Futbalová Liga majstrov je najkvalitnejšou tímovou súťažou na svete. I preto láka stovky miliónov fanúšikov/tipérov. Patríš medzi nich? Tak si potom prečítaj naše analýzy a následne tipni na zápasy na eTIPOS.sk!

Bohatá ponuka, množstvo odvodených stávok, Stávka bez rizika do 50€ i šanca získať denný bonus za najvyšší uhádnutý kurz. To všetko ti ponúkame len na eTIPOS.sk.

A ktoré zápasy stredajšej ponuky by nemali chýbať na žiadnom tikete?

chcem tipovať

LIGA MAJSTROV – SKUPINOVÁ FÁZA

Atl. Madrid – FC Bruggy

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Atlético – viac gólov ako 2,5

Atlético Madrid síce cez víkend dokázalo v La Lige poraziť Gironu 2:1, ale to bola len slabá náplasť na porážku v Lige majstrov z trávnika Brugg (0:2). Teraz si to oba celky rozdajú znova. Rojiblancos poženie za dôležitými tromi bodmi takmer 70 tisíc fanúšikov, na podporu ktorých sa spolieha aj Diego Simeone. Ten sa chce za každú cenu vyhnúť druhej porážke v základnej skupine Champions League v rade, čo sa španielskemu celku stalo doteraz len raz za uplynulú dekádu.

Domáci klub potrebuje zo zvyšných troch zápasov v skupine B získať minimálne štyri body, aby aspoň vyrovnal svoj minuloročný zisk. Vtedy mu sedem bodov stačilo na druhé postupové miesto. S protivníkom, ktorý nepôsobí v TOP 5 európskych ligách, Atlético v LM doma naposledy prehralo v septembri 2015. Bruggy si užívajú skvostný vstup do tohtoročného ročníka milionárskej súťaže. Aby nie, keď sú prvým belgickým celkom v histórii, ktorý má po troch dueloch v skupine plný počet bodov.

Svojimi výkonmi robia tamojšiemu futbalu výborné meno naprieč celou Európou, ale na domácej scéne cez víkend zaspali, keď pred svojimi tribúnami nestačili na Westerlo (0:2). Jedno už je isté. Bruggy sa po 30-ročnom čakaní prebojovali do play-off LM. Teraz tak môžu hrať úplne uvoľnene a sebavedome. Ich cieľom môže byť napríklad vylepšenie bilancie na španielskych ihriskách, kde za uplynulých 50 rokov ani raz nevyhrali. Jedným z týchto zápasov bol aj ten z októbra 2018 práve na Metropolitano Stadium, kde prehrali s Atléticom 1:3.

Neapol – Ajax

Tipy: Zápas 1 – 1. polčas X – viac gólov 3,5

Po rekordnom víťazstve na pôde Ajaxu 6:1 z minulého týždňa tréner Neapola Luciano Spalletti vyhlásil, že jeho zverenci nesmú zaspať na vavrínoch a zdá sa, že si to vzali k srdcu. Cez víkend totiž v Serii A triumfovali 4:1 a zapísali tak ôsmu súťažnú výhru v rade. Nie je sa preto čo čudovať, že sa opäť hovorí o zisku Scudetta, z ktorého sa radovali naposledy v roku 1990. Teraz bude chcieť Neapol na túto formu nadviazať opäť na scéne Ligy majstrov. Pred svojimi tribúnami v tejto súťaži prehral od začiatku sezóny 2017/18 iba raz. Na druhej strane napriek tejto bilancii sa mu zo skupiny podarilo postúpiť iba raz z troch predošlých účastí. Ďalšiu vstupenku do jarného play-off má ale na dosah. Na jej potvrdenie dva duely pred koncom stačí Partenopei zvíťaziť.

Tréner Ajaxu Alfred Schreuder po minulom výprasku úprimne, ale trochu kontroverzne priznal, že jeho zverencov čaká boj s Rangers o tretiu priečku, ktorá zaisťuje postup do play-off Európskej ligy. To je vzhľadom na situáciu v tabuľke pomerne realistická predstava. Šesť gólov Ajax na európskej scéne doma inkasoval vôbec po prvýkrát v histórii, ale zbrane skladať nemusí. Predsa len môže o postupe rozhodnúť ešte pred posledným duelom v skupine, ku ktorému nastúpi v Glasgowe.

