Základné skupiny máme za sebou, na futbalových majstrovstvách Európy ide do tuhého. Zápasmi osemfinále štartuje vyraďovacia fáza, ktorá púta na turnaji hlavnú pozornosť. Žiaľ, Slovensko sa do play-off nedostalo, tak či tak nás však čakajú mnohé skvelé zápasy, ktoré sa oplatí sledovať. Ideálne s podaným tiketom s najlepšími kurzami v herni eTIPOS.sk. Aké dvojice sa stretnú?

WALES – DÁNSKO (postup 2)

Waleskí draci vedení Garethom Baleom narazia na Dánsky dynamit. Futbalisti z Britských ostrovov patria k tímom, ktoré za posledné roky predvádzajú najväčší výkonnostný nárast. Veď na poslednom EURO boli až v semifinále.

Na druhej strane, Dánsko vyhralo v skupine len jeden zápas a postúpilo na poslednú chvíľu po triumfe nad Ruskom 4:1, ale jeho futbal je atraktívny, účelný a najmä, mužstvo má neuveriteľný teamspirit. Už pred turnajom boli bielo-červení považovaní za čierneho koňa šampionátu, a hoci ich najlepší hráč Christian Eriksen nie je už súčasťou mužstva (po prekonaní srdcového kolapsu sa zotavuje v liečbe doma), waleskú prekážku by mali Dáni zvládnuť.

TALIANSKO – RAKÚSKO – 1

Tu by nemalo byť veľmi o čom, hoci treba oceniť kvality a peknú hru rakúskeho mužstva. Pri všetkej úcte k nim sú však Taliani inde.

Squdrra Azzura prešla skupinou bez zaváhania so skóre 7:0. Dvakrát strelila po tri góly (Turkom a Švajčiarom), s Walesom si poradila 1:0 aj s hráčmi z lavičky. Taliani hrajú moderne, strojovo, dávajú veľa gólov.

Rakúsko môže len prekvapiť, hoci to sa podľa nás nestane a z turnaja sa bude porúčať. Pekný kurz je aj na to, že Rakúsko nestrelí v zápase gól – 1,8. Talianska defenzíva bude naďalej fungovať na jednotku.

HOLANDSKO – ČESKO – 1, viac ako 2,5 góla

Atraktívny duel, v ktorom by sme mohli vidieť viacero gólov. Holanďania majú už po niekoľkýkrát dobre rozbehnutý turnaj. V skupine vyhrali jednoznačne všetky tri zápasy so skóre 8:2, keď sa viac natrápili len v úvodnom dueli s Ukrajinou (viedlo 2:0, bolo 2:2, vyhrali 3:2).

Holanďania sú synonymom pre moderný útočný futbal. Výborne im hrajú krajní obrancovia, najmä hra Dumfriesa je obdivuhodná. V tíme Holandska však vie dať gól úplne každý.

To Česi sa spoliehajú najmä na Patrika Schicka. Autor azda najkrajšieho gólu turnaja do siete Škótska z polovice ihriska je v skvelej forme. Potvrdí ju však aj proti Holandsku?

Schick azda aj gól dá, ale Holanďania sa presadia viackrát. Čo tak presný výsledok 3:1?

BELGICKO – PORTUGALSKO (postup 1)

Jeden z hlavných ťahákov osemfinále. O Belgicku naďalej platí, že jeho zlatá generácia hrá nádherný futbal, vie dosiahnuť v kvalifikáciách či na turnajoch veľa víťazstiev za sebou, ale nikdy nič ešte nevyhrala. Je toto ten rok, kedy sa všetko zmení? Veľa napovie už zápas proti obhajcom trofeje.

Portugalsko vedené Cristianom Ronaldom uspelo v mega náročnej skupine s Francúzskom a Nemeckom, hoci nad ani jedným zo spomenutých tímov nevyhralo. To sa mu podarilo len s Maďarskom.

Duel to bude tesný. Veľa gólov nepadne. Rozhodnúť sa môže až po predĺžení. Viac veríme Belgicku.

