Hovorí vám niečo hra Gotes alebo Plátýnko. Najmä staršia generácia asi bystrí pri druhom názve pozornosť. Sedmové karty, bankár a stávky na otočenú kartu. To je krátky popis veľmi rýchlej a obľúbenej hry, ktorú nájdete medzi novinkami v online kasíne eTIPOS.sk.

Plátýnko bolo populárne najmä za čias socializmu. Na bytoch, domoch či medzi kamarátmi si najmä chlapi priniesli karty, drobné z domu a šlo sa na to.

Na plátno sa vyložili mariášové karty, na ktoré môže hráč vsádzať. Z druhého balíčka následne krupiér otáča karty. Pokiaľ sa hráč svojou stávkou trafí, výhra ho neminie.

Ako to teda vyzerá v praxi?

Na stole je plátno s 32 mariášovými kartami otočenými smerom k hráčom/hráčovi. Hráč alebo hráči si následne vyberie kartu či karty, na ktoré chcú vsadiť – teda na tie karty, o ktorých si myslia, že ich krupiér vyberie z druhého balíčka.

Výšku stávky určujete voľbou patričného žetóna z pravého menu vedľa herného poľa. Na jednu kartu sa dá umiestniť aj viac žetónov.

Kliknutím na jeden z drevených symbolov na okraji herného plátna sa dajú umiestniť automatické stávky, teda napríklad na celý stĺpec či radu.

CHCEM HRAŤ

Aké sú výhry?

Následne sa začnú otáčať karty. Najskôr sa otočia tri karty, za ktoré je šanca získať dvojnásobok stávky.

Potom sa otočia ďalšie dve karty, tie už prinesú trojnásobok vkladu.

Znova sa otočia dve karty, ale výhra je už štvornásobná.

Posledná, ôsma karta dáva mega trefu v podobe desaťnásobku výhry!

Celú hru sprevádza príjemná hudba, hlas krupiéra a dobový slang. Pri spustení si môžete zvoliť jeden alebo viac stolov (jedno kolo trvá 15 alebo 30 sekúnd). Stávky sa začínajú na drobných končia pri štvorciferných sumách. No a výhry? Tie vedia byť tým pádom až kozmicky vysoké!

CHCEM HRAŤ

Jednoduché a zábavné zároveň. To je Plátýnko, ktoré môžeš od týchto dní hrať aj v online kasíne na eTIPOS.sk.