Futbalová Liga majstrov je pred bránami finále. V hre sú už len posledné štyri tímy. Kto si vydláždi postup k boji o titul? Tipni si s TIPOSOM!

Novo registrovaní hráči v herni eTIPOS.sk sa navyše môžu tešiť na promo akciu Stávka bez rizika až do 50€. Tá so sebou prináša aj jednu veľkú novinku. Po novom si totiž stačí tipnúť prvú stávku na ľubovoľný zápas zo športovej ponuky, teda aj zápasy Ligy majstrov, a ak tip nevyjde, vrátime hráčovi celú výšku vkladu (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

LIGA MAJSTROV – SEMIFINÁLE 1.zápasy

Manchester City – Real Madrid

Tipy: Zápas 1 – gól strelia oba tímy – viac gólov ako 2,5

Manchester City sa vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov už vysporiadal s dvoma súpermi z Pyrenejského polostrova (Atleticom Madrid a Sportingom Lisabon) a teraz ho čaká ďalší. V semifinále si zmeria sily s trinásťnásobným šampiónom súťaže Realom Madrid. Cez víkend anglický celok aj vďaka Gabrielovi Jesusovi zmietol Watford 5:1 a udržal si prvú priečku v Premier Legaue.

Vo štvrťfinále LM Citizens ťažili z úvodného domáceho zápasu, v ktorom Atlétov porazili 1:0 a v pohárovej Európe na vlastnom ihrisku so súpermi zo Španielska neprehrali päťkrát v rade. Jednou z týchto výhier bola aj tá 2:1 z augusta 2020 proti Realu, s ktorým má domáci celok vyrovnanú vzájomnú bilanciu.

V kabíne Manchestru sa rieši zdravotný stav niekoľkých defenzívnych hráčov, napriek tomu je jeho obrana na Etihad Stadium v ​​LM skalopevná, keď tu v predošlých štyroch dueloch inkasovala len dvakrát.

Biely balet sa po ďalšom ligovom víťazstve (3:1 nad Osasunou) zase o niečo viac priblížil majstrovskej korunovácii. Ale aj v ich tábore sa rieši zdravotná lapália defenzívnych futbalistov Davida Alabu a Casemira. Ostatne na obrane by mohol španielsky tím zapracovať, pretože v uplynulých siedmich súťažných dueloch udržal jediné čisté konto. Tréner Realu Carlo Ancelotti oslavoval začiatkom mesiaca víťazstvo 3:1 na trávniku londýnskej Chelsea. Po troch neúspešných dueloch na anglickej pôde sa tak Los Blancos konečne dočkali a teraz na to chcú nadviazať. Lenže na ihrisku Manchestru City nikdy v histórii nezvíťazili.

Liverpool – Villareal

Tipy: Zápas X – viac gólov ako 2,5 – 1.gól Villareal – v 2.pol viac gólov

Na jednu z najúspešnejších sezón v histórii má našliapnuté Liverpool. Tento rok má za sebou už dve zvládnuté semifinále, keď uspel v FA Cupe aj v anglickom ligovom pohári. Teraz ale pôjde o úplne iný kaliber súťaže. V Lige majstrov sa medzi štyrmi najlepšími tímami súťaže predstaví dvanástykrát, súperom mu bude Villarreal.

Futbalisti z Anfieldu oslavovali postup v deviatich z doterajších 11 účastí a v sezóne 2018/19, v ktorej naposledy v tejto fáze súťaže porazili protivníka zo Španielska, dokonca získali pohár. Reds potvrdili výbornú formu aj v nedeľu, keď v lige skolili Everton 2:0 a udržali sa v tesnom kontakte s Manchesterom City.

V tomto kalendárnom roku Liverpool vyhral v 21 z 26 súťažných duelov, pričom v 15 prípadoch sa mu to podarilo najmenej dvojgólovým rozdielom v skóre. Proti španielskym tímom sa domácim na vlastnom ihrisku príliš nedarí, čo potvrdzuje  pomerne vyrovnaná bilancia. Jedna z týchto výhier prišla aj proti Villarrealu, ktorý tu v roku 2016 prehral 0:3.

Celok z Pyrenejského polostrova bude anglickému protivníkovi čeliť štvrtýkrát z predchádzajúcich piatich účastí v semifinále na európskej pohárovej scéne. Len raz to však bolo s dobrým koncom – v minuloročnej sezóne proti Arsenalu v Európskej lige. Sebavedomie hostí je po dvoch ligových triumfoch, a hlavne vyradení Bayernu Mníchov vo štvrťfinále Champions League, veľmi vysoko.

Tréner Unai Emery už mnohokrát preukázal, že je špecialistom na pohárové zápasy. V Európe sa predstavil v 37 vyraďovacích sériách a len šesťkrát smútil. Jeho cieľ je jasný, znovu nasmerovať Žltú ponorku na víťazný kurz. A to bude potrebné, pretože Villarreal na anglických trávnikoch nevyhral osemkrát v rade. Nastane veľké prekvapenie? Na iksku je viac ako lákavý kurz.

LIGA MAJSTROV