Futbalové súťaže na Starom kontinente sú v plnom prúde, rovnako ako bohatá ponuka stávok. Najlepšie kurzy a neustála možnosť získať viac vďaka bonusom, to je svet eTIPOS.sk. Tá je pre hráčov k dispozícii aj počas veľkonočných sviatkov, kedy sa hrá viacero atraktívnych duelov.

Lecce – Neapol (piatok, 19:00)

Tipy: Zápas 2 – viac gólov ako 2,5 – 1. gól Neapol

Futbalisti AC Miláno uštedrili Neapolu tretiu prehru v tejto ligovej sezóne Serie A. V šlágri 28. kola triumfovali na pôde SSC presvedčivo 4:0, týmto víťazstvom poskočili na 3. miesto o bod pred mestského rivala Inter Miláno. Neapol je ale aj napriek domácemu zakopnutiu suverénne na čele o 16 bodov pred Laziom Rím, ktoré uspelo v Monze. Najväčší favorit na zisku titulu v aktuálnej sezóne síce prehral dva z posledných piatich zápasov, ťažkú hlavu si však robiť nemusí, jeho náskok je dostatočný a titul mu už podľa odborníkov nikto nezoberie. V opačnej situácii je ich súper z Lecce, ktorému patrí až šestnáste miesto v tabuľke a od zostupu do Serie B delí zverencov Marca Baroniho osem bodov.

Čo je však horšie, Giallorossi nezískali z posledných piatich ligových zápasov ani bod a proti Neapolu im verí málokto. Naopak Partenopei brali tri body v desiatich z posledných dvanástich zápasov, nepodarilo sa im to iba proti AC Milánu a Lazio, paradoxne na vlastnom štadióne. Posledné meranie síl dnešných súperov skončilo remízou 1:1, zo šestnástich posledných vzájomných duelov však Lecce dokázala Neapol poraziť iba dvakrát.

Leverkusen – Frankfurt (sobota, 15:30)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Dôležitá bitka o Európu, aj tak by sa dal nazvať súboj šiesteho Frankfurtu s Leverkusenom, ktorý je v tesnom závese. Reprezentačná prestávka nespomalila obrovskú snahu Bayeru Leverkusen o umiestnenie v pohárovej Európe, keďže na pôde Schalke zaznamenal štvrté ligové víťazstvo v rade a zaostáva len o jeden bod za piatym Eintrachtom Frankfurt. To je úžasný pokrok od doby, keď Xabi Alonso prevzal vedenie klubu v októbri 2022, kedy bol v zóne zostupu. Udržať nastolené tempo ďalším víťazstvom bude rozhodujúce pred kritickým štvrťfinálovým zápasom Leverkusenu, ktorý sa uskutoční budúci týždeň vo štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy UEFA, ale v prvom rade je na programe odplata za porážku 5:1 v prvom zápase týchto súperov v aktuálnom ročníku Bundesligy.

TIPUJ BUNDESLIGU S KURZOVÝM ZVÝHODNENÍM AŽ DO 100%

Okrem ich skvelej formy je možno ďalším znakom toho, že Leverkusen sa môže pomstiť, skutočnosť, že ich najdlhšia séria víťazstiev v domácom prostredí proti akýmkoľvek súperom je práve proti Frankfurtu. Leverkusen na druhej strane nedokázal vyhrať sedem z deviatich ligových zápasov proti tímom, ktoré sa nachádzajú nad nimi v tabuľke.

Lazio – Juventus (sobota, 20:45)

Tipy: Zápas 1X – polčas X/zápas 1 – viac žltých kariet Lazio

Juventus síce bodoval naplno v posledných troch zápasoch Serie A proti Verone, Interu Miláno aj Sampdorii, na pohárovú Európu však stráca stále štyri body, keď zverencom Massimiliana Allegriho patri po 28.kole iba siedme miesto v tabuľke. Lazio je druhé a keď nepočítame dve nešťastné prehry s Alkmaarom v Európskej Konferenčnej lige, hrá v skvelej forme. V zápasoch Serie A neokúsil prehru vo svojich posledných šiestich vystúpeniach.

