Najlepšia hokejová liga sveta, NHL, má za sebou koniec základnej časti, v týchto dňoch už odštartovalo play-off. Boj o Stanleyho pohár prinášajú ešte vyšší level hokeja, ktorý púta pozornosť fanúšikov po celom svete. Športoví fanúšikovia si môžu navyše zápasy užiť aj s podaným tiketom na eTIPOS.sk, kde nájdu najlepšie kurzy na slovenskom trhu.

Bitka o hokejový grál je každoročne jednou z najsledovanejších udalostí v svete hokeja. Pohár z minulej sezóny obhajujú hráči Colorada, ktorí nechýbajú ani v tohtoročnom play-off.

Stanleyho pohár je jedna z najznámejších a najslávnejších športových trofejí. Najviac trofejí v zbierke má Montreal Canadiens, 24, tím, kde pôsobí aj Juraj Slafkovský. Kanadský klub však tento rok do play-off nepostúpil. Šestnásť naj mužstiev však áno, v 1. kole sa tak stretávajú tieto dvojice:

TORONTO – TAMPA BAY (séria 0:1)

Večné čakanie Toronta na Stanleyho pohár (naposledy ho vyhrali v roku 1967), ale hoc aj na postup do 2. kola, pokračuje. Toronto je rok čo rok považované za tím, ktorý podľa papierových predpokladom patrí k favoritom, no následne pohorí. Vlani sa tak stalo hneď na začiatku s Tampou, teraz sa oba tímy stretávajú znova. A ako dopadol prvý zápas? Výhrou Lightning 7:3. Blesky však prišli o slovenského obranu Erika Černáka, ktorého zranil Michael Bunting (dostal trest za svoj zákrok). Ak Toronto nevyhrá druhý duel, bude mať veľký problém. Preto očakávame, že Maple Leafs zaberú naplno.

NEW JERSEY – NY RANGERS (séria 0:1)

Jazdci patria k najväčším favoritom na zisk Stanleyho pohára, hoci Jersey skončilo po základnej časti na lepšej pozícii. Patrick Kane, Vladimir Tarasenko, Mika Zibanejad, Chris Kreider, Adam Fox a mnohí ďalší. Jednoducho, Rangers majú nabitý tím plný hviezd. Kvalita je aj na strane Jersey, ale očakávame, že Rangers mestské derby zvládne. Ale pozor, prvý duel sa síce skončil výhrou New Yorku 5:1, ale séria môže byť ešte dlhá.

COLORADO – SEATTLE KRAKEN (séria 0:1)

Obhajca Stanleyho pohára neuspel v prvom dueli série so Seattlom, hoci bol jasne lepším tímom. Kraken držal nad vodou brankár Grubauer. Domáci síce vyhrali na strely „len“ 35:30, ale mali šesť či sedem tutoviek. O to viac sa dá očakávať, že nielen v druhom dueli zaberú a zamerajú sa na to, aby sériu vyrovnali. Seattle je v NHL druhý rok. Vlani patril k najhorším tímom, teraz k najlepším. Séria bude zaujímavá, ale ak Colorado nepostúpi ďalej, bude to veľké prekvapenie.

VEGAS – WINNIPEG (séria 0:1)

Kanadský tím z Winnipegu vyhral v prvom dueli pomerne jednoznačne 5:1, dominoval herne aj na strely (31:17). Vegas síce boli na tom po základnej časti lepšie, ale Winnipeg pomerne jasne dominuje v poslednom čase vo vzájomných zápasoch. Oba tímy majú posledné roky stabilnú kostru, sú teda dobre zohrané. Vegas patria k tímom, ktoré hrajú najviac fyzický hokej v NHL. V prvom dueli rozdali až 65 bodyčekov. Sériu odhadujeme na 7 zápasov.

Chcem hrať