Hokejová TIPOS extraliga podobne ako iné ligy sveta prechádza náročným obdobím. Viacero hráčov sa ocitlo pre covidovú mutáciu omicronu v karanténe, a tak nás v piatok a v nedeľu čaká neúplné 36. a 37. kolo. Fanúšikovia sa však i tak tešiť na viaceré zaujímavé stretnutia, ktoré si môžu ešte viac vychutnať s podaným tiketom v herni eTIPOS.sk.

Na zápasy hokejovej TIPOS extraligy sa vzťahuje aj Stávka bez rizika. Zaregistruj sa v herni eTIPOS.sk a ak bude tvoja 1. stávka nevýherná, vrátime ti celý vklad v podobe bonusu až do 50 €.

A ktoré duely by nemali chýbať počas piatka a nedele na žiadnom tikete?

PIATOK

Spišská Nová Ves – Nitra (17:30) – X, menej ako 6,5 góla

Hostia z Nitry vstúpia do zápasu v úlohe favorita, keď vyhrali posledných šesť zápasov. Pre mužstvo trénera Antonína Stavjaňu je podstatné, že počas tohto obdobia výrazne zlepšilo obranu. Trikrát sa stalo, že inkasovalo len gól.

Pre porovnanie. Predošlé štyri zápasy pred víťaznou sériou boli z pohľadu defenzívy katastrofálne – Nitra v nich inkasovala 20 gólov.

Spišiaci budú chcieť pripraviť Nitru o sériu výhier, k čomu im môže pomôcť takisto dobrá forma z posledných dní. Z 3 duelov vydolovali 7 bodov. Doma si naposledy poradili jasne s Košicami 5:1.

Prvý vzájomný duel týchto tímov na Spiši skončil poriadnou prestrelkou, domáci ho vyhrali 6:5 po nájazdoch. Dočkáme sa drámy aj teraz? Remíza je možná, ale toľko gólov nepadne.

Trenčín – Nové Zámky (18:00) – 1

Hostia sa vracajú do extraligového kolobehu po covidovej prestávke, favorit tak je jasný – Trenčín. Tabuľkovo je na tom Dukla o málinko lepšie, keď je desiata so ziskom 41 bodov. Zámky sú jedenáste, bodov nazbierali 34.

V tejto sezóne sa oba tímy stretli trikrát. Dvakrát uspeli hokejisti z južného Slovenska, raz sa radovali Trenčania. Tí počas posledných dní urobili viaceré zmeny. V mužstve skončil obranca Pierre Crinon, ktorý sa vracia do Francúzska. Do Dubnice mieri Enrik Švec a Samuel Beták. Opačným smerom zas skúsený Peter Sojčík.

Pomôže Dukle k trom bodom? Podľa nás áno.

Poprad – L. Mikuláš (18:00) – 1, prvá tretina – 1

Pikantný súboj z pohľadu trénera Petra Mikulu. Ten počas sezóny skončil v Poprade a na ľade kamzíkom sa premiérovo predstaví ako kouč Liptákov. Je teda jasné, kto bude mať najväčšiu motiváciu vyhrať. Bude to však stačiť?

Šanca je, pomerne malá. Poprad síce nenapĺňa vysoké ambície a je až na 7. mieste, tak či onak bude veľkým favoritom. Naposledy vyhral doma nad Liptákmi 9:0. Takýto výsledok sa takmer určite nezopakuje, ale na tiket patrí jasná jednotka tak či tak.

NEDEĽA

Bystrica – Poprad (15:00) – 1x

Stret tímov, ktoré majú v logo zviera, to je duel baranov a kamzíkov. Domáci vyhrali posledné tri zápasy, inkasovali v nich len 4 góly. Na mužstve sa začína podpisovať rukopis nového kouča, Fína Antti Karhulu.

Poprad má takisto zahraničného kouča, Kanaďana Coreyho Neilsona. Jeho mužstvo však nemá takú oslnivú formu, ale ambíciu bodovať rozhodne áno.

Nebude to však jednoduché, keďže z posledných štyroch duelov vyhrali Bystričania tri, naposledy doma 7:3. Prehrať by nemali ani teraz.

Michalovce – Trenčín (16:00) – X2

Na prvý pohľad sa súboj Dukiel javí podľa tabuľkového postavenia ako jasná jednotka, ale pozor. Michalovce v tejto sezóne nevyhrali nad hráčmi spod hradu Matúša Čáka ani raz. Tri zápasy, tri prehry a jasné skóre 12:3!

Zmení sa táto štatistika? Michalovce doma vyhrali šesť zápasov v rade, naposledy padli vo vlastnej aréne ešte 20. decembra s Nitrou.

Mikuláš – N. Zámky (17:00) – 1X

Súboj tímov z dna tabuľky asi neprinesie okulahodiaci duel, ale boj o každú piaď ľadu áno. Všetky tri zápasy tejto sezóny zvládli lepšie hostia, vždy to však bol extrémny boj a výhra o gól, respektíve raz triumf 3:1 s gólovou poistkou do prázdnej bránky. Domáci vedený novým trénerom teraz zabodujú.

Nitra – Zvolen (18:00) – X

Atraktívny súboj tímov, ktoré majú formu. Nitra má fazónu a vyhráva jeden zápas za druhým. Zvolen ju mal tiež, až prišiel covid a nútená pauza. Tak či tak, Zvolen mal od konca minulého roka na konte do pauzy šesť výhier v rade. Posledný zápas týchto tímov sa skončil remízou. Očakávame ju aj teraz.

TIPOS EXTRALIGA