Opäť je tu víkend a s ním ponuka najlepšieho futbalu. Britská Premier League ponúka jeden šláger za druhým, ktorý určite nemôže chýbať na žiadnom tikete!

Už 292. liverpoolske derby, snaha veľkých klubov o natiahnutie víťazných šnúr, Manchester vs Arsenal. Sobota a nedeľa ponúka skvelé zápasy, ktoré si každý správny fanúšik vychutná najlepšie s podaným tiketom na eTIPOS.sk. Len u nás nájdeš najlepšie kurzy a množstvo odvodených stávok, s ktorými zažiješ jedinečný športový zážitok.

Navyše, môžeš získať aj bonus za uhádnutý najvyšší kurz dňa. Áno, čítaš správne. Tipérov odmeňujeme za najvyšší uhádnutý kurz, ktorý im tak k výhre prihrá navyše aj bonus.

Najvyšší výherný kurz za piatok dostane extra bonus 30 €, za sobotu a nedeľu dokonca po 50 €.

A ktoré zápasy z ponuky Premier League by nemali chýbať na žiadnom tikete?

Everton – Liverpool

Tipy: Zápas X – menej gólov ako 2,5 – Liverpool strelí v zápase gól
Červená karta v zápase – ÁNO

Víkendový program v Premier League štartuje v Goodison Parku 292. mestským derby medzi Evertonom a Liverpoolom. Domáci stále čakajú na prvú tohtoročnú ligovú výhru – posledné tri zápasy remizovali 1:1. Pre priaznivcov Toffees by bolo skutočne parádne osláviť prvé tri body v súboji s odvekým rivalom. Lenže modrej časti Liverpoolu skôr hrozí to, že tretíkrát v klubovej histórii nevyhrajú v novom ročníku PL žiadny z úvodných šiestich duelov.

Everton dokázal triumfovať len v jednom z posledných 26 vzájomných meraní síl a doma neporazil Liverpool už jedenásťkrát v rade. Na neďalekom Anfielde sa v minulých dňoch oslavovalo. Na rekordnú výhru 9:0 nad Bournemouthom Liverpool nadviazal úspešným obratom proti Newcastlu (2:1). Napriek tomu, že ako prvý inkasoval už v ôsmom z posledných deviatich ligových stretnutí, sa nevzdal, a po víťaznom góle Fábia Carvalha z 98. minúty sa mohol radovať.

Išlo zároveň aj o najneskôr strelený ligový gól Liverpoolu za viac ako desať rokov. Emócie spravidla nechýbajú ani vo vzájomných bitkách týchto dvoch veľkých rivalov. Dokazuje to aj v nich udelených 22 červených kariet – najviac v konkrétnom dueli ligy. Uvidíme kartový mariáš aj teraz? Prekvapí Everton červených? V derby je všetko možné.

Chelsea – West Ham

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Chelsea – v 2. polčase padne viac gólov

Veľmi nespokojný bol po prehre v Southamptone tréner Chelsea Thomas Tuchel, ktorý označil výkon svojich zverencov za slabý. Tí si môžu spraviť reputáciu hneď v nadchádzajúcom súboji – West Ham dokázali poraziť v troch z posledných štyroch vzájomných meraní síl s čistým kontom. Chelsea potrebuje vyhrať, aby po priemernom štarte udržala krok s ďalšími favoritmi. Tuchel navyše v lete minul na posily 200 miliónov libier, ktoré musí čo najskôr zúročiť.

West Ham čaká druhé londýnske derby tohto týždňa. V tom prvom vybojoval bod za remízu s Tottenhamom, keď sa nevzdal ani po prvom inkasovanom góle. V jeho úvodných štyroch vystúpeniach v Premier League pritom vždy prvý gól rozhodol. Moyesa čaká už 45. zápas proti Chelsea, na ktorú nemá príliš dobré spomienky, keď vyhral iba sedemkrát.

Tréner West Hamu nikdy v PL na Stamford Bridge nevyhral a vzhľadom na to, že jeho súčasní zverenci naplno bodovali iba v dvoch z posledných desiatich  duelov u súperov, nie je jeho úspech pravdepodobný ani teraz.

Newcastle – Crystal Palace

Tipy: Zápas 1X – menej gólov ako 2,5 – 1.polčas X

Newcastle United neprežíva z výsledkového hľadiska nijako prevratný vstup do nového ročníka. Jediná výhra v úvodných piatich kolách možno nie je tým štartom, o ktorom jeho fanúšikovia snívali, ale musíme vziať do úvahy, že Magpies za sebou už majú súboje s Liverpoolom i Manchestrom City.

Domáci prehrali v St. James‘ Parku od začiatku kalendárneho roka jediné stretnutie a výkony pred vlastnými fanúšikmi symbolizovali ich jarný vzostup. Tentokrát sa tu predstavia proti Crystalu Palace a práve zápasy s podobne nevyspytateľnými súpermi ukážu, či Newcastle bude mať šancu pobiť sa o návrat do európskych pohárov, kde bol naposledy v roku 2013.

