Už len jeden zápas a kontinentálne futbalové divadlo bude minulosťou. V nedeľu sa v londýnskom Wembley rozhodne o novom šampiónovi Starého kontinentu medzi domácim Anglickom a Talianskom. Kto zasadne na uvoľnený trón po poslednom šampiónovi z Portugalska? Tipni si v herni eTIPOS.sk, kto sa stane novým majstrom Európy.

Vo finále na nás čaká boj dvoch najlepších tímov na turnaji. Taliani sa prezentovali od úvodu parádnou ofenzívnou hrou. V skupine zdolali postupne Turecko a Švajčiarskom 3:0, s Walesom si poradili 1:0.

Vo vyraďovacej fáze sa najskôr natrápili s Rakúskom, potom vyradili silné Belgicko a v semifinále po penaltách Španielsko.

Aj cesta Anglicka do finále bola jednoznačná. V skupine Albion neinkasoval v zápasoch s Chorvátskom – 1:0, Škótskom – 0:0 a Českom 1:0.

Čistý štít si udržal ostrovný tím aj v dueli s Nemeckom – 2:0 a Ukrajinou 4:0. A hoci v semifinále prvýkrát prehrával na turnaji s Dánskom, po predĺžení uspel a postúpil do finále – 2:1 pp.

A finále?

Mal by sa hrať pekný futbal, v ktorom by sme mali vidieť aspoň dva góly. Presadiť by sa mali oba tímy. Taliani aj Angličania sú perfektne fyzicky pripravené mužstvá. Ich brejky sú smrteľné. Po 90 minútach by sa mohla zrodiť remíza. Viac šťastia v koncovke bude mať „domáci“ tím.

Náš tip:

Taliansko – Anglicko – X

Víťaz zápasu – 2

Gól – H. Kane – ÁNO