Víkend je pred nami a s ním aj porcia najlepšieho klubového futbalu na Starom kontinente. Veľké zápasy sa hrajú v Anglicku, Taliansku, Nemecku či Španielsku. A ako si vychutnať najlepšie? No predsa s podaným tiketom a využitím najlepších kurzov na TIPOSBET.

Kto si na náš web klikol prvýkrát a zaregistruje sa, môže hrať bez nervov. Ak tvoja prvá stávka bude nevýherná, vrátime ti celý vklad v podobe bonusu až do 50 € (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

Stávka musí byť podaná pred zápasom SÓLO, pričom si môžeš vybrať aj odvodenú stávku (počet gólov, 1. polčas, handicap a pod.).

Navyše, na nových hráčov čaká registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a založí si hráčske konto aspoň za 10 € hrá následne za 25 €.

A na ktoré zápasy európskych líg sa oplatí zaostriť pozornosť?

Chcem tipovať

TOP ZÁPASY NA VÍKEND

Newcastle – Manchester Utd. (sobota, 21:00)

Tipy: Zápas 1X – 1. polčas X – viac gólov ako 2,5

V sobotu večer sa v Premier League hrá tradičné stretnutie, v ktorom Newcastle privíta na Tyneside Manchester United, pričom oba tímy museli v týždni vstrebať sklamanie v Lige majstrov. Straky inkasovali z kontroverznej penalty Kyliana Mbappého v 98. minúte a remizovali s PSG, čo tréner Eddie Howe diplomaticky označil za „zlé“ rozhodnutie, keď videl, že jeho mužstvu bola vytrhnutá z rúk kontrola nad postupovým osudom. Návrat na domácu scénu by mal pomôcť zahojiť tieto rany, napriek stále dlhému zoznamu zranených, pretože Newcastle prehral len jeden z posledných deviatich zápasov v tejto súťaži.

Tomuto výkonu pomohol druhý najproduktívnejší útok v lige pred týmto kolom, rovnako ako premena St James‘ Parku na pevnosť, v ktorej Magpies vyhrali päť zápasov v lige za sebou – od Howeovho vymenovania v novembri 2021 vyhrali na Tyneside v lige iba veľké kluby ako Manchester City , Liverpool a Arsenal. Manchester United bude chcieť pridať svoje meno na tento zoznam, ale pretože vyhral iba jedno z posledných piatich vzájomných stretnutí, musel by sa však vysporiadať s vlastnými problémami v podobe vysokého počtu zranených. United však tretíkrát z piatich zápasov v LM premárnili vedenie a stratili body pri remíze 3:3 s Galatasarayom. Všetko je tak otvorené.

Arsenal – Wolves (sobota, 16:00)

Tipy: Zápas 1 – polčas 1 – viac gólov druhom polčase – 1.gól Arsenal

Arsenal momentálne ide na plné obrátky, a po víťazstve 1:0 na pôde Brentfordu z minulého víkendu sa bude snažiť udržať si pozíciu na čele Premier League. Kanonieri na tento úspech nadviazali v polovici týždňa domácim víťazstvom 6:0 nad Lens v Lige majstrov, čím si zaistili postup do vyraďovacej fázy ako víťazi skupiny B. Pre zverencov Mikela Artety to bolo tretie čisté konto v štyroch súťažných zápasoch.  Táto séria prispela k pôsobivej bilancii Arsenalu, ktorý má pred týmto kolom na konte najviac čistých kont v najvyššej anglickej súťaži (šesť) a zároveň inkasoval najmenej ligových gólov (desať).

Ako sme však videli v stredu večer, ich doterajší úspech je postavený nielen na pevnej obrane, čo by malo znepokojovať Wolves, ktorí majú historicky s týmto súperom problémy. Kanonieri proti nim skórovali v 31 súťažných zápasoch v rade a ďalší gól tu vyrovná ich najdlhšia sériu strelených gólov proti akémukoľvek súperovi. Preto by Wolves zo stredu tabuľky mohli potrebovať predviesť vlastný silný útočný výkon, pokiaľ sa chcú odraziť od frustrujúcej prehry 2:3 na pôde Fulhamu z minulého týždňa. Stojí však za zmienku, že od prehry 0:1 na ihrisku Manchestru United v úvodnom kole zverenci Garyho O’Neila sami skórovali v 12 zápasoch v lige v rade, čo je ich druhá najdlhšia strelecká séria v histórii.