CHORVÁTSKO – ŠPANIELSKO – X (postup 1)

Futbalisti Španielska po dvoch úvodných remízach v skupine vyhrali na záver v Seville nad Slovenskom vysoko 5:0, čím si určite spravili chuť do vyraďovacej časti turnaja. Treba však priznať, že náš tím to Španielom uľahčil slabučkou hrou a odovzdaným výkonom.

Najmä prvé dva duely v skupine neboli pre majstrov sveta z roku 2010 dobré. Veľa prihrávok, málo striel. To je Španielsko. Uvidíme, ako sa im bude dariť proti oveľa kvalitnejšiemu tímu, ako Slovensko – Chorvátom.

Šachovnicoví hráči postúpili z náročnej skupiny s Českom, Škótskom a Anglickom. Chorváti nemajú okolo seba taký boom efekt ako na MS 2018, kedy postúpili až do finále, ale Modrič, Perišič a spol. môžu spôsobiť ešte nejedno prekvapenie. Čo tak na úkor Španielska?

FRANCÚZSKO – ŠVAJČIARSKO – 1 (presný výsledok 2:0)

Aktuálni majstri sveta hrajú azda najúčelnejší futbal na turnaji. Keď musia zapnúť, zapnú. Ich hviezdy presne vedia, čo majú robiť. Žiadne iné mužstvo na turnaji nemá toľko zvučných mien vo svojom strede, ako práve Les Blues.

Zápas v Bukurešti nebude jednoduchí, ale Francúzi by ho mali zvládnuť a postúpiť. Švajčiari sú dobrí na lopte a budú hrýzť, proti top favoritom ME to však stačiť nebude. Kto rád riskuje, môže skúsiť tip aj na presný výsledok. My to vidíme na 2:0.

ANGLICKO – NEMECKO – X (postup 1)

Vo Wembley na nás čaká duel, ktorý proti sebe postaví dva tímy s obrovskou tradíciou, ale aj rivalitou. Anglicko aj Nemecko zakomponovali do mužstva množstvo mladých hráčov, ktorí už sú dostatočnými nositeľmi kvality.

Ostrovní futbalisti nehrajú na oko najkrajší futbal. Ale ten turnaje nevyhráva. Ich hra proti Chorvátsku či Česku nebola krásna, oba zápasy však tím trénera Southgatea vyhral 1:0. Čo treba pripomenúť je fakt, že Angličania sú spoločne s Talianskom jediným mužstvom, ktoré ešte neinkasovalo na turnaji gól.

Nemci si prešli v skupine smrti v konkurencii Francúzska, Portugalska a Maďarska klinickou smrťou, keď v poslednom dueli boli ešte 10 minút pred koncom zápasu s Maďarmi na nepostupovom mieste. Vykúpil ich až gól Goretzku.

Ako sa hovorí, nikdy nemôžete dať nemecké mužstvo na druhú koľaj. Veď bol to Angličan Gary Lineker, ktorý vyhlásil, že futbal hrajú dve mužstvá a na konci vždy vyhrajú Nemci, ale teraz by sa mohla situácia zmeniť. Viac sa nám na turnaji páči anglické mužstvo. Potvrdí to?

ŠVÉDSKO – UKRAJINA – X

Vôbec posledným zápasom osemfinále bude duel tímov „z druhého sledu“. Švédi ako víťaz našej skupiny narazia na Ukrajinu, ktorá sa kvalifikovala do vyraďovacej fázy ako tím z 3. miesta vo svojej skupine.

Švédsku hru zdobí fyzická hra, dobrá defenzíva, ale vo svojom strede má aj technických hráčov. Nimi disponuje aj Ukrajina, ktorá sa rozhodne nebojí svojho súpera.

V zápase „žltých“ mužstiev to bude urputný boj, ktorý môžu rozhodnúť až strely zo značky pokutových kopov.

KOMPLETNÁ PONUKA