Športové stávky sú aj vďaka technologickému pokroku bližšie k ľuďom a v krajinách ako Austrália, Veľká Británia, či Taliansko sú prakticky životným štýlom pre množstvo ľudí. Ktoré športy dominujú v popularite a obľúbenosti medzi hráčmi, pre ktorých je športové stávkovanie celoživotná zábava?

Zdá sa vám, že odpoveď na túto otázku je jednoduchá? Možno to nie je celkom tak. Zovšeobecniť najpopulárnejší šport pre fanúšikov tipovania iba na futbal by bolo až príliš jednoduché. V krátkosti vám načrtneme, ktorým športom najviac holdujú stávkari na Slovensku aj vo svete a ktoré kritéria pritom rozhodujú.

Futbal je v popularite športom číslo 1 v celosvetovom vnímaní. Na poli športových stávok súperí s odvetviami ako je kriket, konské dostihy, golf, box, tenis, či športami TOP 4 amerických líg (NFL, MLB, NBA, NHL) na čele s americkým futbalom.

Najtipovanejšie športy v LIVE stávkovaní

V slovenských končinách v rámci športových stávok konkuruje futbalu najmä tenis, hokej a basketbal. Hlavným dôvodom je fakt, že sú doma populárne a celoročne najviac vyťažované. S pestrým programom v ligách aj na medzinárodnej úrovni. V týchto športoch evidujeme najviac športových udalostí, ktoré sa vysokým počtom natrvalo usadili v TOP ponuke LIVE tipovania v spoločnosti eTIPOS.sk.

Stávkujúci si už zvykli, že dostupnosť online stávok je takmer okamžitá. Popri športovej klasike v podobe futbalu, hokeja, tenisu, či triu z paluboviek (basketbal, volejbal, hádzaná) stále viac prichádzajú na chuť športom, ktoré dopĺňajú celodennú LIVE ponuku. Za všetky spomeňme raketové športy ako stolný tenis, bedminton, squash, či čoraz populárnejší plážový volejbal. Možno vás to prekvapí, ale pomerne veľa stávok smeruje aj na šípky či snooker, ktoré patria k európskej športovej klasike.

Online tipovanie a využívanie smartfónov jednoznačne spôsobili boom v LIVE tipovaní športových stávok. Stávkovanie naživo už dnes prevyšuje predzápasové stávky v počte otočených peňazí. Postupne sa sily vyrovnávajú aj v šírke ponuky na jednotlivé populárne zápasy. Predzápasové udalosti, tzv. „pre-match“ však napriek tomu zostanú ešte dlho neodmysliteľnou súčasťou stávkových spoločností.

Americký futbal ako číslo 1

Popularitu jednotlivých športov môžeme určiť podľa viacerých kritérií. Jedným z nich je objem peňazí na stávku, ktorý sa v danom športe za určité obdobie otočil. Pri hľadaní najtipovanejšieho športu podľa tohto kritéria v offshore stávkových kanceláriách aj u lokálnych bookmakerov po svete máme jednoznačného víťaza. Je ním americký futbal.

A to aj napriek tomu alebo práve preto, že oproti futbalu, či tenisu je jeho sezónnosť takmer tretinová. S istotou môžeme povedať, že ide o najtipovanejší šport na svete, čo sa týka objemu pretočených peňazí na stávku. V sezóne NFL sa odohrá iba 256 zápasov. Čo je to oproti 1230 zápasom v NHL, NBA, či nespočetne vyššiemu počtu zápasov vo TOP futbalových súťažiach počas roka skutočné minimum. V tesnom závese za americkým futbalom je klasický futbal, tenis, konské dostihy a basketbal. Práve konské dostihy, futbal, kriket, golf, tenis, či rugby patria medzi globálne najrozšírenejšie športy sveta.

Stretnete sa s nimi aj v ponuke eTIPOS.sk spolu s ďalšími, ktoré sme v článku nerozobrali. Patria k nim futsal, e-športy, baseball ako druhý najpopulárnejší šport v USA, cyklistika, MMA, F1, motorizmus, šach, bandy, aussie rules. Aktuálny je tiež mix zimných športov, ktorý štartuje svoju sezónu 2019/2020 v alpskom lyžovaní, biatlone, skokoch na lyžiach, behu na lyžiach pod hlavičkami organizácií FIS a IBU.