Veľkonočné sviatky sú za nami, hoci na Britských ostrovoch o žiadnom oddychu, sviatkoch, haldách jedla či požívaní alkoholu v súvislosti s Premier League reč nemohla byť. Top súťaž sveta pokračovala a pokračuje a ty si môžeš opäť vychutnať množstvo skvelých zápasov. Ideálne s podaným tiketom s najlepšími kurzmi na eTIPOS.sk.

Novo registrovaní hráči v herni eTIPOS.sk sa navyše môžu tešiť na promo akciu Stávka bez rizika až do 50 €. Tá so sebou prináša aj jednu veľkú novinku. Po novom si totiž stačí tipnúť prvú športovú stávku na ľubovoľnú udalosť z celej športovej ponuky a ak tip nevyjde, vrátime hráčovi celú výšku vkladu (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

A ktoré zápasy Premier League môžeš tipovať počas najbližších dní?

Liverpool  – Manchester Utd.

Tipy: Zápas X – menej gólov ako 3,5 – 1.gól ManU

Nedávny víťaz Anglického pohára Liverpool zostáva aj naďalej v hre o majstrovský titul v Premier League a ďaleko rozhodne nemá ani k triumfom v Lige majstrov a FA Cupe. Sen o zisku neskutočných štyroch trofejí žije aj vďaka skvelým výkonom v kalendárnom roku 2022, kedy Liverpool v lige ani raz neprehral, udržal osem čistých kont. Navyše, viac ako jeho 32 bodov v danom období nikto nezískal. Úspešne zvládnutý súboj s odvekým rivalom Manchesterom United, s ktorým Merseysiders neprehrali už v siedmich vzájomných ligových dueloch v rade, tak môže byť ďalším krôčikom smerom k absolútnemu vrcholu.

Najproduktívnejší tím ligy (79 strelených gólov) sa zároveň pýši aj najlepšou domácou obranou, na Anfielde tento rok v PL dostal len sedem gólov. Niet divu, že Liverpool vyhral už desať domácich ligových stretnutí, v ktorých svojich súperov prestrieľal v celkovom skóre 29:2 a v prípade ďalšieho úspechu sa Reds prvýkrát od 1. októbra vráti, aspoň dočasne, na čelo ligovej tabuľky. United sa cez víkend na výhru nad Norwichom (3:2) poriadne nadreli a fanúšikov protestujúcich proti klubovému vedeniu si veľmi neudobrili.

Ich nespokojnosti sa nie je čo čudovať, veď len raz v histórii mali Red Devils po 32 odohraných kolách menej ako súčasných 54 bodov (v ročníku 2019/20 – 52) a spasiť ich zrejme môže len silný záver sezóny. Na Anfielde ich ale nečaká nič ľahké. Zverenci trénera Ralfa Rangnicka prehrali v oboch predchádzajúcich ligových vystúpeniach u súperov a v októbri schytali v prvom vzájomnom meraní síl debakel 0:5. Na druhú stranu to ale iste dodáva United ďalšiu motiváciu na to, aby ukončili svoje päťzápasové čakanie na výhru na pôde Liverpoolu, ktoré sa tiahne už od januára 2016. Otázny je štart hviezdy Manchestru, Cristiana Ronalda, ktorého postihla osobná tragédia – pri pôrode prišiel s partnerkou o syna. Celý tím je pripravený hrať aj za neho, čo dodá zápasu ešte väčší náboj a môže spojiť mužstvo United.

Chelsea – Arsenal

Tipy: Zápas X – prvý polčas bez gólu – polčasX/Zápas X

Po tom, čo si Chelsea zabezpečila miestenku vo finále FA Cupu už tretiu sezónu po sebe – víťazstvom 2:0 nad Crystal Palace – sa vracia k povinnostiam v lige a privíta londýnskeho rivala Arsenal. Zdá sa, že umiestnenie v prvej štvorke má isté. Manažér Thomas Tuchel uviedol, že udržať si silnú formu bolo ťažké, pretože „Blues“ sú najvyťaženejším tímom z Premier League s najväčším počtom zápasov v európskych súťažiach. V poslednom domácom zápase Chelsea prehrala 3:1 s Realom Madrid pri druhej domácej prehre v rade. Tieto dve prehry sú nepríjemné, pretože Chelsea predtým neprehrala v 27 súťažných domácich zápasoch a čo je pre ňu znepokojujúce, naposledy prehrala tri domáce zápasy v rade, tretím výsledkom v tejto sérii bola prehra 2:0 práve s Arsenalom ešte v roku 1993.

