Za oknami úraduje zima, teploty často nielen cez noc klesajú hlboko pod bod mrazu. Zimná sezóna je v plnom prúde a vy ešte nemáte nič v pláne na víkend? Konečne ideálny čas na lyžovačku, ktorý tento rok nezmarila ani všade prítomná pandémia.

Ako sa počas radovánok na svahu najlepšie zohriať? Popri varenom vínku, alebo aj niečom silnejšom, doporučujeme všetkými desiatimi natipovať si jednu z množstva hier spoločnosti TIPOS. Veď krása výhra vie lepšie prekrviť celé telo, ako akýkoľvek teplý grog.

Vyberte sa spoločne s nami na obľúbené, ale aj menej známe lyžiarske strediská, ktoré ponúka naše krásne Slovensko.

  1. Lyžiarske stredisko Tatranská Lomnica

Ako hrdí Slováci by sme mali dokonale poznať krásy našich Tatier. Lyžovačka v Lomnickom sedle je skvelým tipom nielen pre začiatočníkov, ale aj pre skúsených, ktorí sa chcú každou sezónou len zdokonaľovať. Oproti ostatným zimným sezónam tu pribudli nové lyžiarske trate (2 km), niekoľko sedačkových a kabínkových lanoviek. V rámci polročných prázdnin si s deťmi môžete naplánovať výlet na vyhliadkovú vežu na Skalnatom Plese.

  1. Ski Bachledová

Zimná sezóna v Bachledke je otvorená novým inováciám a trendom. Návštevníci si predsa vážia každú zmenu k pozitívnemu, a preto tlieskajú bezbariérovým vstupom a dostupnosti pre každého. Prístupná je nová sánkarská trať a trendy k ochrane prírody či už v zimnej, alebo počas letnej sezóny.

  1. Lyžiarske stredisko Jasná

V krásnom prostredí národného parku NAPANT zabudnete na všetky starosti. Nikto vás síce neposiela zdolávať najvyšší vrchol Ďumbier, no pre úžasné zimné športovanie vám určite postačia zážitky z lyžiarskeho kopca Chopok. Niektoré trate sú osvetlené aj večer. Ukončenie zimnej sezóny je plánované až na apríl.

  1. SnowParadise Veľká Rača

Tento parádny snežný raj pozýva všetkých, ktorí sú naklonení zdravému životnému štýlu aj počas zimy. Ak ste doteraz len tíško závideli profesionálom, tak vaše sny sa práve môžu naplniť – otvorená je verejná pretekárska trať s časomierou. Možno vás sem pritiahnu lacnejšie skipasy alebo zábavno-náučný program v lyžiarskej škôlke či pre dospelých párty na svahu!

  1. SKI Martinky

Pre tých, ktorí si radi užívajú mráz, husto zasnežené kopce a výlety do hôr, tak práve Winter Park Martinky je tou najlepšou voľbou. Prírodný sneh je tu počas väčšej časti sezóny, no prístupné sú aj umelo zasnežené trate. Lyžiarsky vlek pre deti do 12 rokov je bezplatný. Jednou z možností na turistiku je aj bežecké lyžovanie. Kto nevyskúša, nevie!

hrať lotérie
  1. Belianske Tatry

Ak hľadáte skutočný raj zimných športov a zábavy pre deti na Slovensku, ukončite pátranie a zamierte rovno do Bachledovej doliny v Belianskych Tatrách. Práve tu nájdete lyžiarske strediská perfektne vybavené na rodinnú lyžovačku, kde si okrem všestranných služieb budete pochvaľovať aj priateľské ceny za rodinné skipasy. K najobľúbenejším strediskám tu rozhodne patrí lyžiarsky areál Bachledka Ski & Sun, ktorý sa pýši jedným z najväčších detských zimných areálov na Slovensku. Deti tu môžete zveriť do rúk inštruktorom v Gorgyho lyžiarskej škole, kde ich bude počas prvých jázd na lyžiach sprevádzať množstvo rozprávkových postavičiek. V preprave im pomôžu dva dopravné pásy a veselé prekážky urobia z učenia zábavnú hru. O najmenších sa postarajú v zábavnom Snowcampe, kde je zabezpečené stráženie detí a program s animátormi.

  1. Ski Tále

Lyžiarske stredisko ležiace v dlaniach Nízkych Tatier ponúka okrem typickej slovenskej prírody aj skvelé lyžiarske možnosti. Nájdete tu spoľahlivé vleky, precízne udržiavané zjazdovky a bezchybnú obsluhu. Odporúčame večerné lyžovanie, ktoré je naozaj nádherné. Vyskúšať môžete tak isto aj bežecké trate. Ski Tále ponúkajú aj vzrušujúcu jazdu na nafukovacích kolesách, tzv. snowtubing.

  1. SKILAND Stará Myjava

Obľúbené lyžiarske stredisko s umelým zasnežovaním a kvalitne upravenými zjazdovkami najmä medzi Kopaničiarmi. Stredisko taktiež ponúka možnosť občerstvenia, večerného lyžovania, požičovňu lyží, ski servis a parkovanie priamo v areáli. Nachádza sa v území Bielych Karpát v chránenej krajinnej lokalite. Za upraveným svahom a príjemnými službami nemusíte až tak ďaleko. Skiland Stará Myjava je iba 35 km od kúpeľného mesta Piešťany a ponúka domácu lyžovačku na kopaniciach.
Umiestnenie svahov umožňuje rodičom mať nad svojimi ratolesťami neustály dohľad. Na úvod poteší bezplatné a priestranné parkovisko priamo nad svahom. Zaparkujete, nazujete lyže, snowboard a spustíte sa rovno k vleku!

  1. Lyžiarske stredisko Bezovec

Lyžiarske stredisko Bezovec sa nachádza 20 km od mesta Piešťany medzi obcami Stará a Nová Lehota. Lyžiarske stredisko Bezovec je ľahko dostupné automobilovou a autobusovou dopravou s parkovacími kapacitami priamo v centre strediska a záchytným parkoviskom.
K dispozícii sú štyri technicky zasnežované (1600 m) a dve čiastočne zasnežované, denne upravované lyžiarske zjazdovky s orientáciou na všetky svetové strany s celkovou prepravnou kapacitou 3000 osôb/h, ktoré sú pre svoju rôznorodosť obtiažnosti priamo predurčené pre lyžiarov začiatočníkov, mierne pokročilých, ako aj náročných lyžiarov a snowboardistov.

  1. Stredisko Greguška

Lyžiarske stredisko Greguška Ski sa nachádza v obci Dolný Smokovec v centre Vysokých Tatier. Od Popradu je stredisko vzdialené 10 km. Lyžiari majú k dispozícii dva vleky a jednu zjazdovku o dĺžke 400 m, ktorá je vhodná pre skúsených lyžiarov, aj pre začiatočníkov. Zjazdovka je upravovaná a umelo zasnežovaná.

hrať lotérie