AC Miláno – Frosinone (sobota, 20:45)

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas 1 – 1.gól AC Miláno

Pri absencii niektorých kľúčových útočníkov sa o posledné víťazstvo AC Miláno v Sérii A nad Fiorentinou (1:0) postaral Theo Hernández a Rossoneri tak pred týmto kolom znížili stratu na prvú priečku na šesť bodov. Rossoneri tak zbavili tlaku trénera Stefana Pioliho, ktorý sa dočkal prvej ligovej výhry od začiatku októbra, zatiaľ čo Francesco Camarda debutoval v lige ako najmladší hráč v histórii súťaže vo veku iba 15 rokov a 260 dní. Ale po porážke 1:3 s Borussiou Dortmund, ktorá ich v týždni nechala na pokraji vyradenia z Ligy majstrov, Pioli pripustil, že ich fanúšikovia „majú právo byť nahnevaní a sklamaní“.

Príchod Frosinone potom pravdepodobne prichádza v pravý čas vzhľadom na to, že Miláno vyhral osem z posledných deviatich domácich zápasov proti ligovým nováčikom. Vďaka víťazstvu v nastavenom čase zápasu s Janovom sa Frosinone posunulo do hornej polovice tabuľky, a pokračuje tak v skvelom návrate do najvyššej súťaže. Prekvapivé výkony minuloročných majstrov Serie B boli zvýraznené, keď v tomto procese preskočili účastníka Ligy Majstrov Lazio, čo znamená, že toto kolo začínajú len tri body od prvej šestky. Hostia sa na San Siro vracajú len niekoľko týždňov po porážke 0:2 s Interom na tejto pôde pred medzinárodnou prestávkou. Znepokojujúce je, že to bola ich štvrtá ligová porážka u súperov v rade, a preto Frosinone vstupuje do tohto posledného kola ako jeden z piatich tímov, ktoré v tomto ročníku ešte nevyhrali vonku.

Bayern Mníchov – Union Berlín (sobota, 15:30)

Tipy: Zápas 1 – polčas 1 – handicap (-2,5) 1

Cez víkend sa stretnú tímy z opačných koncov bundesligovej tabuľky. Bayern Mníchov sa pokúsi preskočiť vedúci Bayer Leverkusen siedmym po sebe idúcim víťazstvom medzi nemeckou elitou. Zverenci Thomasa Tuchela síce v týždni v Lige majstrov neuspeli doma s Kodaňou, s ktorou remizovali 0:0, ale vzhľadom na to, že v šiestich predošlých domácich zápasoch vsítili 28 gólov, museli by sme byť odvážni, keby sme chceli staviť na to, že aj v tomto stretnutí vyjdú strelecky naprázdno. Nebyť Xabiho Alonsa a jeho skvele hrajúceho Leverkusenu, bol by Bayern po 12 kolách na čele tabuľky, pretože prežíva tretí najlepší štart do bundesligového ročníka v histórii klubu.

Domáci si budú veriť, že túto neporaziteľnosť proti Unionu Berlín ešte predĺžia, pretože doteraz neprehrali vzájomný bundesligový zápas a okrem toho neprehrali predchádzajúcich 53 stretnutí s celkami, ktoré do spomínaných duelov vstupovali na posledných dvoch miestach. Hosťujúci Union Berlín prichádza do Allianz Areny po remíze 1:1 s Bragou v Lige majstrov, ktorá ho vyradila z boja o postup do osemfinále a zároveň predĺžila jeho sériu bez výhry vo všetkých súťažiach na 16 zápasov. Tréner Urs Fischer, ktorý v minulej sezóne dohliadal na veľkolepý vzostup klubu na štvrté miesto, medzitým odišiel av týždni jeho pozíciu zaujal nový kouč Nenad Bjelica. Chorvátsky stratég sa teraz bude usilovať o záchranu v tomto ročníku, pretože Union do tohto kola vstupoval z druhého miesta od konca. Úspech v Mníchove sa však bude zaisťovať ťažko, pretože pohľad na vonkajšiu formu hostí v poslednej dobe vykresľuje neradostný obrázok piatich porážok v rade, navyše Union v lige neskóroval v troch z predošlých štyroch stretnutí.

