LOTO 5 z 35, častokrát nazývané aj malé LOTO, patrí medzi obľúbené lotérie Slovákov. A to aj napriek tomu, že jackpoty nedosahujú „astronomické“ výšky, avšak o to častejšie padajú. Lotéria sa dá hrať rôznymi spôsobmi. Tým najflexibilnejším je práve prostredníctvom internetu alebo mobilnej aplikácie.

Základné fakty o lotérii

Číselná lotéria LOTO 5 z 35 je lotéria lotového typu, v ktorej si hráč vyberá 5 čísiel z celkového počtu 35 a číselného radu od 1 do 35. Za jeden tip zaplatí 0,50 €, pričom jednou stávkou môže uzatvoriť až 6 tipov. Neplatí to však v prípade systémových stávok, v ktorých je počet tipov závislý od zvoleného typu systémovej stávky. Žrebovanie prebieha dvakrát do týždňa a to každú stredu a nedeľu o 18:00 hod.

Ako hrať online?

Vďaka vymoženostiam internetu je hranie online naozaj jednoduché. Potrebuješ na to iba mobilný telefón alebo tvoj počítač či tablet a pripojenie na internet či už podobe domácej wifi alebo mobilných dát.

Prvým krokom je navštíviť webstránku eTIPOS.sk a vybrať si sekciu číselné lotérie LOTO 5 z 35. Ak si nováčikom vo svete online tipovania, tak je potrebná úvodná registrácia a teda vytvorenie svojho online hráčskeho konta, vďaka ktorému budeš mať vždy prehľad o svojich podaných tipoch, ale aj stave financií. Prehľadný postup ťa prevedie všetkými zákonom danými krokmi.

Bez financií sa hrať nedá. Takže nasleduje vklad v podobe dobitia si kreditu na hráčskom konte. Dobiješ si ho jednoducho v sekcii „účet“ a kliknutím na tlačidlo „vklad“. Potvrdením prihlasovacích údajov dostaneš možnosť vybrať si spôsob platby a následne zadáš sumu.

V treťom kroku sa už dostávame k tej najpodstatnejšej časti celého tipovania – k podaniu svojho tiketu a výberu tých šťastných čísel. Na obrazovke sa ti zobrazí 6 hracích polí, pričom každé pole znázorňuje samostatný tiket. Každý tiket sa skladá z 35 – tich čísel. Kliknutím na konkrétne číslo ho zaradíš do svojho výberu, ktorý je zhrnutý v spodnej časti tiketu. Ak nemáš žiadnych číselných favoritov, tak môžeš využiť aj možnosť náhodného výberu, ktorého tlačidlo je umiestnené v pravom dolnom rohu.

Doplnkové funkcie

Číselné lotérie majú často k dispozícii aj doplnkovú hru JOKER. Inak tomu nie je ani v prípade LOTO 5 z 35. A ako si ho prihodiť do hry? V hornej lište sa nachádza možnosť „hrať doplnkovú hru JOKER“, ktorá ti automaticky vygeneruje konkrétnych šesť čísel. Ak sa ti však ten výber nepozdáva môžeš si ho upraviť stlačením „iné číslo“.

Online tipovanie má tú výhodu, že ti poskytuje možnosť predĺžiť platnosť tvojho tiketu na niekoľko žrebovaní dopredu. Vyberáš si tak či bude tvoj výber čísel na tikete platný iba na jedno žrebovanie (aktuálne stávkové obdobie) alebo na viacero žrebovaní dopredu. Maximálny počet predplatených žrebovaní je 12. Výber tejto možnosti sa taktiež nachádza na hornej lište.

Hneď vedľa sa ti ukazuje možnosť „systém“. Čo to znamená? Je to ponúka možnosť využiť možnosť systémovej stávky, pri ktorej vyplníš viac políčok, ako je štandardný počet. Systém za teba kombináciou týchto čísel vytvorí maximálny počet možných tiketov – za systémovú stávku si teda zaplatíte viac, podľa počtu vygenerovaných tiketov.

Potvrdenie stávky

Ak si prešiel všetkými krokmi a využil prípadne aj niektoré doplnkové možnosti, tak je na čase stávku potvrdiť kliknutím na „odoslať“. Online systém ti zosumarizuje celý tip. Ak si sa pomýlil alebo si si to v poslednej chvíli ešte rozmyslel, tak môžeš svoj tip stále upraviť stlačením na „späť“. Finálne potvrdenie a zaradenie do hry sa vykonáva až posledným krokom v podobe „potvrdiť“. Od toho momentu je tiket platný a peniaze z hráčskeho konta stiahnuté.

Ako zistím či som vyhral?

Jednou z veľkých výhod online tipovania je automatické ukladanie stávok v hráčskom konte. Tým pádom sa nemusíš báť, že tvoj tiket niekde stratíš. V sekcii „môj účet – moje stávky“ nájdeš všetko uložené. Ak sa však chceš dvojito poistiť, tak môžeš využiť aj možnosť „odoslať tiket e-mailom“ a uzavretá stávka skončí v bezpečí tvojej e-mailovej schránky. O tom či vyhral sa dozvieš v sekcii „moje výhry“ alebo budeš automaticky informovaný e-mailom.

Veľa šťastia!

Registruj sa hraj Loto 5 z 35