Je tu víkend a s ním obrovská porcia futbalových zápasoch po celom starom kontinente. Že si nevieš z ponuky vybrať? Inšpiruj sa našimi analýzami a využi najlepšie kurzy na trhu, ktoré ti ponúka herňa eTIPOS.sk.

Stávka bez rizika až do 50 € pre nových hráčov? Nech sa páči. Šanca zabojovať o podiel z balíka 4 500 € v rámci Marec Cupu? Pre našich hráčov samozrejmosť. K tomu kurzový bonus až 100% a parádne vynovená stránka športová sekcia na eTIPOS.sk. Užívaj si futbalové zápasy a využi pritom parádne akcie, ktoré ti prináša jedine TIPOS.

Aston Villa – Arsenal

Tipy: Zápas 2 – menej gólov ako 2,5

Tri výhry s čistým kontom v rade a dosť. Aston Villa v minulom kole na pôde West Hamu prehrala 1:2. Nádej na pohárové priečky už je pravdepodobne nenávratne preč, hlavne kvôli zlému vstupu do tohtoročnej sezóny.
Šanca na najlepšie umiestnenie v Premier League od ročníka 2010/11, kedy Villa skončila deviata, však stále žije. Zverenci Stevena Gerrarda sa budú usilovať o druhú domácu ligovú výhru v rade, čo sa im naposledy podarilo v januári 2021. K tomu ale bude najskôr potrebné ďalšie čisté konto, Aston Villa totiž nevyhrala žiadne z posledných ôsmich ligových stretnutí, v ktorých inkasovala aspoň jeden gól.
O víťaznú sériu prišiel naposledy aj Arsenal, ktorý po piatich výhrach v rade nestačil v týždni na Liverpool.  Dva zápasy k dobru mu ale stále dávajú veľkú šancu na udržanie štvrtej priečky, čo by znamenalo prvú účasť v Lige majstrov po odchode Arsėna Wengera.
Posledné dva zápasy týchto tímov vo Villa Parku skončili triumfom domácich 1:0. Málo gólov padne aj teraz, výsledok však bude opačný.

Inter Miláno – Fiorentina

Tipy: Zápas 1 – viac gólov v 2.polčase

Obhajca majstrovského titulu Inter Miláno musel v minulom kole prehlnúť ďalšiu horkú pilulku a nebyť vyrovnávajúceho gólu v závere súboja s Turínom, bol by na tom ešte horšie. Z predošlých šiestich kôl v Sérii A dokázali futbalisti z mesta módy zvíťaziť iba raz. Proti Fiorentine budú chcieť konečne zabrať naplno a nadviazať na predošlé vydarené súboje s týmto súperom.
Porazili ho totiž päťkrát z posledných šiestich domácich súťažných stretnutí. Pomôcť by si Nerazzurri mohli aj štandardnými situáciami. V predchádzajúcich štyroch zápasoch na San Sire totiž zahrávali v priemere osem rohových kopov.
Fialky si pred pár dňami poradili s Bolognou, keď využili dlhú presilovku, a udržali sa v kontakte s elitnou šestkou ligy. Bola to ich tretia výhra z minulých piatich ligových kôl, a aj vďaka nej tak na šiesty AS Rím stráca len dva body. Pokiaľ budú pokračovať v dobrých výkonoch, môžu prvýkrát od sezóny 2015/16 zakončiť ročník medzi prvými šiestimi tímami tabuľky.
Aby tento cieľ La Dea dosiahli, musia zlepšiť výkony na súperových ihriskách, na ktorých vyhrali od začiatku októbra len dvakrát a nie je príliš pravdepodobné, že by si práve tu túto chatrnú bilanciu vylepšili. V tejto sezóne totiž prehrali tri zo štyroch duelov na ihriskách tímov, ktoré sú v tabuľke nad nimi.