Ťažký žreb mali na úvod svojej desiatej sezóny v PL v rade aj zverenci Patricka Vieiru. Palace musel čeliť v prvých piatich kolách Arsenalu, Liverpoolu a Manchestru City. Hostia výkonnostne neprepadli, ale ich vonkajšia bilancia začína budiť obavy. V súčte s minulým ročníkom totiž na pôde súpera nevyhrali v šiestich z posledných siedmich stretnutí. Palace skončil v posledných šiestich sezónach vždy medzi 12. a 14. miestom a pri ceste o kúsok vyššie bude zlepšenie vonkajších výkonov kľúčové. Hostia sa budú usilovať o svoju tretiu výhru v posledných piatich vystúpeniach v St. James‘ Parku. V desiatich z predchádzajúcich 11 vzájomných stretnutí padli maximálne dva góly.

Tottenham – Fulham

Tipy: Zápas 1 – polčas X/zápas 1 – Kane strelí gól

Tottenham v týždni remizoval s West Hamom, ale na ďalšiu možnosť pripísať si jubilejnú 100. výhru v londýnskych derby v Premier League nemusí čakať dlho. Taliansky stratég Antonio Conte bude dúfať, že Tottenham predĺži svoju aktuálne 11 stretnutí dlhú ligovú sériu bez porážky. Fulham v minulom kole prvýkrát tento rok v lige vyhral v úlohe kurzového outsidera, keď uštedril Brightonu jeho prvú prehru. Manažér Marco Silva viedol proti Tottenhamu už tri rôzne celky, ktoré v daných zápasoch inkasovali dokopy 17 gólov, pričom Fulham v tomto ročníku udržal jediné čisté konto (na pôde Wolves).

Harry Kane sa presadil v každom zo svojich predchádzajúcich troch domácich vystúpení proti Fulhamu, zatiaľ čo Aleksandar Mitrović strelil štyri z piatich tohtoročných ligových gólov v druhom polčase. Tottenham zvíťazil od začiatku ročníka 2011/22 v 14 zo 17 domácich ligových zápasov, do ktorých vs

Aston Villa – Manchester City

Tipy: Zápas 2 – 1. gól Mnchester City – viac gólov ako 2,5

Aston Villa utrpela už štvrtú prehru v úvodných piatich kolách a tréner Steven Gerrard je pod stále väčším tlakom. Pre Villans ide o najhorší vstup do nového ročníka Premier League za posledných 25 rokov. Domáci prehrali proti Citizens 12 z predchádzajúcich 13 vzájomných meraní síl, vrátane toho záverečného v minuloročnej sezóne (2:3), kedy premárnili vedenie 2:0. Pre City mal veľký obrat počas piatich minút naopak príchuť zlata.

City nastrieľalo naposledy šesť gólov do siete Nottinghamu Forest a svoj druhý hetrik v dvoch zápasoch zaznamenal Erling Haaland. Tréner Pep Guardiola tak mohol oceniť neskutočnú kvalitu nielen nórskeho útočníka, ale aj ďalšieho nováčika v drese City Juliána Álvareza, ktorý skóroval dvakrát. City má na svojom konte už 18 presných zásahov – najviac po úvodných piatich kolách v klubovej histórii. Napriek oslnivému štartu City pred týmto kolom stráca na vedúci Arsenal dva body. City dalo v 14% všetkých zápasov pod vedením manažéra Guardiolu v PL minimálne päť gólov.

Manchester United – Arsenal

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Šláger medzi Arsenalom a Manchestrom United ukončí program 6. kola anglickej Premier League. Zápas sa bude hrať na Old Trafford. Domáci nezačal túto sezónu vôbec dobre, doma prehrali s Brightonom a následne aj vonku v Brentforde, dokonca potupne 0:4. Ďalšia strata mala prísť v treťom kole s Liverpoolom, ManU ale zápas zvládol víťazne, podobne ako ďalší na ihrisku Southamptonu a následne uspeli diabli aj v Leicestri.

Po tragickom štarte sa tak slávny klub vyhupol už na piate miesto. Kto však nie je asi spokojný je Cristiano Ronaldo (šiesty v ankete Zlatá lopta 2021), ktorý aj proti líška len striedal. Dostane sa proti Arsenalu do základu? Ak áno, potvrdí, že tohto súpera má rád a skóruje?

Kanonieri majú po úvodných piatich kolách plný počet bodov; ako jediní z celej Premier League. Zvládli postupne Crystal Palace, Leicester, Bournemouth, Fulham i Aston Villu. Kanonieri budú proti ManU miernym favoritom, ale podľa nás prvýkrát v sezóne stratia body; aj keď iba dva za remízu.

tipuj premier league