Hokejová TIPOS Extraliga pokračuje v rýchlom slede ďalšou várkou zápasov. Pomaly, ale isto sa blížime k záveru základnej časti, všetky tímy sa tak snažia hrať naplno a ako vravia, už sú v „play-off“ nastavení. Extrémne vyrovnaná súťaž spôsobuje, že veľké boje vidíme na čele tabuľky, ale aj na spodných priečkach. V piatok a v nedeľu pôjde znova o veľa, tak si vychutnaj zápasy s podaným tiketom.

Najlepšie kurzy a k nim aj bonusové akcie. To je TIPOSBET. Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na ľubovoľné zápasy z našej ponuky a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

Navyše, na nových hráčov čaká registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a založí si hráčske konto aspoň za 10 € hrá následne za 25 €.

A teraz sa poďme už pozrieť na zápasy 39. a 40. kola TIPOS extraligy.

PIATOK

Michalovce – Humenné – 1
Prvá tretina – 1

Východniarsky súboj tímov, ktoré hrali v tejto sezóne spolu už štyrikrát, pričom vždy sa s z triumfu tešili domáci. Favoritom na výhru sú aj teraz. Michalovce sú v tabuľke na 5. mieste, Humenné je síce stále posledné, ale bojuje, čo to dá.
V poslednom vzájomnom dueli sa zrodil zaujímavý výsledok 1:0 po predĺžení pre Zemplínčanov, keď dali gól v extra čase pri oslabení. Humenné malo presilovku 4 proti 3, odvolalo však brankára, a tak hrali 5 na 3. Napriek tomu Michalovce zápas vyhrali strelou do prázdnej bránky.
V Michalovciach sa hrali zatiaľ dva vzájomné zápasy. Oba vyhrali domáci jasne – 4:0 a 7:2. Aj teraz by to malo byť pomerne jasné.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – POPRAD – X2

Boj dvoch tímov z čela tabuľky, ktoré sa navyše dvakrát nemusia. Spišská je napriek dvom prehrám z posledných duelov stále prvá, Poprad sa však už doťahuje a z 2. miesta stráca na rysy len 5 bodov. Je teda jasné, že v zápase pôjde o veľa.
Kamzíci vyhrali posledné štyri zápasy, to naopak domáci z posledných 4 duelov vyhrali len raz.
Podarí sa zverencom trénera Wojnara opäť naštartovať mašinu na výhru? Hráči preto spravia maximum, ale Poprad podľa nás bude na Spiši bodovať.

NITRA – B. BYSTRICA – 1

Dávno preč je tragická forma a výsledky Nitry zo začiatku sezóny. Chvíľu to vyzeralo na zbabranú sezónu. Nitra bola na dne, nevedela sa odraziť. Prišla výmena viacerých legionárov, naštartovanie Sama Bučeka a hneď je z toho opäť nábeh na výbornú sezónu.
Nitra šlape, má 63 bodov, rovnako ako tretie Košice. Doma sa pokúsi zdolať Banskú Bystricu, ktorej naposledy pred vlastnými fanúšikmi strelila 10 gólov. Barani však vymenili trénera a pod koučom Helminenom predvádzajú dobrý hokej. I tak však viac veríme domácim.

SLOVAN – L. MIKULÁŠ – 1

Belasí majú ďaleko od čo i len dobrej sezóny, ale posledné zápasy dávajú fanúšikom aspoň nádej, že predkolo play-off je pre tím z hlavného mesta isté. Boj o top šestku síce Slovan nebalí, ale dostať sa do top 6 bude náročné.
Zverenci trénera Petra Oremusa musia získavať body proti tímom na rovnakej úrovni, čo je i prípad Liptákov. Tí sú na 10. mieste, majú o 3 body menej ako Slovan.
Liptáci dokázali belasých doma dvakrát zdolať. Teraz ich čaká sezóny debut v Bratislave. Forma a celková pohoda je viac na strane domácich.

ZVOLEN – NOVÉ ZÁMKY – X

Ani jeden tím na tom nie je oslnivo. Zvolen pritom začal ročník dobre, ale posledné týždne nehrá dobre, prepadol sa až na 7. miesto. Z posledných 5 duelov vyhral len jeden, derby s Banskou Bystricou.
Novozámčania by sa radi dostali do predkola play-off a zároveň radi odrazili snahy Humenného atakovať predposledné miesto v tabuľke, kde je aktuálne tím z južného Slovenska.
To v posledných dueloch uspelo nečakane s Michalovcami aj s Popradom. Vo Zvolene už raz v sezóne bodovalo. Prekvapia „býky“ znova?

TRENČÍN – KOŠICE – X

Dva tradičné slovenské tímy, ktoré spája dlhoročná rivalita, sa stretnú v 39. kole pod hradom Matúša Čáka. Lepšie v tabuľke sú na tom Košice, ktoré sú aktuálne tretie. Trenčín je na 9. mieste.
Hostia prišli v zápase s Nitrou o sériu 4 výhier v rade, Trenčín strieda výhry a prehry. Bilancia 1 – 1 je aj vo vzájomných zápasoch. Trenčín najskôr prehral doma, aby následne koncom novembra uspel u súpera po predĺžení.

Extra čas očakávame aj v tomto zápase. Tipneš si ho aj ty?

NEDEĽA

SLOVAN – MICHALOVCE – X2

Hostia to na Slovan. V dvoch zápasoch nasúkali belasých 18! gólov. Uspejú znova?

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – NOVÉ ZÁMKY – 1

Favorit je jasný – domáci tím a zároveň líder ligy. Rysy nemajú ideálne obdobie, kde sa však lepšie chytiť, ak nie v zápase s predposledným tímom, ktorý navyše naposledy doma zdolal 6:1?

TRENČÍN – B. BYSTRICA – X

Duel tímov, ktoré vyznávajú fyzický a bojovný hokej. Boj očakávame aj pri pohľade na výsledok. Rozhodne sa až po extra čase?

KOŠICE – HUMENNÉ – 1

Majster proti nováčikovi bude v pozícii jasného favorita. Potvrdí ju?

NITRA – POPRAD – 1X

Pre hostí ďalší ťažký zápas, tento raz na horúcej pôde Nitry. Získajú aspoň bod? Podľa nás áno, ale výhra by mala zostať doma.

ZVOLEN – L. MIKULÁŠ – 1

Dva tímy, ktoré sa trápia. Kto sa dostane skôr z krízy? Viac veríme skúsenejším domácim.

Jednotlivé tipy sú subjektívnym názorom autora článku.

Chcem tipovať