E-športy sú extrémne sledovaným odvetvím. Športové hry či strieľačky majú milióny fanúšikov po celom svete. Svojským fenoménom však je hra Fortnite. Kým sa gejmer dostane do poslednej zóny, uplynie 18 minút. V súčasnosti sa jej venuje viac ako 350 miliónov hráčov.

Dosiahnuť takéto množstvo aktívnych hráčov sa podarilo doposiaľ len Minecraftu. Aj to svedčí o výnimočnosti hry Fortnite.

Čím je taká výnimočná?

Nápad na jej vznik sa zrodil z myšlienky spojiť strieľačky a budovanie z Minecraftu. V súčasnosti je Fortnite distribuovaný ako tri rôzne hry (Fortnite: Save the World, Fortnite Battle Royale, Fortnite Creative), aj keď každá používa ten istý Engine a má podobnú grafiku, umelecké predmety a hernú mechaniku.

Fortnite nie je len doménou gejmerov, ale aj celebrít. Americký raper Travis Scott usporiadal event, do ktorého sa zapojilo live 12 miliónov hráčov, čo je absolútny svetový rekord. Navyše, ďalšie tri milióny divákov sledovali boje na streame.

Scott má v hre aj vlastnú postavu, rovnako ako športové hviezdy Neymar a LeBron James.

Jeden z najslávnejších basketbalistov histórie vkročil do Fortnite uprostred siedmej sezóny, ktorá nesie označenie Invasion a zaoberá sa mimozemskými civilizáciami. Herný Battle Pass obsahuje okrem iného Ricka z animovaného seriálu Rick a Morty ako aj komiksovú ikonu Supermana.

V minulosti sa už v hre objavilo viacero známych tvárí. Streamer Ninja, spomínaný raper Scott, DJ s prezývkou Marshmello, ako aj brazílsky futbalista Neymar či jeho nemecký kolega Marco Reus.

Navyše, hra začala nové odpočítavanie, čo znamená, že sa chystá niečo veľkolepé. Siedmeho augusta krátko po polnoci by to malo vypuknúť – in-game koncert popovej hviezdy Ariany Grande!

Jednoducho, čakajú na nás veľké veci.