Futbal, hokej, tenis, lyžovanie, basketbal, volejbal, MMA a mnoho iných. Svet športu ponúka nekonečné možnosti stávkových príležitostí. Každý tipér má pritom iný systém. Niekto si vyberá zo zásady vždy len jeden zápas za veľa peňazí, iný skúša trafiť jackpot kombináciou desiatok duelov. A práve zložitejší tip stávky si predstavíme na najbližších riadkov. Systémová stávka. Viete, čo to je?

Systémová stávka hráčovi umožňuje zjednodušený spôsob uzavretia viacerých kombinácii súčasne na jednom tikete. Na výber je dvojitý, trojitý a štvoritý systém. Maximálny počet tipov v jednotlivých systémoch je spravidla 10.

Hrací systém automaticky vytvorí všetky možné kombinácie vybraných stávok. Znamená to, že aj keď je systém registrovaný ako jedna stávka, v hráčskom účte sa potenciálne výhry na tikete zaznamenajú aj oddelene. Minimálny vklad je pritom len 10 centov!

Nárok na výhru pri systémovej stávke vzniká uhádnutím všetkých stávok aspoň v jednej z kombinácií hracieho systému, a to nasledovne:

Dvojitý systém:

Ide o hrací systém, na základe ktorého stávka musí obsahovať minimálne 3 a maximálne 10 tipov. Pri troch zápasoch má hráč k dispozícii 3 kombinácie, pri štyroch 6, pri piatich 10, pri šiestich 15, pri siedmich 21, pri ôsmich 28, pri deviatich 36 a pri desiatich 45.

Príklad: Hráč tipuje na dvojice zo 4 stávok – rozpisuje sa 6 možných kombinácií. Aké má možnosti na výhru?

– Ak trafí všetky 4 zápasy vyhráva všetkých 6 kombinácii
– Ak trafí 3 zápasy, vyhráva 3 kombinácie
– Ak trafí 2 zápasy, vyhráva 1 kombináciu

Trojitý systém:

Hrací systém, na základe ktorého stávka musí obsahovať minimálne 4 a maximálne 10 stávkových udalostí. Pri štyroch tipoch sa vytvárajú 4 kombinácie, pri piatich 10, pri šiestich 20, pri siedmich 35, pri ôsmich 56, pri deviatich 84 a pri desiatich až 120.

Príklad: Hráč tipuje na trojkombinácie z 5 stávok – rozpisuje sa 10 možných kombinácií. Aké má možnosti na výhru?

– Ak trafí všetkých 5 zápasov, vyhráva všetkých 10 kombinácii
– Ak trafí 4 zápasy, vyhráva 4 kombinácie
– Ak trafí 3 zápasy, vyhráva 1 kombináciu

Štvoritý systém:

Ide o hrací systém, na základe ktorého stávka musí obsahovať minimálne 5 a maximálne 10 tipov. Pri piatich tipoch sa vytvára 5 kombinácii, pri šiestich 15, pri siedmich 35, pri ôsmich 70, pri deviatich 126 a pri desiatich až 210!

Príklad: Hráč tipuje štvorkombinácie z 5 stávkových udalostí – rozpisuje sa 5 možných kombinácií. Aké má možnosti na výhru?

– Ak trafí všetkých 5 zápasov, vyhráva všetkých 10 kombinácií
– Ak trafí 4 zápasy, vyhráva 1 kombináciu

Do systémových stávok môžu hráči pridávať aj „tutovky“ – zápasy, ktoré sa vyskytnú v každej z možných kombinácií. Zvyšujú tak automaticky výsledný kurz o svoj násobok, ich uhádnutie je ale zároveň podmienkou pre výhru.

Počet stávok v rozpise a tutoviek spolu nemôže byť väčší ako 24. Ak teda počítame s tým, že hráč v rámci systémovej stávky zvolí 10 zápasov, môže si pridať na tiket až 14 tutoviek!

Kto sa teda nebráni možno náročnejšiemu tipovaniu, ale v konečnom dôsledku takticky rozumnému, môže pri najbližšej príležitosti vyskúšať podať svoj tiket systémovou stávkou.

Prajeme vám veľa šťastia.

Tipuj športové stávky