Mrazivé počasie, za oknami sneh, komu by sa chcelo ísť von? Kto zostáva doma, môže víkend stráviť sledovaním futbalových zápasov v elitných európskych ligách. A ako si ich vychutnať lepšie, ak nie s podaným tiketom a najlepšími kurzami v herni eTIPOS.sk?

Najlepšie kurzy a k tomu Stávka bez rizika. To je eTIPOS.sk. Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na zápasy Premier League a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

Dnes sa navyše začína Vianočný pohár. Každý, kto si počas neho, teda od 10. do 21. decembra, natipuje denne aspoň 1 tiket s minimálnym vkladom 10 € a kurzom aspoň 1,80, sa automaticky dostáva do hry o parádny balík peňazí. Po konci akcie si totiž všetci tipéri, ktorí splnili podmienku, rozdelia balík 10 000 €!

Sleduj sekciu PROMO akcie na našom webe, kde sa dozvieš vždy všetky zaujímavé novinky.

A aké zápasy ti odporúčame umiestniť na tiket?

Mallorca – Celta Vigo

Tipy: Zápas X – polčas X/zápas X

Sezóna La Ligy je skoro v polovici a Mallorca musí byť zatiaľ spokojná, pretože po minuloročnom postupe z druhej ligy okupuje pozície v strede tabuľky. V jej výsledkoch hrajú prím remízy, ale za zmienku stojí aj dôležité víťazstvo z minulého kola na pôde majstrovského Atlética Madrid, o ktorom rozhodol gól zo samotného záveru. Sebavedomie borcov z Palmy je tak celkom iste na veľmi vysokej úrovni. Ostatne vzhľadom na to, že na svojom konte v tejto fáze súťaže nemali v La Lige ani raz od sezóny 2010/11 viac bodov, sa nie je čo čudovať.
Domáci sú síce aktuálne v pomerne komfortnej situácii, ale sú si veľmi dobre vedomí faktu, že akékoľvek zaváhanie by ich mohlo rýchlo nasmerovať do nižších poschodí tabuľky. Proti Celte tak budú chcieť nadviazať na vydarený duel z minulého kola a vylepšiť už aj tak veľmi slušnú vzájomnú bilanciu, keď s futbalistami z Viga padli v jedinom z predošlých deviatich súbojov v La Lige.
V poslednom súboji týchto celkov si zapísala Mallorca najvyššiu ligovú výhru za poslednú dekádu (5:1). Hosťujúci tím mal pred sezónou ambície ešte vylepšiť výborné ôsme miesto z minulého ročníka, ale namiesto toho ide do tohto zápasu s trojbodovou stratou na ligového nováčika.
Celta aspoň začala podávať veľmi slušné výkony na ihriskách súperov, keď mimo vlastnej pôdy nepadla v štyroch súťažných súbojoch v rade, pričom v nich inkasovala jediný gól. V týchto štyroch bitkách strelili hostia desať gólov, sedem z nich si ale odložili na druhé polčasy. Ostatne po zmene strán im to viac páli v celej sezóne, keď v druhých štyridsaťpäťminútovkách nastrieľali svojim súperom 13 gólov (76 %).

