Futbalové majstrovstvá sveta v Katare sa schyľujú k najzaujímavejšej fáze, play-off. V skupinách sme prišli o viaceré veľmoci. Nepostúpili štvornásobní majstri sveta z Nemecka, Belgicko pohorelo ako fakľa. Naopak, postup si zabezpečili možno trocha prekvapujúco Senegal, Austrália či Japonsko. Ako sa im bude dariť? Tipni si na eTIPOS.sk!

Tipuj ľubovoľné LIVE stávky počas MS v Katare. Celkový kurz tiketu musí byť po vyhodnotení 2,00 a vyšší. Celkový počet tiketov musí byť 3 a viac, pričom každý tiket musí obsahovať LIVE stávku z MS. Čím väčšia stávka bude, tým väčšia denná odmena ťa čaká až do 30 €.

Na eTIPOS.sk navyše nájdeš najlepšie kurzy a množstvo odvodených stávok, s ktorými zažiješ jedinečný športový zážitok. Navyše, tipér, ktorý počas týždňa uhádne tiket s najvyšším kurzom, u nás vyhráva dvakrát. Okrem okamžitej výhry totiž šťastlivec s parádnym tiketom získa aj odmenu 350 €.

No a novo registrovaní hráči si môžu užiť vstupný bonus až 15 €! A ktoré zápasy osemfinále by nemali by chýbať na žiadnom tikete? 

chcem tipovať MS

Holandsko – USA (sobota, 16:00)

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Holandsko – v 1. polčase viac gólov

Holanďania potvrdili svoj postup do osemfinále výhrou 2:0 nad Katarom a veľký dôvod na oslavu mal aj útočník Cody Gakpo. Ten sa totiž zaradil po bok Johana Neeskensa, Dennisa Bergkampa a Wesleyho Sneijdera a stal štvrtým Holanďanom, ktorý sa dokázal trafiť v troch po sebe idúcich zápasoch na majstrovstvách sveta. Len Neeskens a Sneijder to však dokázali, tak ako teraz Gakpo, v skupine.
Zverenci Louisa van Gaala neprehrali od osemfinále posledného európskeho šampionátu, za čo vďačia svojej produktívnej ofenzíve. Tentokrát ich čaká vôbec prvý súťažný duel s USA, s ktorými doteraz v priateľských zápasoch prehrali len raz. Prihodilo sa im to ale práve v tom poslednom v roku 2015 po výsledku 3:4.

Podobný scenár ale nečakajme, veď Holanďania inkasovali v minulých piatich vystúpeniach len raz. Prvé osemfinále minulých majstrovstiev sveta v roku 2018 ale zhodou okolností sedem gólov ponúklo (Francúzsko – Argentína 4:3). Tím trénera Grega Berhaltera však v základnej skupine strelil iba dva góly, vyhral jediný duel a postup si zaistil až vďaka tesnej výhre 1:0 nad Iránom. Tento výsledok však nosí Američanom šťastie – vlani tak vyhrali všetky tri zápasy play off Gold Cupu. Američania sa už v piatich zápasoch po sebe nedokázali presadiť v druhom polčase.

Argentína – Austrália (sobota, 20:00)

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Argentína – Messi strelí gól

Druhé stretnutie osemfinálovej časti Majstrovstiev sveta 2022 prinesie duel medzi Argentínou a Austráliou. Víťaz Skupiny C a druhý postupujúci zo Skupiny D sa pobijú o jedno miesto v štvrťfinále šampionátu. Austrália síce nastúpi ako outsider, do karát im ale hrá fakt, že Argentína už raz v istom zápase zaváhala. Argentínsky futbalový stroj po malom zaváhaní so Saudskou Arábiou nastúpi v plnej sile. Dominantným favoritom je samozrejme Argentína. Tá postúpila z prvého miesta skupiny po dvoch výhrach 2:0 nad Poľskom a Mexikom a už spomenutej osudnej prehre so Saudskou Arábiou 1:2. Na druhej strane sa ani Austrálii nedarilo zle. Rovnaká bilancia, dve výhry, 1:0 s Tuniskom a 1:0 s Dánskom, a jedna prehra 1:4 s Francúzskom, zaistili austrálskemu národnému tímu prekvapujúco druhú priečku pod prvým Francúzskom. Argentínska superhviezda s kapitánskou páskou v poslednom zápase s Poľskom neukázala veľa. Od hráča akým je Lionel Messi sa očakáva mnoho a to bezpochyby bude chcieť splniť do bodky v osemfinálovom zápase. Proti súperovi akým je Austrália má vynikajúcu šancu skórovať.