Vallecano – Atl. Madrid

Tipy: Zápas 2 – polčasX/zápas 2
1.gól Atl. Madrid

Rayo Vallecano v minulom kole šokovalo kouča Sevilly Julena Lopeteguiho, keď jeho zverencov v boji o majstrovský titul obralo o dôležité dva body za remízu 1:1 a po šiestich porážkach v La Lige konečne zabralo.
Tréner hostí sa po zápase sťažoval na veľmi zlú kvalitu ihriska a nadšený nebol ani z niektorých rozhodnutí VAR-u. Teraz budú chcieť domáci šokovať ďalšieho giganta – Altetico Madrid, ktoré tiež bojuje na špici tabuľky. Andoni Iraola pochválil svoj tím a povedal, že je naňho hrdý. Dôvodov na to má viac.
Nielenže sa môže umiestniť najvyššie zo všetkých nováčikov, ale tiež sa prebojoval do semifinále Copa del Rey. V úvode sezóny na vlastnom ihrisku dokázalo Vallecano skoliť okrem iného Barcelonu a niečo podobné by si teraz rado zopakovalo. Na to však bude potrebovať ukončiť sériu piatich ligových súbojov na Campo de Futbol de Vallecas bez víťazstva, počas ktorej sa strelecky presadilo iba dvakrát.
V úvode roku 2022 malo Rayo veľkú šancu svojho súpera konečne poraziť, pretože tím trénera Diega Simeoneho bol vo veľkej kríze a ťahal sériu štyroch porážok v La Lige v rade. Proti Los Franjirrojos ale zabral a na Wanda Metropolitano triumfoval 2:0.
Do tohto súboja idú futbalisti z Madridu vo výrazne lepšej forme, o to viac sa čaká ich triumf. V predchádzajúcich štyroch ligových zápasoch ani raz nezaváhali a zakaždým dali aspoň dva góly.

Hertha Berlín – Hoffenheim

Tipy: Zápas X – viac gólov ako 2,5
Viac ako 4 žlté karty

Hertha sa trápi. V minulom kole nestačila na Mönchengladbach, a tak nevyhrala už v desiatich ligových zápasoch v rade. Nedarí sa jej najmä v obrane, pretože v ôsmich z týchto stretnutí inkasovali minimálne dva góly. Ak by nebodovala ani v tomto dueli, bolo by to prvýkrát od roku 2012, kedy by prehrala šesť bundesligových zápasov po sebe. A tak Hertha angažovala nového trénera – Felixa Magatha.
Jeho zverencov môže motivovať fakt, že sa vracajú domov, kde v tejto sezóne získali 15 zo svojich 23 ligových bodov. Hostia majú úplne odlišnú formu od domácich. Hoffenheim totiž bodoval v piatich ligových zápasoch po sebe a vďaka tomu môže stále pomýšľať na umiestnenie v top 6.
Ani inkasovanie prvého gólu by pre neho nemuselo byť rozhodujúce, pretože v tejto sezóne vybojoval 21 bodov zo zápasov, v ktorých dostal úvodný gól a to je najlepší výkon naprieč top 5 európskymi ligami.
Pokiaľ by mu tento duel vyšiel, mohol by dokonca pomýšľať až na top 4. Povzbudzovať ho navyše môže vedomie, že s Herthou prehral len dva z posledných 16 bundesligových zápasov. Do tejto série spadá aj predchádzajúcich päť neprehraných súbojov na tomto štadióne. V štyroch z nich navyše vsietil tri góly.

St. Etienne – Troyes

Tipy: Zápas X – menej gólov ako 2,5
Polčas X/zápas X

Veľmi dôležitý súboj o záchranu medzi elitou uvidia fanúšikovia vo Francúzsku, kde sa stretnú dvaja adepti na zostup. Ak by domáci vyhrali, nielen že by sa dostali z barážovej priečky, ale zároveň by preskočili práve Troyes.
Decembrová zmena trénera sa St. Étienne zatiaľ vypláca, a tak sa zdá, že vďaka trénerovi Pascalovi Duprazovi sa vyhne prvej sezóne v Ligue 2 od ročníka 2003/04. St. Étienne sa darí a v posledných siedmich ligových zápasoch nestačilo iba na prvé PSG. Preto niet divu, že do duelu nastúpi v úlohe favorita.
Motivovať ho môže aj fakt, že vyhralo štyri posledné domáce duely proti Troyes v Ligue 1. Hostia počas minulého mesiaca zaznamenali svoju najdlhšiu šnúru bez výhry od roku 2018. Avšak marec začali lepšie a vyhrali dva ligové zápasy po sebe bez inkasovania jediného gólu.
Vďaka tomu sa s dvojbodovým náskokom pred týmto kolom nachádzajú dve priečky nad zostupovými miestami. Záchranu však istú nemajú. Troyes dokázalo v predchádzajúcom ligovom zápase u súpera zvíťaziť a ak by naplno bodovalo aj v tomto prípade, bolo by to prvýkrát po 20 rokoch, kedy by vyhralo dva zápasy mimo svojho štadiónu v najvyššej súťaži v rade. Lenže na pôde St Étienne nevyhralo už 14 ligových duelov po sebe a naposledy tu naplno bodovalo v roku 1954. Aj preto sa prikláňame k remízovému výsledku.

chcem tipovať