Chelsea – Leeds

Tipy: Zápas 1 – výhra Chelsea o 2 a viac gólov – 1. polčas – 1

Prehra v londýnskom derby s West Hamom (2:3) mala za následok, že sa Chelsea v tabuľke Premier League prepadla až na tretie miesto. Jednalo sa navyše o jej prvé ligové stretnutie od mája 2016, ktoré prehrala aj napriek tomu, že v ňom dvakrát viedla. Chelsea však v troch z minulých štyroch ligových zápasov viedla už po polhodine hry a svoje dobré štarty bude chcieť využiť aj tentoraz. Po dvoch domácich remízach v lige jej totiž hrozí, že nevyhrá tri ligové duely na Stamford Bridge v rade, čo sa jej s fanúšikmi na tribúnach prihodilo naposledy v úvode ročníka 2019/20.
Fanúšikovia Leedsu by určite prípadnú výhru považovali za najväčší úspech svojho tímu od minuloročného návratu medzi elitu. Ich aktuálna vonkajšia forma však nie je veľmi dobrá (1-3-3) a existuje len malá šanca, že hostia prvýkrát od decembra 1999 získajú v súboji na Stamford Bridge všetky tri body. Leeds napokon v Londýne prehral aj deväť z posledných desiatich stretnutí v lige. Platilo to aj v posledných štyroch dueloch vonku na pôde troch tradičných londýnskych celkov (Arsenal, Chelsea, Tottenham), v ktorých zverenci Marcela Bielsu navyše zakaždým dostali minimálne dva góly.

Hertha Berlín – Bielefeld

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Hertha Berlín veľkú časť minulého ligového zápasu so Stuttgartom prehrávala, ale vďaka vyrovnaniu zo 76. minúty získala aspoň bod. Bolo to zároveň prvé stretnutie, kedy sa ako jej hlavný tréner predstavil Tayfun Korkut. Avšak z posledných piatich ligových zápolení získala len tri body (0-3-2) a menej ich v tomto období vybojoval len posledný Fürth.
V tomto dueli privíta ďalší trápiaci sa celok, Bielefeld. V tejto sezóne sa berlínskemu celku nedarí udržať vedenie a stratil už sedem bodov (najviac v lige) z domácich ligových zápasov, v ktorých viedol. Tieto dve remízy navyše Hertha zaznamenala vo svojich dvoch posledných domácich zápasoch, v ktorých prišla o vedenie 1:0 z prvého polčasu. Aj napriek tomu, že Bielefeld v tejto sezóne prehral o jedno stretnutie menej ako Hertha, stráca štyri body na nezostupové priečky a to najmä kvôli tomu, že v tomto ročníku zvíťazil len v jednom ligovom zápase.
Zaujímavé je, že už remizoval v siedmich ligových dueloch (najviac v lige) a aj tento duel by mohol skončiť nerozhodne, pretože takmer polovica z bundesligových stretov medzi Herthou a Bielefeldom skončila remízou. V tejto sezóne zatiaľ priemerne vo vonkajších ligových zápasoch Bielefeldu padlo len 1,83 gólu na zápas, čo je najnižšia bilancia v lige. Hostia totiž na ihriskách súpera strelili len štyri góly (menej ich vonku dal len Augsburg) a súčasne inkasovali najnižší počet vonkajších ligových gólov (7).

Udinese – AC Miláno

Tipy: Zápas 2 – v 2.polčase viac gólov ako v 1. polčase

Udinese sa nebezpečne približuje zostupovým vodám, keď z minulých 13 zápasov v Sérii A dokázalo zvíťaziť len raz. V predchádzajúcich desiatich kolách žiadny tím nezapísal do tabuľky viac remíz, než práve Bianconeri (6), ktorí pritom v štyroch z nich otvárali skóre. Paradoxne predĺženie súčasnej série by nemuselo domácemu tímu vadiť, predsa len pred vlastnými tribúnami nepadol v lige štyrikrát v rade. A pri troche šťastia by z toho pokojne mohli byť tri body.
Sedem z 12 domácich ligových triumfov Udinese nad AC Miláno totiž prišlo v posledných 13 prípadoch (7-2-4). Krach v pohárovej Európe môže paradoxne milánskemu AC pomôcť. Bude sa totiž môcť sústrediť primárne na taliansku elitnú scénu, kde sa usiluje o prvé Scudetto od sezóny 2010/11. Tohtoročná ligová forma červeno-čiernych je pôsobivá.
Na svojom konte majú 38 bodov, čo je ich najlepší výsledok po 16 kolách od majstrovského ročníka 2003/04. V minuloročnej sezóne mali Rossoneri len o jeden bod menej, ale ich konečná strata na majstrovskom Inter činila 12 bodov. Milánčania sa môžu oprieť aj o výborné výsledky z cudzích ihrísk. V minulých šiestich stretnutiach vonku v lige oslavovali tri body v piatich prípadoch. Navyše akonáhle mimo domovského trávnika otvorili skóre, vždy uspeli (6-0-0). Zároveň sú stopercentní v ligových dueloch, v ktorých vonku viedli po úvodnom dejstve (5-0-0).