Athl. Bilbao – Vallecano (sobota, 16:15)

Tipy: Zápas 1X – polčas X – menej gólov ako 2,5

Athletic Bilbao v predchádzajúcom kole vybojoval remízu s rozbehnutou Gironou a podľa slov klubovej stálice Iñakiho Williamsa hral „veľmi dobre“. Tento výsledok predĺžil neporaziteľnosť Athletica na štyri ligové zápasy a pomohol mu udržať si pred týmto kolom pohárové miesto, ktoré by mu však mohlo uniknúť, pokiaľ by nezískal tri body. Domáce prostredie Athleticu svedčí a v tomto ročníku tu prehral iba v úvodnom kole s uchádzačom o titul Realom Madrid. Táto solídna forma sa však nezaobišla bez problémov – v štyroch zo šiestich zápasov, v ktorých domáci bodovali, na Estadio San Mamés Athletic minimálne dvakrát inkasoval a trikrát sa musel doťahovať stratu.

Len o šesť bodov za Athleticom sa nachádza Rayo Vallecano, ktoré v poslednej dobe predvádza obdivuhodné výkony, a to aj napriek sérii štyroch zápasov bez víťazstva, vzhľadom na to, že tri z týchto zápasov sa odohrali proti tímom z prvej štvorky. Remízy proti Barcelone aj Realu Madrid by mali poslúžiť na posilnenie sebadôvery pred týmto posledným výletom, čo bude potrebné po tom, čo prehrali päť z posledných šiestich vonkajších vzájomných stretnutí. Napriek tomu sa Rayo v tejto sezóne na cestách nebojí, čo dokazuje fakt, že sa ako outsider vyhlo porážke vo viacerých vonkajších ligových zápasoch ako ktorýkoľvek iný celok La Ligy. Sevilla je vlastne jediným tímom, ktorý proti Rayu skóroval počas posledných piatich súťažných výjazdov, takže aj prelomenie tejto zadnej línie môže byť pre hostiteľa veľkou výzvou.

Olomouc – Slovácko (sobota, 15:00)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – polčas X/zápas X

Tabuľkovými susedmi sú po 16 kolách najvyššej českej súťaže Olomouc a Slovácko. Oba tímy sa držia v skupine o titul a zverenci trénera Martina Svedíka budú proti Sigme hájiť jednobodový náskok. Olomouc po reprezentačnej prestávke zvíťazil v Karvinej a po štyroch kolách naplno bodoval, zároveň však má na konte jedinú porážku z posledných šiestich ligových vystúpení, vďaka čomu zostáva v najlepšej šestke. Hanáci doma v lige ovládli iba jeden z predchádzajúcich štyroch zápasov, celkovo vzaté si ale na Androvom štadióne nevedú zle a brali tam dve tretiny (16) z možných 24 bodov.

Slovácko pre zmenu minulý týždeň porazilo iný sliezsky celok Baník Ostrava a štvrtým po sebe idúcim ligovým stretnutím bez porážky sa posunul na tretie miesto. Klub z Uhorského Hradišťa je na tom tradične lepšie v domácom prostredí, dokáže však bodovať aj vonku, kde má vyrovnanú bilanciu. Olomouc v lige vyhral jediný z predchádzajúcich desiatich vzájomných zápasov, hneď v šiestich z nich ale so Slováckom remizoval (štyrikrát bez gólu). Hostia na olomouckej pôde medzi českou elitou štyrikrát za sebou neprehrali. Slovácko v polovici zo 16 kôl udržalo čisté konto, to je najviac v súťaži (spolu so Spartou).

Chcem tipovať