Lotéria Eurojackpot láka na vysoký jackpot v hodnote 59 miliónov €. Znie to lákavo, ale viete si vôbec predstaviť čo by to znamenalo vyhrať takúto sumu? Skúsime vám ju trošku vizualizovať.

Peniaze na niekoľko kilometrov

Predstavme si, že vyhráte jackpot a peniaze by vám boli vyplatené v 500 – eurových bankovkách. Do peňaženky by sa vám skutočne nezmestili. Suma 59 miliónov € je totiž až 118 000 kusov bankoviek.

Skúsme sa na to pozrieť ešte inak. Ak by sme sa s nimi ďalej pohrali a naskladali ich na dĺžku jednu za druhou, tak by sme vydlaždili cestu dlhú skoro 19 kilometrov. To je napríklad niečo viac ako z Bratislavy do Malinova alebo Bernolákova.

Zdroj: Google Maps

Chcem hrať Eurojakcpot

Miliónové nákupy

Čo všetko by ste si ako novopečený milionár mohli dovoliť? Za 59 miliónov by ste si mohli nakúpiť napríklad 140 476 190 kusov kvalitných slovenských Horaliek. Alebo, ak máte radi more a slnko možno sa vám podarí kúpiť jeden z najkrajších a najdrahších ostrovov, ktorý sa pred niekoľkými rokmi predal za cenu 65 000 000 dolárov (asi 55 miliónov Eur). To vám ešte ostane aj celkom slušné vreckové na život na bielych plážach a medzi palmami. Ak ste za, pozrite si ostrov Caye Chapel.

Zdroj: Shutterstock.com

Chcem hrať o 59 000 000 €

Naozaj ťažké milióny

Vyhrať niekoľko miliónov nie je len tak. Predstavme si jednu hypotetickú situáciu. Vyhráte 59 miliónov € a výhra by vám bola vyplatená v 2 – eurových minciach. Vtipná predstava. K dispozícii by ste takto mali neuveriteľných 29,5 milióna kusov mincí v tejto hodnote. Jedna minca váži približne 8,50 gramov. Takže by ste museli vymyslieť ako si domov odniesť váhu viac ako 250 tisíc kilogramov. Tomu sa hovorí ťažký náklad.

Zdroj: Shutterstock.com

chcem vyhrať Eurojackpot

Už máte lepšiu predstavu o akú neuveriteľnú výhru sa v aktuálnom Eurojackpote hrá? Oplatí sa pokúšať šťastie.

Navštívte eTIPOS.sk a zistite, čo to znamená mať „problémy“ milionára.

Držíme palce!