Tipuj zápasy slovenských tímov v predkolách európskych futbalových súťaží a získaj každý týždeň bonus 10 €. Pýtaš sa ako na to?

Tipuj ľubovoľné stávky z našej ponuky eTIPOS.sk, pričom na tikete musíš mať aspoň tri stávky a aspoň jedna musí byť na zápas slovenského tímu v európskych pohároch. Celkový kurz tiketu, aby sa počítal do akcie, musí byť po vyhodnotení 3,50 a vyšší.

Minimálny vklad pre zapojenie sa do aktivity je 20 €. Tiket nesmie byť predaný a musí byť ukončený (neaktívny) do štvrtka 23:59 hod. príslušného stávkového týždňa, v ktorom sa zápasy odohrali. Jednoduché!

Noví hráči môžu okrem toho počítať so Stávkou bez rizika až do 50 €, no a kto bude aktívne stávkovať, má šancu získať podiel z uvítacieho bonusu až 1 050 €!

tipuj európske poháre

Ktoré zápasy z pohárovej Európy by nemali chýbať na žiadnom tikete?

Batumi – Slovan Bratislava

Tipy: Zápas X – postup Slovan – 1. gól Slovan

Dokáže Slovan zhmotniť svoj sen o skupinovej fáze Ligy Majstrov? Aby sa vízia stala skutočnosťou, musia belasí prejsť cez úvodné predkolo a nevyspytateľného súpera z Gruzínska. Prvý duel je za nami, odveta sa hrá už túto stredu. Tohtoročnú púť futbalovou Európou začali Slovanisti v prvom kvalifikačnom kole Ligy majstrov. Žreb im prisúdil málo známeho, ale možno až nečakane kvalitného súpera – klub FC Dinamo Batumi. V prvom zápase belasí nevyužili výhodu domáceho prostredia ani 50-minútovú presilovku. Batumi je úradujúcim majstrom Gruzínska. Ešte v roku 2018 však klub pôsobil v druhej lige. Jeho kormidlo ale prebral Gia Geguchadze, bývalý tréner gruzínskej 21-tky, okamžite postúpil a v nasledujúcej sezóne uhral s tímom druhé miesto (podobne ako v roku 2020).

Na titul (pre Batumi úplne prvý v histórii) to teda vyšlo „až“ vlani. Mužstvo ako také je zložené predovšetkým z Gruzínčanov a viacerí z nich sú reprezentantmi svojej krajiny. Slovan bol v príprave od 6. júna s prakticky nezmeneným kádrom.

Jeho rady opustila dlhoročná opora Vasil Bozhikov, Samuel Mráz (návrat do Spezie), Adler Da Silva (Michalovce) a Kenan Bajrič (hosť. Pafos). Bratislavčanom sa však podarilo podpísať Juraja Kucku, na prestup z PEC Zwolle prišiel mladý belgický stredný obranca Siemen Voet a na hosťovanie ofenzívne duo: ex-dunajskostredčan Eric Ramírez (Dynamo Kyjev) a Giorgi Chakvetadze (Gent). Belasí odohrali štyri prípravné stretnutia: v Rakúsku najskôr porazili prvoligový Ried 3:0, s Dunajskou Stredou sa rozišli bez gólov, vo federálnom derby podľahli Plzni 1:3 a v generálke na LM uhrali s Brnom remízu 2:2.

Na ihrisku sa už predstavili aj všetky vyššie zmienené posily okrem Gruzínca Chakvetadzeho. Približne dvadsať minút odohral po zranení sa vracajúci Holman. Obaja spomínaní hráči sa však zapojili do prvého zápasu proti Batumi. V prvom „bratislavskom“ zápase Slovan rozhodne nenadchol. Vypracoval si pár sľubných šancí, no žiadnu nedokázal premeniť. V 42. minúte dostal druhú žltú kartu hosťujúci Kobakhidze, čo mala byť voda na slovanistický mlyn. Nebola… Gruzínci postupne vyrovnali hru a mali mierne navrch po fyzickej i technickej stránke. Nakoniec z toho bola bezgólová remíza, ktorá do odvety necháva šance na oboch stranách úplne otvorené.

Dá sa očakávať, že Gruzínci budú aktívnejší a silnejší na lopte. Ak Slovan ustojí ich tlak, zápas sa zmení na šachovú partiu. Veľa gólov nepadne, vychádza nám to na remízu. Potom sa uvidí.

Kauno Žalgiris – MFK Ružomberok

Tipy: Zápas X2 – 1. polčas bez gólov – postup Ružomberok

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v úvodnom zápase 1. predkola Európskej konferenčnej ligy nad FK Kauno Žalgiris 2:0. Fortunaligového vicemajstra dostali do výhodnej pozície vlastný gól hosťujúceho kapitána Linasa Pilibaitisa v 13. minúte a Štefan Gerec, ktorý po zmene strán zvýšil náskok MFK. Ružomberok sa po výbornom druhom mieste v uplynulom ročníku Fortuna ligy dostal do pohárovej Európy. Na to, aby si však zahral skupinovú fázu novej Európskej konferenčnej ligy, ešte musí prejsť niekoľko krokov v kvalifikačnej časti. Začína v osemfinále, ešte pred štartom nového ligového ročníka. „Ruža“ sa po minulej sezóne rozlúčila s mladým záložníkom Martinom Rymarenkom, ktorý ukončil hosťovanie a vrátil sa do Dunajskej Stredy. Južný smer nabral aj Adam Brenkus (ViOn) a Peter Ďungel prestúpil do Liptovského Mikuláša.

