Aký rekreačný šport máte najradšej? Bežkovanie ako alternatívu voči zjazdovému lyžovaniu vyhľadáva čoraz viac ľudí. Práve dobitie bateriek na čerstvom zimnom vzduchu, načerpanie novej energie, podpora zdravia, nádherné výhľady a ticho prírody sú výbornými dôvodmi, aby ste si pre trávenie voľného času v zime zvolili práve dve stopy.

Zážitok si navyše môžete umocniť natipovaním jednej z mnohých lotériových hier od TIPOS-u, priamo z trate online alebo cez sms.

Obdivovanie malebnej zasneženej prírody, nádhernej scenérie okolitých kopcov a dýchanie čerstvého vzduchu si budete užívať plnými dúškami, keď sa vydáte po stopách bežkárskych tratí. Zimný šport spojený s pobytom na zdravom vzduchu je ideálnou voľbou pre každého, bez rozdielu veku. Toto sú najkrajšie slovenské trate na bežkovanie.

Z Kojšovskej hole do Košíc

Kojšovská hoľa (1246 m n.m.) sa nachádza vo Volovských vrchoch a rovnomenný názov nesie aj tamojšie turisticko-lyžiarske stredisko. V zime si tu (za predpokladu, že patríte ku skúseným bežkárom) môžete užiť krásne upravované bežkárske trate. Veľmi atraktívna je najmä trasa vedúca po červenej turistickej značke – smeruje z Kojšovskej hole, respektíve od chaty Erika, až do okrajovej časti Košíc zvanej Horný Bankov. Po zdolaní tejto trasy s východiskovým bodom v baníckej osade Zlatá Idka budete mať v nohách viac než 20 km a 800 výškových metrov.

hrať lotérie

Beskydsko-Javornícka magistrála

Ak milujete pestrý terén, kde sa rovinky striedajú s tiahlymi – tu a tam strmšími – stúpaniami a klesaniami, vyberte sa na krajný severozápad Slovenska. Beskydsko-Javornícka lyžiarska bežecká magistrála ponúka viac než 50 kilometrov dlhú a pravidelne upravovanú hlavnú trasu, vedúcu pohorím Javorníkov a Turzovskej vrchoviny.

Ideálnymi nástupnými bodmi na trasu sú známe lyžiarske strediská Kohútka alebo Makov, kde sa môžete občerstviť či ubytovať. Magistrála sa nachádza na slovensko-moravskom rozhraní a prechádza typicky pestrým kopaničiarskym krajom. Dostanete sa na otvorené horské lúky i zalesnené hrebene, ale tiež k rozhľadniam na Stratenci, Marťákovom kopci a Kamenitom.

Biela stopa na Skalke

Kto by ju nepoznal? Skalka pri Kremnici ponúka jedny z najlepších podmienok pre bežecké lyžovanie na Slovensku. V tomto známom horskom stredisku, ležiacom vo výške cez 1250 metrov nad morom nájdete množstvo upravovaných tratí rôznych dĺžok a náročností, pre zdatných i začínajúcich bežkárov. Pravidelne sa tu koná slovenský šampionát v bežeckom lyžovaní i známa Biela stopa, legendárne a zároveň najstaršie podujatie svojho druhu v našich končinách.

Rovnomenný názov nesú aj dva najdlhšie miestne bežkárske okruhy – 20 km dlhá Biela stopa Juh a o 5 km dlhšia Biela stopa Sever s východiskovým bodom na tunajšom štadióne. Nech si vyberiete ktorýkoľvek z okruhov, ani v jednom prípade nespravíte chybu.

hrať lotérie