Futbalová Liga Majstrov má pred sebou odvety zápasov osemfinále. Barcelona sa pokúsi vyradiť Neapol, Arsenal zas doma musí otáčať proti Portu. Ako dopadnú tieto a ďalšie zápasy? Tipni si na TIPOSBET.

Ešte predtým, ako prejdeme na analýzy zápasov, sa pozrime na pripravené akcie.

Kto si na náš web klikol prvýkrát a zaregistruje sa, môže hrať bez nervov. Ak tvoja prvá stávka bude nevýherná, vrátime ti celý vklad v podobe bonusu až do 50 € (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

Stávka musí byť podaná pred zápasom SÓLO, pričom si môžeš vybrať aj odvodenú stávku (počet gólov, 1. polčas, handicap a pod.).

Navyše, na nových hráčov čaká bonus REGISTRAČKA 50% k prvému vkladu až do 20 €.

Stačí sa len zaregistrovať a uskutočniť prvý vklad v minimálne výške 20 €. Následne ti pripíšme automaticky bonus až 50% z vkladu. No a keďže maximálny bonus je 20 €, treba si na konto vložiť 40 € a dvacku máš od nás ZADARMO.

A teraz si už pozri naše analýzy.

LIGA MAJSTROV OSEMFINÁLE

Arsenal – FC Porto (utorok, 21:00)

Tipy: Zápas 1 – postup Arsenal – prvý gól Arsenal

Arsenal po víťazstve 2:1 v Premier League nad Brentfordom, ktoré mu zaistilo prvé miesto v tabuľke, teraz zameriava svoju pozornosť na Ligu majstrov, v ktorej v úvodnom osemfinále proti Portu prehral 0:1. Pre Gunners je zlovestné, že vypadli v deviatich z predchádzajúcich desiatich vyraďovacích dvojzápasov Ligu majstrov, v ktorých prehrali prvé stretnutie, hoci jedinou výnimkou bol súboj s Portom v sezóne 2009/10. Arsenal vtedy ovládol odvetu 5:0, čo je súčasť série troch po sebe idúcich domácich výhier nad Drakmi s čistým kontom – všetky dostatočne veľkým rozdielom, aby postúpil v základnej hracej dobe. V aktuálnej sezóne sú Gunners na domácom ihrisku v tejto súťaži veľmi silní, keď všetky tri vystúpenia v skupine vyhrali s celkovým skóre 12:0.

Potom, čo Porto v piatok večer porazilo Portimonense 3:0 a udržalo sa v boji o čelo ligy, malo o niečo viac času na odpočinok a regeneráciu ako Arsenal. Toto víťazstvo predĺžilo jeho sériu neporaziteľnosti na šesť zápasov vo všetkých súťažiach, pričom štyrikrát udržalo čisté konto, čo by mu teraz stačilo na zabezpečenie postupu. Udržanie ďalšej nuly vzadu sa zdá byť neuveriteľne nepravdepodobné, a to nielen vzhľadom k nedávnej forme Gunners, ale aj preto, že Porto nikdy nevyhralo vonku nad anglickým klubom ani jedenkrát z 21 pokusov. Taká zlá bilancia určite zohrala svoju úlohu v tom, že z posledných siedmich vyraďovacích duelov proti anglickému súperovi vypadlo. To predstavuje obrovskú psychologickú prekážku, ktorú musia hostia, usilujúci sa o to, aby sa prvýkrát od sezóny 2020/21 dostali medzi najlepších osem tímov Ligy majstrov, prekonať. V predošlých siedmich konfrontáciách s portugalským súperom Arsenal neinkasoval.

Barcelona – Neapol (utorok, 21:00)

Tipy: Zápas 1X – postup Barcelona – 1.polčas X

Po neúspešných troch sezónach na európskej scéne delí Barcelonu potenciálne iba 90 minút od prvého štvrťfinále Ligy majstrov od ročníka 2019/20. Španielsky tím remizoval v prvom osemfinále s Neapolom 1:1 a s 13 výhrami z posledných 16 domácich vyraďovacích duelov v súťaži vyzerá, že má dobrú šancu, aby postúpil. Do tohto duelu vstupujú domáci v dobrej forme vďaka ôsmim zápasom bez porážky vo všetkých súťažiach, čo im pomohlo znížiť náskok Realu Madrid na čele La Ligy. Posledným z týchto výsledkov bolo víťazstvo 1:0 nad Malorkou v piatok večer, ktoré znížilo tlak na odchádzajúceho kouča Xaviho, ktorý by si mohol odchodu z klubu okoreniť ziskom trofejí. V ceste budú stáť Blaugranas hostia z Talianska, ktorí sa v minulej sezóne prvýkrát v histórii dostali do štvrťfinále milionárskej súťaže a víťazstvom v tomto súboji môžu tento úspech zopakovať.