Tréner Peter Struhár spolu s manažmentom klubu však počas leta priviedol ďalších hráčov, ktorí by mali pomôcť MFK presadiť sa aj v Európskej konferenčnej lige. Menovite je to útočník Marko Kelemen (Petržalka), stredopoliari Adam Tučný (AS Trenčín), Adam Morong (Sereď) a obranca Matúš Malý (DAC). V Litve je už ligová sezóna v plnom prúde, Kauno Zalgiris má za sebou 18 kôl aktuálneho ročníka, v ktorom je aktuálne n šiestom mieste tabuľky. Mužstvo aktuálne ťahá najmä brazílsky útočník Michael Thuíque, ktorý strelil 5 gólov a na ďalších 5 prihral, a dopĺňa ho tiež francúzsky parťák Mohamed Bahlouli so 4 presnými zásahmi. Mužstvo, ktoré v najvyššej litovskej A Lyge pôsobí zatiaľ iba tri roky, vedie od decembra 2019 mladý, iba 33-ročný, tréner Rokas Garastas.

Káder tvorí zhruba polovica legionárov a 5 hráčov z tímu v súčasnosti reprezentuje svoju krajinu (štyria Litovci a jeden hráč z Barbadosu). Liptáci sú aj celkovým favoritom na postup z tejto dvojice. Majú kvalitnejší káder, viac skúseností, hrajú lepšiu ligovú súťaž vo futbalovejšej krajine a v minulosti si už zahrali aj v Európe. Prvý duel to iba potvrdil.

Cliftonville – DAC Dunajská Streda

Tipy: Zápas 2 – postup DAC – 1. gól DAC

FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazila v prvom stretnutí 1. predkola Európskej konferenčnej ligy nad severoírskym FC Cliftonville v MOL Aréne 2:1. Tréner Adrián Guľa tak uspel v prvom ostrom súťažnom zápase na lavičke fortunaligistu, ktorého góly strelili Regő Szánthó a po zmene strán Nikola Krstovič. DAC udržal tesný náskok aj po prísnej červenej karte Brahima Moumoua, ktorého rozhodca vylúčil v 82. minúte. Ambiciózna Dunajská Streda sa bude snažiť vylepšiť dojem z nie príliš podarenej minulej sezóny.

Prvú príležitosť môže využiť už teraz, kedy ju čaká dokončiť dvojzápas v rámci Európskej konferenčnej ligy, je na pol ceste. Severoírsky tím si zápasom s DACom odkrútil premiéru v EKL, no v rôznych iných európskych pohárových súťažiach už odohral 38 duelov. Bilancia 5-7-26 však rozhodne nie je príliš oslnivá. Naposledy hral Cliftonville Európsku ligu, v sezóne 2019/2020 prešiel cez Barry Town (4:0, 0:0) a následne vypadol s Haugesundom (0:1, 1:5). V pradávnej sezóne 1998/1999 si s mužstvom z Belfastu zmerali sily v rámci Champions League aj Košice a boli z toho jasné výhry našich v pomere 5:1 a 8:0. Cliftonville je klub z predmestia Belfastu, hlavného mesta Severného Írska. Vznikol v roku 1879 a je najstarším futbalovým klubom v krajine. Z ligového titulu sa jeho hráči tešili päťkrát, naposledy v sezóne 2013/2014.

Vlani skončil CFC na druhom mieste, len bodík za víťazmi z Linfieldu (získal však Ligový pohár). DAC sa do novej sezóny vyzbrojil predovšetkým na trénerskom poste, kde aktuálne pôsobí progresívny Adrián Guľa. Ten sa na slovenskú hrudu vrátil po dvoch rokoch strávených v Plzni a Wisle Krakov sa mu však veľmi nedarilo. Do hráčskeho kádra pribudli gólman Száraz (Michalovce), Miroslav Káčer (hosťovanie Plzeň) a Martin Rymarenko, navrátilec z hosťovanie v Ružomberku. Dunajská svoj tím skôr zoštíhľovala, odišlo totiž až osem hráčov. Menovite Marko Divković (Brondby), Martin Vantruba (Trnava), Thibaud Verlinden (Beerschot), Matúš Malý (Ružomberok), Andrej Fábry (Skalica), Martin Jedlička (Plzeň), Jakub Šveč (České Budejovice) a na hosťovanie Luciano Vera (Deportivo Maipú).

DAC je v príprave od 13. júna, prvý spoločný tréning sa konal o dva dni neskôr. Herné previerky sa žlto-modrým zatiaľ celkom vydarili. Pohronie zdolali 3:1, so Slovanom remizovali 0:0 a nad maďarským Mosonmagyaróvárom vyhrali 2:1. Generálkou na súťažný duel s Cliftonvillom v EKL bol zápas s Paksi FC (1:3). Dunajskej Strede by postup do ďalšej fázy súťaže nemal ujsť.

tipuj európske poháre