Minulý týždeň mali možnosť diváci a fanúšikovia e-športov, v televízii TA 3 sledovať zaujímavý rozhovor k čoraz viac populárnej téme e-športov. Pozvanie do Štúdia TA3 prijal člen predstavenstva TIPOS, národnej lotériovej spoločnosti, a. s. Stanislav Molnár a prezident Slovenskej asociácie elektronických športov Karol Cagáň. Divákom porozprávali o e-športe na Slovensku, jeho potenciáli a budúcnosti.

V diskusii sa dozviete, prečo a ako TIPOS tvorí komunitu e-športov. Aké e-športy poznáme a aké sú ich benefity? Čo prináša popularizácia e-športu a vstup nových hráčov na trh? Odhalili sme aj plány na jeseň a informácie o tom, čo prinesú najbližšie roky.

„TIPOS ako hlavný donor športu na Slovensku, samozrejme, chce podporovať aj e-športy. My sme vnímali svoju úlohu pomôcť systému, aby sa vybudoval a aby hráči mali ďalšie príležitosti. Je dôležité povedať, že medzi športom a e-športom sa dá nájsť veľmi veľa rozdielov, ale majú minimálne jedno spoločné. A to je emócia z víťazstva. Je to aj zábava, snaha niečo dokázať, zlepšovať sa, niekam postupovať. V e-športoch je prítomné aj množstvo stratégie, tímovej spolupráce a komunikácie. Takže preto sme to identifikovali ako prirodzené rozšírenie našich záujmov a portfólia,” povedal Stanislav Molnár.

V rámci relácie sa hostia dostali aj k rozsahu podpory e-športov zo strany TIPOSu.

E-športová infraštruktúra je na Slovensku zatiaľ v zárodku a my jej chceme pomôcť. Máme partnerstvá, kde pomáhame finančne, lebo e-šport nie je lacná záležitosť. Najmä ak to chcete robiť na kvalitnej úrovni a má to mať brand, imidž, ohlas, tak musíte do toho vložiť značné investície. Tým, že máme dlhoročné skúsenosti so športom, najmä ako jeho významný donor, tak chceme pomôcť v nastavení hierarchie, chceme vytvoriť kódex hry, fair play, inklúziu, spoluprácu. Aby to nebolo len o víťazstve a porážke, ale najmä o zažití emócie. Pre nás je absolútne kľúčové, aby aj diváci a fanúšikovia zažili pozitívnu atmosféru. Tento trend vnímame v zahraničí a chceme ho priniesť aj na Slovensko,“ uviedol o plánoch v prevádzkovaní e-športoch Stanislav Molnár.

Celú diskusiu nájdete TU