Amsterdamský celok si cez víkend zlepšil náladu, keď v Eredivise porazil Volendam 4:2. Pred cestou do Neapola tak v klube nemusí panovať ponurá atmosféra. Na ihriskách súperov v LM bodoval v 21 z uplynulých 23 súbojov. Zato jeho bilancia na talianskych trávnikoch už ale zďaleka tak žiarivá nie je, keď na Apeninskom polostrove päťkrát v rade nezvíťazil.

FC Barcelona – Inter Miláno

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – menej gólov ako 3,5

Obrana Barcelony si udržala pri víkendovom víťazstve 1:0 nad Celtou Vigo čisté konto, čím si zabezpečila, že zostane na čele La Ligy pred dvoma zápasmi, ktoré môžu rozhodnúť celú sezónu. Nadchádzajúce El Clásico by malo zvyčajne prednosť, ale keďže Barcelona je tretia v skupine C a čelí hrozbe druhého vypadnutia v Lige majstrov po sebe od ročníka 2000/01, musí sa teraz sústrediť na tento zápas. Ak sa má Barça vyhnúť takémuto osudu, tento súboj s druhým Interom Miláno sa javí ako kľúčový pre ich kontinentálne nádeje po prehre 1:0 v odvetnom zápase na San Siro minulý týždeň.

Výlet do Barcelony nemusí byť taký skľučujúci ako kedysi, keďže Katalánci vyhrali len dva z posledných deviatich domácich zápasov v LM. Zatiaľ čo iné kluby možno nepovažovali návštevu Camp Nou za stresujúcu, Inter určite áno, pretože tu prehral viac zápasov v Lige majstrov, ako kdekoľvek inde. Napriek sebadôvere získanej z niekoľkých výhier po sebe, Inter sa v tejto sezóne v Serii A trápil a jeho posledné víťazstvo v LM v Španielsku prišlo v októbri 2004, čo naznačuje, že ich začínajúca víťazná séria bude ohrozená. Rekordy sú na to, aby sa prekonávali, aj keď domáce víťazstvo Interu 1:0 bolo v skutočnosti jeho prvým víťazstvom v LM proti španielskemu klubu od roku 2010, po sezóne, v ktorej vyhral celú súťaž.

Plzeň – Bayern Mníchov

Tipy: Zápas 2 – 1. gól Bayern – polčas X/zápas 2

Futbalisti Plzne v Lige majstrov utrpeli pred týždňom debakel 0:5 na štadióne Bayernu Mníchov a v skupine C aj tretíkrát prehrali a majú skóre 1:12. Bavorský favorit, ktorý rovnakým výsledkom doma rozdrvil Viktóriu aj pred deviatimi rokmi, naopak zostáva stopercentný. Pred 75.000 divákmi vo vypredanej Allianz Arene už v úvodnej polhodine skórovali Leroy Sané, Serge Gnabry a Sadio Mané, po zmene strán sa trafili druhýkrát Sané a striedajúci Eric Maxim Choupo-Moting.

Úradujúci českí šampióni vyrovnali svoju najvyššiu porážku v európskych pohároch. Rovnakým výsledkom prehrali okrem oboch duelov v Mníchove aj na ihrisku AS Rím a doma s Realom Madrid v skupine Ligy majstrov v roku 2018. Plzeň sa na ďalší dôležitý zápas svojej histórie naladila víťazstvom 2:0 proti Mladej Boleslavi, keď o troch bodoch rozhodli góly Pernicu a Jemelku.

V českej lige sú na čele, keď v desiatich zápasoch ani raz neokúsili pocit prehry. Pred Slaviou majú stále náskok štyri body, no rovnako majú o zápas menej. Bavorov môže mrzieť posledné ich vystúpenie v Bundeslige, keď na ihrisku Dortmundu vyhrávali ešte na začiatku 74. minúty 2:0, no napokon získali iba bod, keď o remíze rozhodol v piatej minúte nadstaveného času Modeste.

chcem tipovať