Výlet do Španielska však pravdepodobne nie je ideálny pri hľadaní cesty za zaistením účasti v poslednej osmičke, pretože Neapol prehrala päť z minulých šiestich stretov na španielskej pôde v európskych pohároch. Šance na vylepšenie tejto trýznivej série sa tu zdajú byť veľké vzhľadom na to, že talianski majstri v súčasnej dobe ťahajú najdlhšiu sériu neporaziteľnosti v sezóne, pričom v troch z týchto súbojov sa vyhli porážke. Jedným z týchto zápasov bol ich posledný duel na cestách, kedy zverenci Francesca Calzonu zaznamenali druhé najvyššie vonkajšie víťazstvo vo svojej histórii, keď v Sérii A rozdrvili Sassuolo 6:1.

Atl. Madrid – Inter Miláno (streda, 21:00)

Tipy: Zápas X – postup Inter – viac gólov v 2.polčase

Atlético Madrid sa v osemfinále Ligy majstrov predstaví deviatykrát za posledných 11 ročníkov a bude musieť prekonať deficit 0:1 z prvého. Forma však nie je na strane zverencov Diega Simeoneho, aby tento cieľ dosiahli – z minulých ôsmich súťažných zápasov utrpeli päť porážok, vrátane prehry 0:2 so zostupom ohrozeným Cádizom v domácej súťaži minulý víkend. Napriek tomu by si domáci mali veriť, že štadión Metropolitano je pre Los Colchoneros v poslednej dobe takmer pevnosťou. V tejto sezóne tu prehrali iba jeden z 20 súťažných duelov, vrátane troch výhier v skupinovej fáze tejto súťaže. Predošlé dve z týchto domácich výhier v LM prišli rozdielom aspoň 2 gólov, čo by im zaistilo postup. Proti Interu, ktorý postúpil v 42 zo 46 predchádzajúcich vyraďovacích bojov na európskej scéne, v ktorých vyhral prvý zápas doma, bude mať ťažkú ​​prácu.

Medzi ne patrí aj víťazstvo nad Portom v tejto fáze v minulej sezóne, keď po domácom víťazstve 1:0 v prvom stretnutí nasledovala bezgólová remíza. Posledná forma naznačuje, že Nerazzurri majú všetky predpoklady na to, aby túto bilanciu vylepšili, pretože ovládli predchádzajúcich 13 súťažných zápasov, čo im tiež zabezpečilo 16-bodový náskok na čele tabuľky Serie A. Šanca na druhú účasť vo štvrťfinále LM v rade zvyšuje aj nedávna bilancia Interu, ktorý vyhral vonku šesťkrát za sebou, z toho štyrikrát s čistým kontom. Napriek tomu, ak sa v tejto sezóne objavila nejaká trhlina v jeho brnení, boli to pomalé začiatky na cestách v európskych súťažiach, pretože v dvoch z minulých troch vonkajších vystúpení potreboval góly po 70. minúte, aby zachránil remízu potom, čo inkasovali ako prví.

Dortmund – PSV Eindhoven (streda, 21:00)

Tipy: Zápas 1 – 1.gól Dortmund – postup Dortmund

Borussia Dortmund by si mohla nárokovať výhodu v tomto osemfinále Ligy majstrov po tom, čo minulý týždeň uhrala remízu 1:1 na ihrisku PSV Eindhoven. Nemecký klub neprehral ani jeden domáci súboj v žiadnom z posledných dvoch ročníkov Ligy majstrov, ale remízy s PSG (1:1) a AC Miláno (0:0) počas skupinovej fázy tohto ročníka naznačujú, že Dortmund bude musieť tvrdo pracovať, aby zopakoval svoj predchádzajúci postup do štvrťfinále v sezóne 2020/21. A pretože z minulých šiestich súťažných domácich stretov vyhral len dvakrát, možno niektorým fanúšikom Dortmundu odpustiť, že sa na toto stretnutie pozerajú s obavou. K týmto obavám prispieva aj forma PSV v tohtoročnej sezóne, pretože holandskí giganti sa ukázali ako takmer neporaziteľní.

Výprask 0:4 v skupinovej fáze na Arsenale je spolu s prehrou 0:1 v Pohári KNVB na ihrisku Feyenoordu jedinými súťažnými porážkami, ktoré PSV utrpelo z 39 zápasov. Aj vďaka tomu sa hostia pripravujú na potenciálny postup do štvrťfinále Ligy majstrov prvýkrát od sezóny 2006/2007. Tréner Peter Bosz si je istý postupom na základe toho, že „už v tejto sezóne ukázal, že dokáže dosahovať výsledky aj mimo domova“. To je síce pravda, ale neúspechy vonku proti Utrechtu (1:1), Feyenoordu (0:1) a Ajaxu (1:1) na začiatku tohto kalendárneho roka by mohli mať väčšiu váhu ako tri po sebe idúce vonkajšie výhry, ktoré si od tej doby PSV pripísalo proti slabším súperom.

tipuj ligu majstrov