Francúzsko – Poľsko (nedeľa, 16:00)

Tipy: Zápas 1 – viac gólov ako 2,5 – 1. gól Francúzsko

Do boja o štvrťfinále sa chystá aj obhajca titulu z MS 2018 v Rusku. Francúzsko si postup zo skupiny zabezpečilo ako vôbec prvé mužstvo z celého šampionátu. Potvrdilo tak svoje postavenie jedného z top favoritov MS vo futbale 2022 v Katare. V play off môže rozhodnúť aj maličkosť a netreba preto odpisovať v osemfinálovom súboji ani Poľsko. „Galský kohút“ si zabezpečil postup do osemfinále už po dvoch zápasoch v skupine D. Vďaka tomu si tréner Deschamps mohol dovoliť šetriť viacerých hráčov v zápase s Tuniskom. Oproti zápasu s Dánskom nastalo až deväť zmien v základnej jedenástke. Zmeny sa ukázali ako príliš veľké a Francúzsko nebolo také dominantné ako v predchádzajúcich zápasoch.

Napokon prehrali 0:1, no je to ale prehra, ktorá ich nemusí mrzieť. Napriek tomu, že po dvoch zápasoch Poľsko viedlo skupinu C, napokon sa triaslo o postup do poslednej sekundy. V záverečnom zápase s Argentínou bolo celý zápas pod obrovským tlakom, dual sa napokon skončil víťazstvom Argentíny v pomere 2:0. Messi a spol mali aj ďalšie obrovské šance, vrátane nepremenenej penalty.

Anglicko – Senegal (nedeľa, 20:00)

Tipy: Zápas 1X – 1. polčas X – viac gólov v 2.polčase

Anglicko po prvý raz od roku 2006 vyhralo skupinu majstrovstiev sveta vďaka výhre 3:0 nad susedmi s Walesu. Do bojov na MS v Katare zverenci Southgatea vstúpili impozantnou výhrou 6:2 proti Iránu, následne však prišla bezgólová remíza z USA. Na druhej strane Senegal odštartoval boje v skupine A prehrou 0:2 s Holandskom. Späť do hry sa Afričania vrátili hladkou výhrou 3:1 nad domácim usporiadateľom, postup potvrdili v boji o všetko proti Ekvádoru, ten zvládli síce tesným, ale o to krajším víťazstvom 2:1 nad Ekvádorom.

Prvých päť zápasov tohto turnaja na krytom štadióne Al Bayt prinieslo dva alebo menej gólov vrátane remízy Anglicka 0:0 s USA. Včerajší súboj medzi Kostarikou a Nemeckom však až 6 gólov. Favoritom duelu je samozrejme ostrovný Albion, tréner Southgate nazbieral viac víťazstiev (11) vo finále Svetového pohára alebo Majstrovstvách Európy ako ktorýkoľvek iný manažér Anglicka a tak možno jeho skúsenosti budú rozhodujúce.

Japonsko – Chorvátsko (pondelok, 16:00)

Tipy: Zápas X2 – menej gólov ako 2,5 – v 2.polčase viac gólov

Japonskí futbalisti sa postarali o veľké prekvapenie štvrtkového programu MS v Katare, keď zdolali Španielov 2:1. Do osemfinále napokon postúpili oba tímy, šesťbodové Japonsko ako víťaz skupiny E a Španielsko so štyrmi bodmi z druhého miesta. Spletitá situácia sa nevyvinula priaznivo pre štvornásobných svetových šampiónov Nemcov, ktorým nestačilo ani víťazstvo 4:2 nad Kostarikou. Práve úvodné víťazstvo futbalistov z krajiny vychádzajúceho slnka nad Nemeckom postavilo základný kameň postupu z ťažkej skupiny. Futbalisti Chorvátska remizovali v poslednom zápase F-skupiny MS v Katare s Belgickom 0:0 a postúpili do osemfinále z druhého miesta. Po bezgólovej remíze na úvod MS s Marokom deklasovali Kanadu 4:1. Aj keď zverenci Hajime Moriyasuho majú už dva kvalitné skalpy svojich súperov, favoritom na postup je európsky tím, ktorý má vo svojom tíme skúsenejších hráčov aj väčšie hviezdy.

chcem tipovať MS