Napriek tomu, že história je na ich strane, zdá sa, že to bude pre Arsenal zložitý výlet na Stamford Bridge, pretože sa chcú vyhnúť nevítanej rekordnej štvrtej porážke v PL za sebou prvýkrát od ročníka 1994/95. Prvé umiestnenie v top štvorke od ročníka 2015/16 je stále možné pre Arsenal, ktorý zostáva v kontakte s najlepšími, aj keď pokračovaním ich aktuálnej 240-minútovej hry bez streleného gólu, by mohol stratiť kontakt s miestami v Lige majstrov.

Burnley – Southampton

Tipy: Zápas 1 – v 2.polčase viac gólov

Prvý zápas Michaela Jacksona na lavičke Burnley možno nebol ktovieako napínavý, bod zo štadióna silného West Hamu (1:1) sa však môže v závere ročníka ukázať ako kľúčový. Úloha nového trénera v ceste za záchranou je ale jasná. Clarets totiž potvrdili, že udržať vedenie pre nich nie je vôbec samozrejmé – išlo už o šiesty z desiatich ligových duelov, ktorý nevyhrali ani napriek tomu, že sa v ňom presadili ako prví. Atmosféra na Turf Moor pri ďalšom domácom vystúpení môže byť všelijaká, fanúšikovia sú veľmi nespokojní s odvolaním dlhoročného kouča Seana Dycheho, ale tri body v súboji so Southamptonom môžu ich bojovnú náladu otupiť.

Burnley to na Saints vie, v minulých šiestich vzájomných súbojoch ho tu v Premier League porazilo hneď trikrát a cesta k prvým dvom domácim ligovým výhram v rade od decembra 2020 teda nemusí byť taká zložitá. Southampton po piatich ligových zápasoch konečne vyhral, ​​keď cez víkend porazil Arsenal 1:0 a udržal sa v hre o prvú desiatku.

Saints neprehrali v troch z predchádzajúcich štyroch zápasov u súperov, čo je trochu prekvapujúce vzhľadom na to, že na pôde súpera už v PL inkasovali desaťkrát v rade. Perfektný defenzívny výkon proti Arsenalu ale bezpochyby Southampton povzbudí. Zverenci kouča Ralpha Hasenhüttla by totiž radi ukončili svoje 13 stretnutí trvajúce čakanie na čisté konto v ligových dueloch hraných uprostred týždňa), počas ktorých inkasovali v priemere 2,7 gólu.

Everton – Leicester

Tipy: Zápas 1 – 1.gól Everton – 1.polčas X

Leicester je aktuálne na 9.mieste tabuľky Premier League, má dva zápasy k dobru, ale body bude ešte potrebovať ako soľ. Rovnako je na tom aj Everton, ktorý je sedemnásty a tuho bojuje o udržanie sa medzi ostrovnou eltitou, Burnley mu dýcha neúprosne na chrbát a má iba o tri body menej. Evertonu pomohla k záchrane posledná ligová výhra 1:0 proti Manchesteru United na domácom štadióne, dva predošlé zápasy u súperov totižto zverenci Franka Lamparda prehrali, aj dôležitý duel proti Burnley.

Šesť z posledných desiatich zápasov v Goodison Parku ale znamenalo plný bodový zásah, Leicester dokázal vyhrať na súperovom ihrisku jediný ligový duel z posledných desiatich. Vzájomné zápasy sú celkom vyrovnané, aj posledné meranie síl na konci januára skončilo zmierlivou remízou 1:1, dva predošlé zápasy ovládol Everton, ktorý potrebuje body viac jeho dnešný súper.

Manchester City – Brighton

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas Man. City – oba tímy strelia gól – ÁNO

Po sobotňajšej semifinálovej porážke v FA Cupe 3:2 s Liverpoolom, s ktorým bojuje aj o titul v Premier League, sú sny Manchestru City o všetkých trofejách minulosťou. Zlý začiatok vo Wembley v spojitosti s faktom, že manažér Pep Guardiola nechal odpočívať viacero hráčov, sú dve hlavné príčiny prehry s Reds.

Citizens v posledných týždňoch doma mierne výsledkovo zakolísali proti európskym súperom v Lige Majstrov, ale zostávajúce štyri domáce ligové zápasy, všetky proti tímom nižšie v poradí, budú chcieť naplno ovládnuť a získať dôležitých 12 bodov v boji o titul. Pre tím, ktorý sa údajne práve dohodol na príchode s Erlingom Haalandom, je povzbudivé, že tu vyhral všetky štyri zápasy proti Brightonu & Hove Albion, pričom posledné tri z nich na nulu.

Nie, že by Guardiola a jeho zverenci brali tím Grahama Pottera na ľahkú váhu, pretože Brighton opäť ukázal, že môže poraziť kohokoľvek po tom, čo v sobotu porazil Tottenham Hotspur 1:0 a Arsenal v predchádzajúcom zápase 2:1. V minulom období porazili aj Man City 3:2 – aj keď na vlastnom trávniku. Preto si myslíme, že hostia gól strelia, ale zápas prehrajú.

kompletná ponuka