Opäť je tu víkend a s ním bohatá ponuka futbalových zápasov. Čo sa oplatí mať na tikete? Inšpirujte sa analýzami a využite najlepšie kurzy, ktoré vám ponúka herňa eTIPOS.sk.

Najlepšie kurzy a k nim aj bonusové akcie. To je TIPOS. Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na zápas futbalových líg a ak tip nevyjde, vrátime hráčovi celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

A ktoré zápasy z bohatej ponuky odporúčame umiestniť na tiket každému tipérovi?

Man.Utd – Man.City
Tipy: Zápas X – viac gólov v zápase ako 2,5
Manchester United privíta v 186. mestskom derby svojich susedov z Manchestru City a oba celky majú čo naprávať. United prehrali tri z úvodných desiatich ligových duelov (5-2-3), čo sa im prihodilo už vo štvrtom ročníku v rade, a po nedávnom výpadku formy (1-1-3) strácajú na City tri body.

Pokiaľ ste v poslednej dobe zaznamenali špekulácie o budúcnosti kouča Ole Gunnara Solskjaera, budete možno prekvapení. Nórsky kouč si po nedávnom domácom debakli od Liverpoolu (0:5) nemôže ďalšie zaváhanie dovoliť. Nádej pre neho predstavuje fakt, že United sa momentálne v manchesterských derby darí a v predchádzajúcich piatich prípadoch prehrali len raz.

Na Old Trafford však vyhrali len jedno z predchádzajúcich šiestich vzájomných ligových meraní síl a hostia to budú chcieť využiť. Manchester City totiž v minulom kole prekvapivo prehral doma s Crystal Palace (0:2) a na vedúcu Chelsea stráca už päť bodov. V týždni však v Lige majstrov porazil Bruggy 4:1 a pred kľúčovým súbojom si značne vylepšil náladu.

Bordeaux – PSG
Tipy: Zápas 2 – polčasX/zápas 2

Boredaux nevyšiel vstup do sezóny, ale momentálne prehralo len jedno z posledných siedmich stretnutí, a tak sa ľahko vzdialilo zostupovým priečkam. Avšak od barážového miesta ho pred týmto kolom delia len tri body. Na jeho nízky bodový zisk má vplyv aj fakt, že remizovalo v polovici ligových stretnutí, ktoré odohralo od začiatku septembra. V tomto dueli privíta lídra tabuľky – PSG.

Domáci by ďalšiu remízu z tohto duelu bezpochyby uvítali a inšpirovať by ich mohol fakt, že v poslednom zápase, v ktorom tu PSG privítali (pred ôsmimi mesiacmi), prehrali iba 0:1. Na druhú stranu v troch z predchádzajúcich štyroch ligových zápasov, v ktorých viedli, napokon len remizovali.

PSG tu Bordeaux porazilo v siedmich súťažných zápasoch v rade a v minulom kole vybojovalo výhru nad úradujúcim majstrom z Lille 2:1. V polčase v tomto zápase síce strácalo, ale vďaka dvom gólom zo záveru zápasu nakoniec zvíťazilo. Vďaka tomu má pred týmto kolom na prvom mieste osembodový náskok nad druhým Nice.

Hostia do tohto zápasu nastupujú v úlohe favorita, ale ani v jednom z posledných dvoch ligových zápasov vonku neskórovali a pokiaľ by sa nepresadili ani tentoraz, bolo by to prvýkrát od roku 2010, kedy by v Ligue 1 nedali gól aspoň v troch dueloch u súpera v rade. Na druhú stranu dali v 10 zo svojich 11 predchádzajúcich vonkajších víťazných ligových stretnutí minimálne dva góly.

