Kúpiť si slávny futbalový klub zo dňa na deň? A prečo nie?! Aj takéto možnosti ponúka výhra v medzinárodnej lotérii Eurojackpot, ktorej najbližšie žrebovanie je na programe už tento piatok. Hrá sa pritom o neuveriteľných 78 000 000 €.

Vyhrať sumu, kde je dvojčíslie a za ním ešte šesť núl, to je priam rozprávkový scenár. No a keď je úvodné dvojčíslie 78, je to až suma, z ktorej sa točí hlava.

Veď za 78 miliónov eur sa dajú kúpiť veci, o ktorých sa bežnému smrteľníkovi možno ani len nesníva.

Samostatný ostrov v Karibiku s hotelovým komplexom a vlastnou pristávacou dráhou? Nie je problém!

Desiatky luxusných áut, stovky bytov? Nech sa páči.

A čo tak futbalový klub? Áno. Dobre počujete. Aj to by sa dalo za sumu 78 000 000 €.

Vlani v lete sa napríklad objavila informácia, že taliansky futbalový klub z Parmy, dres ktorého oblieka aj náš Juraj Kucka, ponúka na predaj 51-percentný podiel klubu. Nový, majoritný vlastník by tak mohol rozhodovať o chode slávneho klubu. A cena za tento balík? 61 miliónov eur. Keď povážime, že aktuálna hodnota jackpotu v hre Euromilióny je 78 000 000 €, výhercovi by zostala pomerne slušná suma.

Navyše, Parma túto sezónu vôbec nezvládla a vypadla do Serie B, takže trhová cena klubu sa možno ešte znížila. Potenciálnemu podnikavcovi zo sveta futbalu by tak zostali prostriedky aj na kúpi FC Janov. No nebola by to paráda, kúpiť si hneď dva profesionálne kluby z Talianska?

Či by sa už výherca jackpotu rozhodol pre investovanie do športu, nehnuteľností či rýchlych áut, jedno je isté. Suma 78 miliónov eur je dych vyrážajúca. Stačí si pritom podať čo i len jednu stávku za 2 €.

A ešte jedna štatistika na záver. Od spustenia hry Eurojackpot bol jackpot v 1. poradí vyplatený 83-krát.

Mimochodom. Vedeli ste, že od začiatku októbra 2015, kedy sa do lotérie zapojilo aj Slovensko, padol jackpot 59-krát. Bude jubilejný šesťdesiaty výherca práve spod Tatier? Nechajme sa prekvapiť. Nového supermilionára môžeme spoznať už tento piatok.

Chcem hrať