Aktuálna sezóna hokejovej TIPOS extraligy je v plnom prúde, pričom po tretine ročníka môžeme konštatovať, že sme už videli množstvo pozoruhodných momentov. Obhliadnite sa spoločne s nami za tým najzaujímavejším, čo sme na našich štadiónoch videli.

Žiaľ, ani tento ročník si nemôžu vychutnávať na zimákoch fanúšikovia  v plnej paráde. Dôvod je jasný – pretrvávajúca pandémia koronavírusu. O nepríjemnostiach spojených s ochorením však hovoriť viac nebudeme, radšej si poďme pozrieť momenty, ktoré si zaslúžia potlesk na otvorenej scéne.

ŽELEZNÝ ANDREJ GOLIAN

Zápasy Slovana a Košíc sú pre divákov vždy veľkým lákadlom. Odvekí rivali, súboj západu proti východu. Nie inak tomu bolo aj koncom októbra, kedy sa hralo v Bratislave. Slovan vyhral 3:2, pričom jedným z hrdinov zápasu bol domáci obranca Andrej Golian.

Novopečený reprezentant sa blysol ako „železný muž“, keď počas jedného striedania zblokoval hneď tri strely hosťujúcich hráčoch. Až potom sa v bolestivej grimase mohol odobrať kurírovať na striedačku.

SKVELÉ GESTO CHOVANA

V tom istom zápase sa odohral moment, na ktorý nikdy nezabudne malý fanúšik domácich. Po tečovanej strele kapitána Košíc Michala Chovana sa puk ocitol v hľadisku, kde nešťastným spôsobom trafil do hlavy malého chlapca.

V okamihu sa okolo neho zbehli niekoľkí diváci, ktorí sa ho snažili utešiť a presvedčiť sa, že je v poriadku. Po chvíli sa dostal aj do opatery zdravotníkov. Práve tí mu podali hokejku, ktorú prehodil kapitán Košíc ponad plexisklo.

„Verím, že mu to aspoň trochu pomohlo a bude v poriadku,“ uviedol Chovan. Azda prvýkrát sa stalo, že hráč Košíc sa dočkal v Bratislave standing ovations.

STAROSTOV PRÉMIOVÝ GÓL

Trenčianska Dukla zažíva zlú sezónu. Tradičná značka, ktorá vychovala množstvo hviezdnych hráčov pre NHL sa potáca v spodnej časti tabuľky, nedarí sa jej vonku ani doma.

Dôkazom toho bol aj zápas s majstrovským Zvolenom, ktorý hokejisti spod hradu Matúša Čáka prehrali 2:3. Aspoň malou náplasťou na srdce mohol byť pre domácich gól kapitána Tomáša Starostu, ktorý prepálil brankára Robina Rahma nevídaným spôsobom – strelou z polovice klziska.

Pre 40-ročného veterána to bol premiérový zásah v tejto sezóne.

ROZHODCA UPRATAL NERVÁKA

Pozoruhodný moment sme videli aj v zápase Slovana s Trenčínom. Bratislavský klub vyhral jasne 6:1, čo nervovo neuniesol v závere obranca Dukly Martin Nemčík.

Trenčiansky obranca sa dostal pri mantineli do súboja s centrom Slovana Williamom Rapuzzim. Navzájom sa osekávali hokejkami a následne Nemčík zhodil rukavice s cieľom pobiť sa s 31-ročným Američanom.

Jeden z čiarových rozhodcov sa snažil upokojiť situáciu a Nemčíka sa snažil odtlačiť. Po tom ako usporiadatelia otvorili dvere, však obaja prepadli na plochu za mantinelom.

DEMITROVKA VÁCLAVA STUPKU

Sezóna TIPOS extraligy priniesla aj viacero krásnych gólov. O jeden z nich sa postaral útočník Zvolena Václav Stupka. Ten sa v zápase s Prešovom blysol fintou, ktorú v našich končinách preslávil legendárnym Pavol Demitra.

Stupka sa zmocnil puku počas presilovej hry, posunul si ho medzi nohy, kde vložil aj hokejku a efektným spôsobom skóroval. Klobúk dole.

GESTO FAIR-PLAY JURAJA ŠIŠKU

Viacero hráčov našej ligy sa prezentovalo gestom Fair-play. Jedným z nich je aj reprezentant Juraj Šiška z Nových Zámkov. V zápase s Banskou Bystricou mal hrať jeho tím presilovú hru, keď v tom najlepší strelec svojho tímu prišiel za rozhodcom, nech faul odvolá.

„Možno to tak vyzeralo, ale spadol som sám, tak poďme hrať ďalej,“ povedal Šiška rozhodcovi a pokračoval: „Takýmto spôsobom som presilovku získať nechcel. Nič sa nestalo, tak som to odvolal,“ povedal Šiška. Aj my mu tlieskame a dávame palec hore!

Aktuálna ponuka Tipos extraligy