Hokejoví fanúšikovia sa dočkali. V piatok štartuje svetový šampionát, na ktorom sa predstavia s veľkými očakávaniami aj slovenskí hráči. Dôležitý bude úvod do turnaja, kde na nás čakajú „hrateľní“ súperi. Ako obstojí mužstvo trénera Craiga Ramsayho? Tipni si s TIPOSom!

Tipéri na eTIPOS.sk sa môžu počas MS tešiť na viaceré skvelé akcie. Každý hrací deň budeme napríklad žrebovať bonus až 1 000 €!, pričom päťdesiat výhercov získa bonus 20 €. Hráčov budeme do žrebovania zaraďovať automaticky, stačí si podať minimálne tiket za päť eur, so stávkou k hokejovým MS. Podmienkou je mať po vyhodnotení kurz 2,00 a viac.

A aká je naša predikcia úvodných zápasov?

SLOVENSKO – FRANCÚZSKO – 1

Prvá tretina – 1

Prvým súperom Slovákov na MS je mužstvo, s ktorým končilo prípravu – výber Galského kohúta. Francúzi pritom na šampionáte vôbec nemali byť, ale po tom, čo boli Rusi vylúčení z turnaja pre vyhlásenie vojny Ukrajine, ich nahradilo práve Francúzsko.

Pre mužstvo trénera Ramsayho je o to lepšie, že si s týmto súperom zahralo v príprave. Dobre tak vieme, čo na nás čaká. Francúzi budú nepríjemní, ale ak chceme pomýšľať na štvrťfinále, velí imperatív vyhrať.

Dopomôcť by k tomu mal dravý nástup. Spomeňme si na minulý rok a úvodný zápas s Bieloruskom, kde nás za triumfom nasmerovali rýchle tri góly.

Francúzi sa budú opierať o skúsený káder. V obrane majú Yohanna Auvita, ktorý bude doma, keďže hráva za IFK Helsinki. V útoku by mal zas byť lídrom Alexandre Texier, ktorý hráva za Columbus.

Slováci povzbudení bronzom z olympiády budú hladní po úspechu, ale pozor. Naše mužstvo prišlo o mnoho opôr. Mladé, dravé mužstvo by malo byť agresívne, rýchle, ale najmä v útoku to môže sem-tam škrípať.

Posledné tri duely na MS sme s Francúzmi zvládli, naposledy sme na veľkej akcii s nimi prehrali v roku 2014, kedy tím nezvládol dobre rozohraný duel a prehral z 3:1 pomerom 3:5. Nič podobné teraz neočakávame, hoci žiadna divoká prestrelka to asi nebude.

SLOVENSKO – NEMECKO  – X

Počet gólov – viac ako 5,5

Presný výsledok: 3:3

Druhý zápas čaká na Slovákov v sobotu. Pôjde teda o tzv. back to back game. A súperom bude opäť tím, ktorý je nám dobre známy – Nemecko. Aj s ním sme sa stretli v príprave, hneď dvakrát a vždy sme vyhrali. Najskôr 3:1, potom 3:2.

Pamätný je aj duel z olympiády, kde sme už vo vyraďovacej fáze jasne dominovali a uspeli 4:0. Teraz nás čaká výrazne náročnejší duel.

Nemci, ktorých zdobí nepríjemná strojová hra, majú vo svojom strede dve mladé superhviezdy – obrancu Detroitu, ktorý je nominovaný na Calder Trophy pre najlepšieho nováčika, Moritza Seidera a útočníka Ottawy Tima Stützleho. Dokopy nazbierali títo hráči v NHL 108 bodov.

Na porovnanie. Tomáš Tatar mal 30 bodov.

Nemci v poslednom prípravnom zápase pred turnajom zdolali Rakúsko 3:1, v zápase jasne dominovali a ukázali, že budú nepríjemní.

Je to síce len druhý duel na turnaji, ale možno aj kľúčový. Minimálne bod musíme získať.

Chcem tipovať