Reprezentačná prestávka je za nami, a tak sa futbalové top ligy Európy vracajú do svojho kolobehu. Čo to znamená? Že futbaloví nadšenci dostanú opäť parádnu nádielku toho najlepšieho futbalu. A kde si ho lepšie vychutnať, ak nie na eTIPOS.sk!

Si na eTIPOS.sk noví? Výborne, tak máme pre teba skvelú správu. Pre novo registrovaných hráčov je pripravený BONUS. Po registrácii a aktivácii tvojho konta dostaneš bonus 5 €. Vykonaj 1. vklad v sume aspoň 10 € a automaticky ti pripíšeme ďalší bonus 10 €.

Za 10 € tak získaš 25 €!

chcem bonus

Počas víkendu sa môžeš tešiť aj na tieto zápasy, ku ktorým ti pripájame naše analýzy.

ZÁPASY NA VÍKEND

Marseille – Montpellier (piatok, 21:00)

Tipy: Zápas 1 – menej gólov ako 2,5 – polčas X

Marseille pred reprezentačnou prestávkou nabralo na obrátkach a prípadná výhra by v čase, keď sa pomaličky približuje koniec sezóny, znamenala zníženie náskoku na vedúci Paris Saint-Germain na štyri body. Potom, čo Marseille naposledy ukončilo pozoruhodnú sériu neporaziteľnosti Reims víťazstvom 2:1, sa teraz pokúsi o podobný výsledok proti Montpellieru, ktorý neprehral už šesť ligových stretnutí po sebe. Aby sa k PSG priblížil, musí však zastaviť sériu štyroch domácich ligových zápasov bez víťazstva – v minulom kole tu navyše len remizoval so Štrasburgom 2:2 po tom, čo do 85. minúty viedol 2:0.

VLOŽ SI PO REGISTRÁCII 10 € A HRÁŠ ZA 25 €

Na druhú stranu je ale pravda, že to bolo v decembri 2015, keď tu naposledy v dueli s Montpellierom inkasoval viac ako jeden gól. Montpellier vyhral tri posledné ligové zápasy, vďaka tomu znížil zostupové obavy a priblížil sa lepšej polovici tabuľky. Vďaka tomu by mohol domácim poriadne zavariť, ale na druhú stranu ich od novembra 2018 nedokázal poraziť. Zaujímavosťou však je, že už šiestu sezónu v rade má po 28 kolách medzi 36-42 bodmi. Hostia však majú stále čo zlepšovať, o čom svedčí aj fakt, že v tejto sezóne dokázali poraziť iba jeden tím, ktorý sa nachádza v hornej polovici tabuľky. Montpellier však môže motivovať fakt, že táto výhra však prišla vonku (2:0 na pôde Lorientu) a navyše na pôde ligových súperov vyhral štyri z posledných šiestich stretnutí a ani v jednom z týchto štyroch víťazných prípadov neinkasoval.

Manchester City – Liverpool (sobota, 13:30)

Tipy: Zápas 1 – 1.gól City – Haaland strelí gól

Manchester City čaká v závere sezóny boj o titul v Premier League, semifinále FA Cupu a štvrťfinále Ligy majstrov, a dosť možno je pred ním historický ročník, pokiaľ bude jeho bezchybná forma pokračovať. Zverenci Pepa Guardiolu si počas aktuálnej šesťzápasovej víťaznej série zaistili víťazstvo v každej z týchto súťaží a strelili pri tom 23 gólov a udržali päť čistých kont. Po drvivom víťazstve 6:0 v FA Cupe proti Burnley sa pred reprezentačnou prestávkou Citizens opäť sústredí na svoje ambície v lige, kde by im štvrté ligové víťazstvo v rade pomohlo v stíhaniu vedúceho Arsenalu.

S Liverpoolom sa v tejto sezóne stretnú už po štvrtýkrát, ale City sa proti nemu v poslednej dobe nedarí – v decembri ho porazilo v EFL Cupe 3:2, a prerušilo tak sériu piatich vzájomných zápasov bez výhry. Vlani v tomto čase bol Liverpool v podobnej pozícii ako jeho súper, len s tým rozdielom, že sa usiloval o bezprecedentný zisk štyroch trofejí v jednom ročníku. Teraz sa Reds nachádzajú päť bodov za prvou päťkou a ich pád asi najlepšie dokresľujú posledné dva výsledky, keď po historickom víťazstve 7:0 nad Manchestrom United nestačili na zostupom ohrozený Bournemouth, s ktorým prehrali 0:1. Ťažko odhadovať, v akom svetle sa zverenci Jürgena Kloppa v Manchestri predstavia. Bude to verzia, ktorá na Etihade vyhrala iba jeden z posledných 13 zápasov? Alebo tá druhá, ktorá porazila úradujúcich majstrov v lige častejšie (23x) ako ktorýkoľvek iný tím v histórii súťaže?