Norwich – Manchester Utd.

Tipy: Zápas 2 – 2.polčas výhra ManU – gól Ronaldo – ÁNO

Norwich City prišiel v minulom kole o svoju sériu štyroch stretnutí v Premier League bez prehry, keď nestačil na silný Tottenham (0:3) a prehral svoj prvý zápas pod vedením nového kouča Deana Smitha. Okrem ďalšej komplikácie v boji o záchranu to navyše znamená aj to, že celok z Norfolku mal v tejto fáze súťaže o bod viac aj v ročníku 2019/20, kedy aj tak zostúpil. Aktuálne posledný tím tabuľky prehral osem z predchádzajúcich desiatich vzájomných ligových meraní síl s Manchesterom United (2-0-8) a jeho fanúšikovia teda veľa dôvodov na optimizmus nemajú.
V dvoch z minulých troch prípadov sa Norwich nedokázal proti United ani strelecky presadiť, čo sa mu napokon tento rok prihodilo už v deviatich ligových vystúpeniach (najviac zo všetkých). Hostia neprehrali už v piatich súťažných dueloch v rade a pomaly sa doťahujú na prvú päťku.
Pod vedením Ralfa Rangnicka budú tentoraz veľkými favoritmi, ale v minulých štyroch dueloch proti nováčikom súťaže nedokázali vyhrať ani raz. Potvrdenie papierových predpokladov teda nemusí byť také jednoduché. O výhre United ale napriek tomu pochybuje len málokto a pokiaľ sa tak naozaj stane, očakávajte zaujímavý záver stretnutia. Manchester United totiž strelil sedem zo svojich posledných deviatich súťažných vonkajších gólov v druhom polčase, kedy dal aj 72% všetkých svojich tohtoročných ligových gólov.

Reims – St. Etienne

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas X – 1. gól Reims

Reims v minulom kole podľahlo doma Angers 1:2, a tak prišlo o svoju sériu štyroch neprehraných ligových zápasov (2-2-0). Od barážovej priečky ho pred týmto stretnutím delí päť bodov. Pokiaľ však v tomto dueli zvíťazí, bude mať nad dvoma najhoršími tímami desaťbodový náskok a lepšieho súpera si nemohlo priať, pretože privíta posledné St.Étienne.
Reims však vyhralo len dva z predchádzajúcich 17 domácich ligových zápasov. Na druhú stranu aspoň zvíťazilo v oboch predchádzajúcich domácich ligových stretoch so St Étienne a to aj napriek tomu, že už v 13 vzájomných ligových zápasoch v rade inkasovalo aspoň jeden gól. Čo je jeho najdlhšia séria bez čistého konta proti ktorémukoľvek tímu v Ligue 1.
Posledný St. Étienne prehral v minulom domácom zápase 0:5 s Rennes, čo znamenalo definitívny koniec pre trénera Clauda Puela, ktorý ešte nemá stáleho nástupcu. Hostia v tejto sezóne získali len 12 bodov zo 17 odohraných ligových stretnutí a jedná sa o ich druhý najhorší vstup do Ligue 1. Zároveň je to v ich histórii prvýkrát, keď sú po 17 kolách na poslednom mieste ligovej tabuľky. Znepokojovať môže hostí aj fakt, že vyhrali len jedno z predchádzajúcich deviatich ligových zápolení u súpera. Nedarí sa im najmä v obrane, ktorá v tomto ročníku inkasovala aspoň dva góly v piatich z ôsmich ligových zápasov vonku.

kompletná ponuka