Biancocelesti už s najväčšou pravdepodobnosťou Neapol na čele ligy nedostihnú, po minuloročnom piatom mieste však pomýšľajú na lepšie umiestnenie a Ligy Majstrov, ktorá by im v prípade udržania stabilnej formy nemala utiecť. Juventus zaznamenal poslednú prehru pred mesiacom v 25.kole na olympijskom štadióne v Ríme s domácim AS, odvtedy neokúsil chuť prehry. Dvakrát zdolal v Európskej lige nemecký Freiburg a zaznamenal už spomínané tri dôležité trojbodové duely v rámci domácej súťaže. Lazio nedokázalo Le Zebre zdolať ani raz z posledných sedem zápasov, v posledných dvoch in nedokázalo streliť jediný gól, očakávame však veľmi vyrovnané meranie síl.

Manchester United – Everton (sobota, 13:30)

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Mancester United – v 2. polčase viac gólov

Veľmi dôležitý zápas čaká oba tímy, treba však povedať, že na úplne opačných póloch tabuľky Premier League. Červení diabli z Manchestru majú v tabuľke 50 bodov, rovnako ako tretí Newcastle a štvrtý Tottenham, ten má však o dva odohraté zápasy viac. Prvé kvarteto tímov ma zaručenú účasť v budúcoročnej edícii Ligy Majstrov, tak zverenci Erika ten Haga majú určite o čo hrať. Vrásky na čele nielen fanúšikov však spôsobuje fakt, že favorit zápasu nevyhral tri posledné ligové zápasy, dva dokonca prehral – v Newcastli a s Liverpoolom na Anfielde zdrvujúco 0:7.

TIPUJ KAŽDÝ DEŇ VYBRANÝ ZÁPAS A HRAJ O DENNÝ BONUS

Everton bojuje o holú existenciu medzi elitou a vyzerá, že tento ročník bude mimoriadne napínavý a vyrovnaný v bojoch o zostup. Posledný Southampton má na svojom konte 23 bodov a trinásty Leeds iba o šesť viac. Zverenci Seana Dycheho zbierajú urputne každý bod, sú si vedomí, že každý v ich aktuálnej situácii môže mať cenu zlata. V Premier League ťahajú sériu štyroch zápasov bez prehry, určite ich však mrzí, že niektorý z troch remízových zápasov nedokázali pretaviť v trojbodový zápis. ManU má doma skvelú formu, zo siedmich duelov na Old Trafford dokázali zvíťaziť až šesťkrát! Aj vzájomné zápasy hovoria jasnou rečou pre The Red Devils, z desiatich posledných meraní síl bral Everton tri body iba v jedinom prípade.

Liverpool – Arsenal (nedeľa, 17:30)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Arsenal čaká v jednej z najlepších líg starého kontinentu, ostrovnej Premier League, posledných deväť zápasov. Cieľ je jasný – zisk vytúžené titulu, ktorý získali The Gunners naposledy v sezóne 2003/2024. Držiteľ trinástich ligových triumfov a štrnásťnásobný víťaz FA Cupu Ďalej sníva svoj sen, ktorý nemusí byť nereálny. Na čele tabuľky si stále udržuje osembodový náskok pred najväčším rivalom a obhajcom z Etihad Stadium v Manchestri. Ten pod vedením španielskeho mága Pepa Guardiolu ovládol domácu súťaž štyrikrát z posledných piatich ročníkov. Arsenal práve pro prehre s Citizens v 12.kole na svojom štadióne zvládol posledných sedem zápasov v lige na výbornú, keď nestratil ani bod a iba ďalší priebeh ukáže, či bude táto víťazná séria rozhodujúca v boji o titul.

Liverpool naopak štyrikrát po sebe nevyhral a keď počítame prehru v Madride s Realom, po ktorej sa porúčal z Ligy Majstrov, bol to ich tretí zápas bez bodov v tejto nepriaznivej sérii. Demolácia ManU im akoby uškodila, od tohto famózne zvládnutého zápasu stále čakajú na víťazstvo. Jediné, čo ich môže povzbudiť, je štatistika zo vzájomných duelov, ktorá jasne hovorí v ich prospech – Arsenal dokázal vyhrať jediný z posledných deviatich spoločných meraní síl.

TIPNI SI