Juventus – Fiorentina
Tipy: zápas X – počet gólov menej ako 2,5

Fanúšikovia Juventusu nechápu, ako je možné, že ich obľúbenci žiaria v Lige majstrov, kde zvíťazili vo všetkých štyroch zápasoch, ale v Serii A to s nimi ide od desiatich k piatim. V talianskej elitnej súťaži borci z Turína nevyhrali už trikrát v rade. Nie je sa preto čo čudovať, že sú na tom v tabuľke horšie, než ich nadchádzajúci súper – Fiorentina. Ak by Bianconeri zvíťazili, trojbodové manko by zmazali a zároveň by sa mohli za istých okolností vrátiť do elitnej šestky. Aby sa im to podarilo, budú si musieť dávať pozor hlavne na závery zápasov. V troch z predchádzajúcich štyroch domácich ligových stretov totiž inkasovali po 75. minúte vrátane minulého zápasu proti Sassuolu (1:2). Fiorentina zažíva šiestu sezónu v rade bez účasti v pohárovej Európe. Tento rok ale robí všetko pre to, aby to nebolo budúci rok siedmykrát. V minulom kole doma porazila Speziu 3:0 a rovnakým výsledkom dokázala vlani uspieť aj na ihrisku Juventusu. Je to ale jej jediné víťazstvo nad Starou dámou z predošlých ôsmich vzájomných konfrontácií. Zápasy futbalistov z magickej Florencie na cudzích ihriskách súperov v tejto sezóne bývajú veľmi vyrovnané, čo potvrdzuje štatistika. Predchádzajúcich šesť takýchto zápasov skončilo jednogólovým rozdielom v skóre, pričom minulé dva vonkajšie súboje Fiorentina nezvládla. Trikrát v rade na cudzích trávnikoch padla naposledy v decembri 2019.

Bayern Mníchov – Freiburg
Tipy: Zápas 1 – polčas1/zápas 1 – viac gólov ako 3,5

Úradujúci majster Bayern Mníchov v polovici týždňa porazil v Lige majstrov Benficu 5:2 a v jedenástom bundesligovom kole privíta rozbehnutý Freiburg. Domácim sa momentálne darí v útoku a v šiestich zo svojich ôsmich posledných súťažných stretnutí strelili aspoň štyri góly na zápas. Zároveň prekonali bundesligový rekord v počte strelených gólov v tejto fáze súťaže (38 gólov po 10 kolách). Bayern má po úvodných desiatich kolách už 25 bodov (8-1-1), a tak s novým trénerom Julianom Nagelsmannom zaznamenal svoj najlepší štart do novej bundesligovej sezóny po šiestich rokoch. Do tohto duelu nastupuje v úlohe favorita a s Freiburgom prehral len jeden z predchádzajúcich 36 ligových súbojov. Tréner hostí Christian Streich po výhre 3:1 nad Fürthom sľúbil, že jeho zverenci zostanú nohami na zemi. Toto víťazstvo predĺžilo šnúru neprehraných bundesligových stretnutí Freiburgu na desať. Hostia navyše po 10 kolách vybojovali 22 bodov, čo je ich vôbec najlepší štart do novej bundesligovej sezóny a zároveň je to ešte len druhýkrát v ich histórii, keď nový ročník v najvyššej súťaži zahájili desiatimi neprehranými zápasmi.

Freiburg sa bude spoliehať predovšetkým na obranu, ktorá doteraz inkasovala len sedem ligových gólov, čo je najnižšia bilancia v lige. Znervózňovať ho však môže fakt, že na ihrisku Bayernu nevyhral ani jeden z 21 zápasov.

Celta Vigo – Barcelona
Tipy: zápas X – menej gólov ako 2,5 – v 1.pol nepadne gól

Po troch prehrách z posledných piatich zápasov v La Lige sa Celta nebezpečne priblížila zostupovému pásmu. Vo všetkých prehrách vyšli futbalisti z Viga strelecky naprázdno. Fanúšikovia domáceho celku si v poslednej dobe zvykli, že prvý polčas toho veľa neponúka. Sedemkrát v rade totiž v úvodných 45 minútach nepadol ani jeden gól.

Na vlastnom ihrisku Los Celestes prehrali šesť z predchádzajúcich siedmich ligových duelov, ale vzájomná bilancia s Barcelonou na štadióne Balaídos pre nich nevyznieva vôbec zle. Katalánsky gigant tu totiž od sezóny 2015/16 prehral tri ligové súboje, čo je viac ako na akomkoľvek inom ihrisku za toto obdobie.

V utorok dokázala Barcelona ukončiť sériu piatich vonkajších zápasov bez výhry, keď uspela v Lige majstrov na pôde Dynama Kyjev vďaka gólu z nastaveného času 1:0. Aj naďalej to ale zďaleka nie je tá mašina, ktorá pred rokmi valcovala jedného súpera za druhým. To napokon potvrdzuje aj pohľad na tabuľku La Ligy. V 11 kolách získali Blaugranas iba 16 bodov, čo je ich najhoršia bilancia od sezóny 2002/03, kedy nakoniec obsadili šiestu priečku. Možnosť, že by sa teraz neprebojovali do pohárovej Európy je na programe dňa viac ako inokedy.

hrať športové stávky