Arsenal – Leeds (sobota, 16:00)

Tipy: Zápas 1 – viac gólov v 2.polčase – Arsenal strelí 3 a viac gólov

Arsenal porazil pred medzinárodnou prestávkou Crystal Palace 4:1 a pripísal si tak 22. víťazstvo v Premier League v tejto sezóne – toľko víťazstiev v prvých 28 ligových zápasoch nezískal ani počas „neporaziteľného ročníka“ 2003/04. Vďaka šiestemu víťazstvu v rade (v piatich z nich skórovali aspoň trikrát) sa tak výrazne vzdialil druhému Manchestru City a zdá sa, že je na najlepšej ceste napodobniť tím Arséna Wengera a získať titul. Od začiatku apríla minulého roka ho v lige doma porazil iba Man City, čo ukazuje, ako sú Gunners na Emirates Stadium silní. Ich fanúšikovia sú zase zvyknutí na to, že obvykle poráža Leeds United, pretože od mája 2003 neprehrali žiadny domáci vzájomný duel a v minulom ročníku počas tohto zápasu viedli 2:0 počas desiatich minút.

TIPUJ PREMIER LEAGUE A NAVÝŠ SI VÝHRU AŽ O 100%

Javi Gracia prehral od svojho nástupu do kresla trénera Leedsu iba jeden ligový zápas z piatich a vďaka novému manažérovi sa yorkshirský klub dostal zo zostupového pásma. Tento zápas by mu však nemusel sedieť, pretože Garcia všetky tri predchádzajúce zápasy proti Arsenalu prehral bez toho, aby jeho tím dal gól, hoci teraz to bude prvýkrát, čo sa postaví proti krajanovi Mikelovi Artetovi. Potom, čo bol Elland Road počas medzinárodnej prestávky uzavretý kvôli správam o bezpečnostnej hrozbe a Wilfried Gnonto a Max Wöber utrpeli zranenia pri svojich vystúpeniach za Taliansko, respektíve Rakúsko, nebola príprava pre Whites ideálna. Tí sa navyše snažia o iba prvú ligovú výhru vonku od októbra, kedy porazili Wolves 4:2.

Inter Miláno – Fiorentina (sobota, 18:00)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 3,5

Porážka 0:1 s Juventusom, po ktorej Inter Miláno prvýkrát od sezóny 1976/77 prehral s Bianconeri dvakrát v jednom ročníku Serie A bez streleného gólu, bola pre Nerazzurri už deviatou v tejto sezóne SA, čo sa im v tomto storočí stalo len raz po úvodných 27 kolách. Tri porážky v posledných štyroch ligových zápasoch Interu v boji o špicu tabuľky veľmi nepomohli a znovu oživili špekulácie o manažérskej budúcnosti Simoneho Inzaghiho. Inter je jediným tímom ligy, ktorý doma ešte nezaznamenal remízu, a bude dúfať, že proti Fiorentine, ktorú porazil v piatich z posledných šiestich vzájomných súbojoch, opäť uspeje.

To by sa mohlo ukázať ako veľmi náročná úloha, pretože Fiorentina cestuje do Milána v sedemzápasovej víťaznej sérii vo všetkých súťažiach, vďaka ktorej sa nielen kvalifikovala do štvrťfinále Európskej ligy, ale tiež sa prvýkrát od polovice januára vrátila do hornej polovice tabuľky. V dôsledku toho začala toto kolo len štyri body od siedmeho miesta (a s ním spojeného možného umiestnenia v Európe). Spomínaná séria sa skladala aj z po sebe idúcich vonkajších ligových víťazstiev s čistým kontom, v ktorých Fiorentina dala spolu päť gólov. Ani v minulých piatich vzájomných ligových stretnutiach sa neudržala na uzde a skórovala osemkrát, vrátane dvoch napínavých porážok 3:4.

Atl. Madrid – Betis Sevilla (nedeľa, 21:00)

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Atletico – viac gólov v 1.polčase

Atlético Madrid, dvojnásobný majster pod vedením Diega Simeoneho, si v La Lige vytvorí deväťbodový náskok na prvú štvorku, ak sa mu podarí po štvrtýkrát za sebou vyhrať nad Realom Betis, ktorý má nádej na Ligu majstrov. Zverenci argentínskeho kouča navyše len v minulých dvoch domácich zápasoch nastrieľali deväť gólov, a tak je ťažké nevidieť ich ďalšie víťazstvo. A ak sa to potvrdí, každý, kto má čuch na výhru, bude určite vyzerať 23. minútu, pretože Atlético v nej skórovalo trikrát počas uplynulých štyroch domácich víťazstiev. Hoci sa to tvárou v tvár voľne skórujúcemu Atlétiku zdá nepravdepodobné, víťazstvo Realu Betis by nesporne otvorilo preteky o štvrté miesto. A keďže sa Verdiblancos teraz zbavili náročných zápasov v Európskej lige, nemožno zatiaľ nič považovať za vylúčené, najmä keď Betis pred výkopom neprehral v štyroch výjazdoch v lige.

Verdiblancos síce mali v každom triumfe dostatok výdrže, aby skórovali v záverečnej polhodine, ale desivú bilanciu Betisu proti tímom vedeným Diegom Simeonom (1-5-16) je ťažké ignorovať. Veľkú časť z toho možno pripísať deviatim duelom bez streleného gólu v predchádzajúcich desiatich vonkajších vzájomných konfrontáciách, čo naznačuje nešťastný začiatok apríla. V posledných desiatich zápasoch oboch celkov v domácej súťaži sa šesťkrát nepodarilo skórovať hosťujúcemu tímu.

chcem tipovať