Najprestížnejšia európska futbalová súťaž otvára brány ďalšej edície. Liga majstrov ponúka strety najlepších tímov Starého kontinentu, ktoré si správny tipér vychutná najlepšie s podaným tiketom. A kde nájsť najlepšie kurzy? Predsa na eTIPOS.sk!

Bohatá ponuka, množstvo odvodených stávok, Stávka bez rizika do 50€ i šanca získať denný bonus za najvyšší uhádnutý kurz. To všetko ti ponúkame len na eTIPOS.sk.

A ktoré zápasy by nemali chýbať na žiadnom tikete?

LIGA MAJSTROV – SKUPINOVÁ FÁZA

Dortmund – FC Kodaň

Tipy: Zápas 1 – menej gólov ako 2,5 – 1.gól Dortmund

Po dvoch bundesligových triumfoch 1:0 čaká Borussiu Dortmund úvodný duel v základnej skupine Ligy majstrov, v ktorej bude chcieť napraviť minuloročné sklamanie. Tréner domácich Edin Terzić má už s milionárskou súťažou skúsenosti, keď v nej BVB viedol v úlohe dočasného trénera v ročníku 2020/21 štyri zápasy a čelil aj Manchestru City či Seville, ktorú ako jedinú porazil. Aj preto bude plný bodový zisk z úvodného stretu s Kodaňou kľúčový.

Vestfálsky celok sa v základnej skupine LM predstavuje siedmykrát v rade, čo je jeho klubový rekord, ale zďaleka mu to ešte nezaručuje úspech. Proti súperom z Dánska sa mu ale darí, keď neprehral štyrikrát po sebe. Na druhú stranu tri z posledných štyroch triumfov Dortmundu skončili výsledkom iba 1:0. Vyššie uvedenú sériu chce Kodaň, ktorá je dánskym rekordmanom v počte účastí v základnej skupine (5), ukončiť. Naposledy sa v Champions League predstavila pred šiestimi rokmi a v troch z uplynulých štyroch vystúpení obsadila posledné štvrté miesto. Kodaň je outsiderom skupiny, ale bez šance nie je. Predsa len naposledy dokázala v šiestich zápasoch LM udržať štyri čisté kontá.

Paríž SG – Juventus

Tipy: Zápas 1 – viac gólov v 2.polčase – 1.polčas X

V Parku princov sa odohrá dosť možno najzaujímavejší duel úvodného kola základných skupín Ligy majstrov, keď si to o dôležité body rozdá PSG s Juventusom. Táto konfrontácia sľubuje poriadne svižný štart. V troch z uplynulých siedmich sezón sa o prvý gól milionárskej súťaže postaral hráč parížskeho, alebo turínskeho celku, pričom oba zásahy z kopačiek borcov PSG padli na tomto trávniku v úvodných piatich minútach. Paris Saint-Germain má za sebou výborný vstup do Ligue 1, v ktorej útočí na rekordný 11. francúzsky titul. Pohár pre víťazov LM však bohatému klubu stále uniká, a to napriek neustálym príchodom svetových hviezd. Aspoň sa PSG podarilo postúpiť zo skupiny v predchádzajúcich desiatich ročníkoch, a to napriek tomu, že nevyhralo úvodné stretnutie v troch z predchádzajúcich štyroch sezón.

Súperom mu bude dvojnásobný šampión milionárskej súťaže Juventus a pôjde o prvú vzájomnú konfrontáciu za 25 rokov. Predošlá bilancia vyznieva výrazne lepšie pre taliansky celok (6-2-0), ktorý ju bude chcieť teraz ešte vylepšiť. Bianconeri úvod aktuálneho ročníka nezvládajú podľa predstáv, aj tak sú ale v Sérii A bez porážky.

Lipsko – Doneck

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Lipsko za sebou nemá vstup do ročníka podľa svojich predstáv. Keď už sa zdalo, že sa blýska na lepšie časy, keď RB nastrieľal počas dvoch výhier nad Wolfsburgom (2:0) a Teutóniou Ottensen zo štvrtej ligy (8:0) 10 gólov, prišla bundesligová prehra 0:4 s Frankfurtom, ďalším nemeckým celkom v Lige majstrov. Pred vstupom do súťaže tak nálada v kabíne nie je najlepšia. Na jednotku nevyšiel Lipsku ani štart minuloročnej sezóny. Pred výpraskom na pôde Manchestru City 3:6, ktorý predznamenal koniec v skupine, prehralo v troch zo štyroch ligových súbojov.

Na druhej strane bude ukrajinský Šachťor Doneck, ktorý po dvoch ligových víťazstvách 1:0, bude chcieť prekvapiť. Väčšia herná prax mu však chýba, pretože tamojšia ligová súťaž začala s oneskorením. Všetkých šesť zápasov navyše musí odohrať mimo vlastného štadióna, ale vo Varšave by sa mohli jeho hráči cítiť aspoň trochu ako doma. Veľké šance na postup sa ale hosťom nedávajú. Stačí si spomenúť na ich minuloročné vystúpenie v skupine, v ktorej ani raz nevyhrali a z predošlých štyroch účastí v jesennej fáze vydolovali len štyri triumfy.

Salzburg – AC Miláno

Tipy: Zápas X – 1. gól AC Miláno – viac gólov v 2. polčase

Salzburg zažíva úspešné obdobie. V domácej súťaži oslavoval titul deväťkrát po sebe a štvrtýkrát v rade sa ukáže v základnej skupine Ligy majstrom. Tohtoročný žreb súťaže však nebol k rakúskemu majstrovi dvakrát vľúdny, keď mu prisúdil hneď dvoch viacnásobných víťazov Champions League. Sebavedomie môže domácim do žíl vliať aspoň fakt, že v tejto sezóne vyhrali všetkých šesť súťažných zápasov. Málokto síce verí, že by sa RB podarilo postúpiť do vyraďovacích bojov LM druhýkrát v rade, jedno sa mu ale musí nechať.

V domácom prostredí bol vlani v milionárskej súťaži neporazený, keď tu vrátane predkola nepadol v piatich dueloch. Salzburg na svojom ihrisku dokázal skoliť aj vtedajšieho majstra francúzskej ligy Lille a na nedobytnosť Red Bull Areny sa bude spoliehať aj teraz. V tábore AC Miláno panuje veľmi dobrá nálada, pretože v sobotu v Sérii A zdolalo v mestskom derby Inter 3:2 a na domácej scéne zažíva najlepší vstup do ročníka, v ktorom obhajuje majstrovský titul.

Teraz sa však musí preorientovať na európsku scénu, kde bude chcieť prvýkrát od roku 1994 získať cenený pohár ako úradujúci taliansky majster. Práve titul šampióna pomohol AC k tomu, že sa mu pri žrebe vyhli tie najsilnejšie tímy. Cesta k 12. triumfu v LM pre tím zo Serie A, je tak o niečo jednoduchšia. Optimizmus môže hosťom do žíl vliať aj posledná bilancia 8-2-1 z úvodných duelov v súťaži v jej súčasnom formáte.

chcem hrať