Najúspešnejší slovenský hráč hry DOTA2 Oliver ‚skiter‘ Lepko s tímom Tundra Esports zvíťazil v prestížnej lige ESL One Fall 2021. Po vyrovnanom finále kvalifikácie na The International, kde podľahli dvojnásobným majstrom sveta OG, dokázal tím Tundra Esports opäť ukázať, že patria medzi svetové TIER1 tímy.  

Finále turnaja, ktorý mal prize pool 400 000 dolárov, sa hral formátom Best of 5.

Tím, ktorého farby háji aj slovenský hráč, vyhral prvý zápas, následne však dva prehral. Za stavu 1:2 sa však dokázalo mužstvo Tundra Esports zomknúť a otočiť vývoj série na 3:2.

Zaujímavosťou je, že na ceste za titulom musel víťazný tím zdolať aj čínsku „mega“ organizáciu PSG LGD, ktorej partnerom je od roku 2019 francúzsky futbalový klub a nový zamestnávateľ Lionela Messiho – parížsky PSG. Ten patrí k absolútnej špičke v hre DOTA2.

Ako sme už neraz písali, vo svete e-športov sa točia obrovské peniaze. Pocíti to aj Lepkove bankové konto, na ktoré pribudne po tomto skvelom triumfe zaujímavá suma. Ako s ňou naloží?

„Kúpim si byt, ale len z pohľadu investície. Zatiaľ som spokojný doma. Milujem mama-hotel,“ povedal so smiechom.

My však musíme doplniť, že k výhre musí ‚skiter‘ doplniť nemalú sumu. Z prize poolu 400-tisíc si víťazný tím odniesol sumu 175 000 dolárov. Organizácia si nárokuje na 10 %, navyše suma sa delí medzi piatich členov tímu. Tak či onak si Oliver prilepšil o viac ako 30 000 dolárov, vďaka čomu už prekročil sumu 100 000 na odmenách, ktoré má na svojom konte za doterajšie úspechy.

A za túto sumu už jednoizbový byt v Bratislave kúpi.

V získaných prize money je prvý v rebríčku slovenských hráčov hry DOTA2, v celkovom poradí Slovákov je na 6. mieste.

Objavte svet ešportov