Hra Counter-Strike Global Offensive patrí vo svete e-športov k najpopulárnejším na svete. Keď sa koná veľký svetový turnaj, sledujú ho milióny nadšených fanúšikov. Populárne CS-ko nechýba ani v programe ligy, ktorú hráčom prináša REPUBLEAGUE v spolupráci s TIPOSom. Aké sú však jej pravidlá?

Byť gejmerom je v dnešnej dobe veľmi žiadaná záležitosť. Aj tu však platia striktné zásady a pravidlá.

Zápasy sa hrajú formou 5 na 5. Každý zápas má jasne určený dátum a čas odohrania. Súpiska sa skladá zo 7 hráčov, vrátane trénera.

Hrá sa systémom MR15. Zápas sa musí vždy skončiť výhrou jedného či druhého tímu. Pri nerozhodnom stave rozhoduje, podobne ako v hokeji, overtime.

Na zápas môžu nastúpiť jedine hráči, ktorým nebol udelený žiaden „ban“, teda zákaz v doterajšej kariére. Profesionálnej alebo súkromnej. Smurfing (hranie na inom účte ako svojom oficiálnom) a hosťovanie je zakázané. Tím môže do zápasu vstupovať jedine so zostavou, ktorú uviedol pri registrácii.

Vo výnimočných prípadoch (vypadnutie internetu, technické problémy) môže dôjsť pri dohode s administrátorom k výnimke.

No a keďže svet e-športov si rovnako zakladá na fair-play ako „tradičný“ šport, medzi hráčmi by mali panovať aj priateľské a najmä športové návyky.

Za nešportové či inak nevhodné správanie môže byť uložený „ban“ v maximálnej výške až 3 mesiacov. Za „cheating“ či ďalšie závažné porušenie pravidiel môže byť dokonca uložený „ban“ vo výške až 10 rokov (permanentný).