Hokejová TIPOS extraliga otvorila brány jubilejného 30. ročníka. Na zimných štadiónoch od Bratislavy cez Nitru, Zvolen až po Michalovce sa rozohrali zápasy, ktoré definujú (staro)nového majstra. Kto ním napokon bude ukáže budúcnosť. Poďme sa však pozrieť na zaujímavosti aktuálneho ročníka.

Po niekoľkotýždňovej letnej príprave, skúšobných zápasoch a turnajoch sa začal nový ročník. Tisíce fanúšikov priamo na zimákoch alebo pri televíznych obrazovkách znova môžu sledovať v plnom nasadení elitu domácej hokejovej scény. Tešiť sa môžu aj tipéri, na ktorých čaká množstvo príležitostí na spríjemnenie si chvíľ počas sledovania zápasov.

Pre novo registrovaných hráčov na stránke eTIPOS.sk je pripravená akcia Stávka bez rizika až do 50 €. Ako na to? Zaregistruj sa v herni eTIPOS.sk ešte dnes, tipni si svoju prvú stávku za minimálny vklad 20 € a ak bude tvoja stávka nevýherná, vrátime ti celú výšku vkladu v podobe bonusu a to minimálne 20 € a maximálne 50 € (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

To však ani zďaleka nie je všetko. Tipovať na športové stávky na eTIPOS.sk totiž nebolo nikdy viac výhodnejšie. Kto sa zaregistruje a splní určené podmienky, môže získať uvítací bonus až 1050 €.

A to stále nekončíme! V spojení s 30. ročníkom TIPOS extraligy rozdáme hráčom bonus až 30 000 €! Stačí mať na tikete ľubovoľný zápas z ponuky domácej extraligy, pričom tiket musí obsahovať aspoň 3 stávky (z ponuky TIPOS extraligy stačí len jeden tip). Celkový kurz tiketu po vyhodnotení musí byť 3,00 a vklad na tiket musí byť minimálne 2 € (pri vklade 4 € si zaradený do žrebovania 2x, pri vklade 10 € až 5-krát, pri vklade 100 € a viac až 50-krát). Stávky môžu byť predzápasové aj LIVE. Na konci mesiaca odmeníme zo všetkých tipérov, ktorí splnia podmienky až 30 hráčov, ktorí získajú odmeny od 25 € až 350 €.

Skvelá ponuka našej stávkovej kancelárie je pripravená, rovnako ako hráči na nový ročník. Tak sa poďme pozrieť, kto každý sa predstaví fanúšikom:

BENJAMÍNKOVIA

Za posledné roky sa TIPOS extraliga vyformovala na súťaž, kde dostáva priestor čoraz viac mladých hráčov. Pätnásťročný Dalibor Dvorský prekonal rekord Mariána Gáboríka ako najmladší strelec súťaže v jej histórii. Dnes je sedemnásťročný Dvorský hráč AIK Štokholm.

Filip Mešár a Šimon Nemec odohrali v minulej sezóne celý ročník v našej lige, jeden za Poprad, druhý za Nitru a obaja boli draftovaní v 1. kole NHL. Mešár z 26. pozície Montrealom, Nemec bol vybraný ako dvojka draftu a je súčasťou New Jersey.

Kto ich bude nasledovať? Aj v tejto sezóne sa môžeme tešiť na viacero zaujímavých mladých hráčov, ktorých uvidíme v prostredí našej ligy. Aktuálne najmladší je 16-ročný Jakub Chromiak.

Brat Martina Chromiaka, ktorý má už podpísanú zmluvu s tímom LA Kings, na rozdiel od staršieho súrodenca, ktorý je útočník, hráva v obrane. Dobre stavaný pravák pripomína Šimona Nemca pohybom, ako aj schopnosťou hrať presilovku na jej vrchole. Hráča s číslom 7 sa oplatí sledovať!

Zaujímavé meno je aj Juraj Pekarčík, sedemnásťročný útočník hrajúci za Nitru. Dobre stavaný (187 cm, 83 kg) forvard by mohol patriť k zaujímavým produktom našej ligy.

NAJSTARŠÍ

Mladíci majú budúcnosť pred sebou, ale čo by ich kariéry znamenali bez skúsených borcov, od ktorých sa môžu učiť a dostávať cenné rady. TIPOS extraliga za poslednú dekádu výrazne zmenila svoj vzhľad, už to nie je liga, kde chodia dohrávať mnohí „dôchodcovia“ kariéru. Kto chce aj vo vyššom veku pomýšľať na dobrý hokej musí mať svoju kvalitu.

Ako napríklad kapitán Nitry Branislav Mezei, ktorý je vo veku 41 rokov najstarším hráčom ligy, začiatkom októbra dokonca oslávi 42. narodeniny.

Mezei toho v kariére preskákal veľa. Do NHL bol draftovaný ešte v roku 1999, v najlepšej lige sveta odohral za NY Islanders a Floridu 240 zápasov. Hrával i v Rusku či Fínsku a od sezóny 2014/15 je neodmysliteľnou súčasťou rodnej Nitry.

Podobný prípad je kapitán Trenčína Tomáš Starosta. Hviezda televíznej reklamy má takisto 41 rokov, akurát nikdy nehrala v NHL. V Európe sa Starosta najviac ohrial v Rusku a KHL, kde strávil značnú časť kariéry. Posledné sezóny je naspäť doma v Trenčíne, kde odovzdáva tony svojich skúseností mladým hráčom.

LEGIONÁRI

O cudzincoch sa zvykne hovoriť, že musia byť dvojnásobne lepší, ako domáci hráči. Minulosť ukázala, že nie vždy tomu tak je, no i tak menoslov cudzincov v našej lige je zaujímavý.
Dávno preč sú časy, kedy bola TIPOS extraliga najmä útočiskom českých hráčov. Desať, pätnásť rokov ich bolo v našich končinách v jednej sezóne viac ako šesť desiatok. A dnes? Tímy extraligy majú na súpiskách len šesť Čechov, z toho polovica sú brankári!

Najviac hráčov z cudziny tak je z Kanady. Až 29. Nasledujú Američania, tých je 15. Osem hráčov má fínsky pas, sedem švédsky. Výpočet legionárov však pokračuje. Na súpiskách extraligistov nájdeme aj piatich Lotyšov, dvoch Rusov a Slovincov, jedného hráča má zastúpené aj Nórsko, Litva, Poľsko, Taliansko, Švajčiarsko, Maďarsko a Ukrajina.

tipovať extraligu