tím, ktorý na Old Trafford vyhrá. To môže byť pre domácich trochu strašiakom, pretože tohto súpera neporazili ani v jednej z predošlých troch vzájomných konfrontácií.

V stretnutiach pod hlavičkou UEFA sa však United na vlastnom ihrisku s klubmi zo Španielska stretli trikrát a ani raz neprehrali.

Od konfrontácie s United zvíťazilo Atletico vo všetkých troch ligových bitkách. Vzhľadom na to, že v La Lige jeho šance na úspech nie sú veľmi veľké, upínajú sa fanúšikovia k LM. Zverenci Diega Simeoneho si budú musieť dávať veľký pozor, pretože v predchádzajúcich troch vystúpeniach na anglickej pôde v súťažiach UEFA dvakrát prehrali a vždy inkasovali najmenej dvakrát.

Veľmi nepríjemnou správou v tomto kontexte je možná absencia kľúčového obrancu ‚Los Rojiblancos‘ Josého Giméneza. Kedysi nepriestupná defenzíva hostí teraz nie je taká bezchybná, čo potvrdzuje aj iba jedno čisté konto v posledných piatich vystúpeniach na súperových ihriskách.

STREDA

Juventus – Villareal (prvý zápas 1:1)

Tipy: Zápas X – 1.gól Villareal – počet gólov menej ako 2,5

Úvodné stretnutie skončilo nerozhodne, keď sa oba celky presadili raz. Na talianskej strane potreboval Dušan Vlahović počas svojho debutu v milionárskej súťaži na gól len pár sekúnd, ale ani jeho zásah nepomohol prelomiť čakanie Starej dámy na triumf v prvom stretnutí dvojzápasu vo vyraďovacej fáze LM. Niet sa preto čudovať, že v štyroch z predchádzajúcich piatich dvojstretnutí to bola pre Juventus konečná. Aktuálne sa ale Turínčanom darí. Cez víkend si poradili so Sampdoriou 3:1 a natiahli súťažnú sériu bez porážky na 12 zápasov.

Vôbec zle na tom nie sú ani pri pohľade na vzájomnú domácu bilanciu v LM proti súperom zo Španielska, keď z 23 zápasov prehrali iba trikrát a sebavedomie im určite dodá aj fakt, že v Champions League triumfovali na svojom ihrisku šesťkrát v rade, čo je ich najdlhšia víťazná séria od roku 1997.

Villarreal už v minulom súboji ukázal, že zďaleka nie je len do počtu. Na dôležitú odvetu sa naladil triumfom nad Celtou Vigo 1:0, ktorý ho v La Lige udržal v boji o pohárovú Európu. Najbližšou úlohou Žltej ponorky je ale potopiť Juventus a prejsť do ďalšej fázy a my tipujeme prekvapenie.

Lille – Chelsea (prvý zápas 0:2)

Tipy: Zápas 2 – viac gólov ako 2,5 – 1.gól Chelsea

Od sezóny 2018/19 sa žiadnemu tímu vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov nepodarilo vymazať dvojgólové manko z úvodného duelu a postúpiť. Teraz pred touto ťažkou výzvou stojí francúzske Lille, ktoré na pôde obhajcu trofeje Chelsea prehralo 0:2. Ak by sa to domácim podarilo, prvýkrát v histórii by prekĺzli do štvrťfinále milionárskej súťaže.

Lille sa na zápas nenavnadilo ideálne, doma len remizovalo so St. Etienne 0:0. Jedným z pozitív pre trénera Jocelyna Gourvenneca bolo aspoň piate čisté konto na domácej scéne v rade. Keď sa k tomu pridajú ďalšie tri zo zápasov na tomto trávniku v základnej skupine LM, vyjde nám z toho veľmi pevná defenzíva.

Aj tá sa bude usilovať o to, aby Lille nepadlo s anglickými celkami štvrtýkrát v rade v súbojoch pod hlavičkou UEFA (dvakrát s Evertonom a raz s Chelsea).

V hosťujúcom tábore sa teraz skloňujú nielen futbalové témy, napriek tomu sa hráčom londýnskeho klubu darí sústrediť sa na svoju prácu a víťaziť. Naposledy si v Premier League poradili 1:0 s Newcastlom a zapísali si štvrtú súťažnú výhru v rade. Vzhľadom na to, že v tomto kalendárnom roku dokázali ofenzívu Blues vynulovať iba futbalisti Liverpoolu a Manchestru City, zdá sa ich náskok z úvodného duelu takmer nezmazateľný.

Že Lille čaká nesmierne náročná úloha potvrdzuje aj pohľad na vzájomnú bilanciu. Oba kluby sa stretli trikrát, pričom po prvýkrát to bolo v sezóne 2019/20 v základnej skupine LM. Všetky tieto tri duely skončili podobne. Víťazstvo oslavoval anglický gigant.

chcem tipovať