Futbalisti bratislavského Slovana sa vracajú na miesto, kde dosiahli v roku 1969 najväčší úspech v klubovej histórii – výhru v PVP nad Barcelonou. Bude pre nich Bazilej znova miestom veľkého triumfu? Tipni si na eTIPOS.sk zápas belasých v Európskej konferečnej lige. Rád by si alen nevieš sa rozhodnúť, ako by to mohlo dopadnúť. Možno ti pomôže naša analýza.

chcem tipovať

FC BAZILEJ – SLOVAN BRATISLAVA

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas X – 1. Gól Bazilej

Tréner Bazileja Alex Frei nedávno v žartu prehodil, že jeho zverenci hrajú o niečo horšie ako v úvode sezóny. V skutočnosti ho ale môže trápiť len defenzíva, ktorá udržala jediné čisté konto v posledných siedmich zápasoch. Inak je na tom ale švajčiarsky klub veľmi dobre, keď z predošlých deviatich zápasov osemkrát zvíťazil. Navyše v uplynulých šiestich dueloch sa presadil vždy aspoň trikrát. Jedným z nich bola konfrontácia s Pjunikom v úvodnom meraní síl v základnej skupine Európskej konferenčnej ligy, ktorú domáci ovládli 3:1 a následne skolili 1:0 aj Žalgiris.

Po dvoch kolách tak majú futbalisti z krajiny helvétskeho kríža plný počet bodov a dominujú tabuľke skupiny H. Dve výhry z úvodných dvoch zápasov na európskej scéne pritom zapísali prvýkrát od ročníka 2015/16.

Teraz ich stopercentnú bilanciu preverí posledný tím skupiny Slovan Bratislava, ktorý zatiaľ získal iba bod. Slovenský majster na ligovej scéne hrá dobre, keď má po 11 kolách 26 bodov po tom, čo po neúspechu v prvom kole 10-krát v rade neprehral. Vo štvrtok by ale potreboval zabrať aj v Európe. Tréner Vladimír Weiss má k spokojnosti veľmi ďaleko.

Po víkendovom triumfe nad Podbrezovou 3:1 sa nechal počuť, že niektorí jeho zverenci hrali až príliš pohodlne, čo by sa im teraz mohlo kruto vypomstiť. Predsa len Slovan ihriskách súperov v EKL prehral trikrát po sebe a vždy bez streleného gólu. Zároveň má veľmi mizernú bilanciu proti súperom zo Švajčiarska, ktoré od roku 1989 ani raz neporazil (0-3-8).

Andi Zeqiri sa z výhry v drese Bazileja radoval vo všetkých štyroch zápasoch, v ktorých skóroval, pričom dvakrát to bolo v EKL. David Hrnčár z bratislavského celku sa v tomto ročníku presadil päťkrát, ale na európskej scéne ešte nedal ani jeden gól v ôsmich štartoch.

Minulé tri domáce strety Bazileja priniesli v priemere päť gólov a vždy minimálne dva zásahy pred polčasovým hvizdom. Potvrdí sa gólová úroda aj teraz? Bazilej je veľký favorit zápasu, predpoklady by mal naplniť.

chcem tipovať