Rozpačité výsledky našej futbalovej reprezentácie pokračujú aj naďalej. Pred štartom Ligy národov mali „Sokoli“ cieľ jednoznačný a to postup do B-divízie, po včerajšku však už vieme, že sa tak nestane. Napravia si chuť s Bieloruskom? Tipnite si na eTIPOS.sk!

CHCEM TIPOVAŤ

LIGA NÁRODOV

SLOVENSKO vs BIELORUSKO

Tipy: Zápas 1 – v 2.polčase viac gólov – 1. gól Slovensko

Futbalisti s dvojkrížom na hrudi neuspeli v premiérovom vystúpení pod vedením nového talianskeho trénera Francesca Calzonu. Vo štvrtkovom stretnutí 3. skupiny C-divízie Ligy národov prehrali zahanbujúco v Trnave s Azerbajdžanom 1:2. Cieľavedomých hostí poslal do vedenia na štadióne Milana Malatinského  na konci prvého dejstva Renat Dadašov, v nadstavenom čase druhého polčasu síce vyrovnal z jedenástky Erik Jirka, ale v piatej minúte nadstaveného času rozhodol o troch bodoch pre hostí Hodžat Haghverdi.

O spokojnosti sa tak hovoriť vôbec nedá. Po piatich zápasoch v skupine klesli Slováci v tabuľke na tretie miesto o bod práve za svojho premožiteľa. Prvú priečku a zaslúžený postup o kategóriu vyššie si v predstihu zabezpečil Kazachstan triumfom nad Bieloruskom 2:1.

Rozhodujúcim faktorom bolo, že našich zverencov zdolali v oboch vzájomných stretnutiach. Slováci uzavrú účinkovanie v súťaži už túto nedeľu o 18.00 h súbojom s Bieloruskom, hrať sa bude v srbskom meste Bačka Topola. Čo je pozitívom je fakt, že zostup medzi futbalových trpaslíkov im už nehrozí, play out čaká bez ohľadu na výsledok na posledných Bielorusov.

Práve zápasom proti Bielorusku vstúpili Slováci do tohtoročnej edície LN. Na neutrálnej pôde svojho súpera zdolali rozdielom jediného gólu, kvôli prebiehajúcemu vojnovému konfliktu na Ukrajine sa odohralo stretnutie pred prázdnymi tribúnami v srbskom meste Novi Sad na štadióne Karađorđe. Výhru 1:0 zaistil Sokolom stredopoliar holandského Groningenu Tomáš Suslov, ktorého center v 61. minúte prepadol od autovej čiary až do bránky súpera. Suslov teraz v tíme nie je a je veľmi otázne, kto zdvihne ofenzívnu zástavu v mužstve.

Slováci sú na svojom hernom aj výkonnostnom dne. Chýba im odvaha, rozvaha a najmä strelec. Tak či onak si myslíme, že zápas s Bieloruskom zvládnu, hoci to bude škaredý futbal. Padne jeden, maximálne dva góly.

CHCEM TIPOVAŤ