Košice vs Slovan aj iné atraktívne ťaháky. Tipni si na TIPOS extraligu

Nová sezóna TIPOS extraligy má za sebou prvé kolá a už sa diali zaujímavé veci. Slovan má nového trénera a snaží sa odraziť z dna, Zvolen valcuje a Nitra bije na poplach. Počas víkendu sa hrá v piatok a v nedeľu a kto si chce zápasy vychutnať dokonale mal by mať podaný tiket na TIPOSBETe.

Najlepšie kurzy a k nim aj bonusové akcie. To je TIPOSBET. Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na ľubovoľné zápasy z našej ponuky a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

A teraz sa už poďme spoločne pozrieť na predikcie zápasov 7. a 8. kola TIPOS extraligy.

8. KOLO, PIATOK 6. 10.

KOŠICE – SLOVAN – 1

Najväčšie slovenské derby. Ostro sledovaný duel, ktorý často nemá favorita, ale dnes to neplatí. Majster a domáci tím je v pozícii tímu, od ktorého sa čaká výhra. Košice majú lepší tím a hoci v poslednom zápase doma prehrali s Michalovcami 4:5 by sa mali skonsolidovať. Slovan však bude apriori proti. Je vedený novým trénerom – Jána Pardavého nahradil český veterán Vladimír Růžička. Ten síce v prvom zápase vyhral na ľade Nitry, ale následne doma prehral Slovan s Trenčínom. V Košiciach bude určite búrlivá atmosféra, v ktorej by bol triumf hostí prekvapením.

MICHALOVCE – B. BYSTRICA – 1X
Prvá tretina – X

Súboj tabuľkových susedov. Bystrica je štvrtá, Michalovce piate. Domáci vyhrali posledné dva zápasy, „barani“ dokonca ťahajú sériu štyroch výhier v rade. Súboj na Zemplíne sľubuje vyrovnaný hokej. Oba tímy sa trafili do legionárov, ktorí ich ťahajú, pridávajú sa však aj domáci hráči. V zápasoch týchto tímov veľa gólov nezvykne padať, zápasu by svedčal výsledok po 60 minútach 2:2.

TIPUJ EXTRALIGU A ZÍSKAJ VÍKENDOVÝ BONUS AŽ 100 €

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – NITRA – 1
Prvá tretina – 1

Nitra je vo veľkej kríze. Hernej aj výsledkovej. Tím, ktorý hral pred dvoma rokmi vo finále zatiaľ nevyhral v riadnom hracom čase, naopak, v poslednom zápase so Zvolenom utŕžil doma krutý debakel 3:9. V tíme nastali prvé zmeny, mužstvo okolo strelca Samuela Bučeka sa musí posilniť ak chce byť konkurencie schopné. To Spišiaci tak už urobili. Do tímu sa vrátil Kale Kerbashian, ktorý bol vlani najproduktívnejším hráčom „rysov“. Spišská prehrala posledné dva zápasy, o to viac sa bude chcieť doma vytiahnuť na chabú Nitru.

L. MIKULÁŠ – POPRAD – X

Podtatranské derby, do ktorého nepôjde ani jedno mužstvo v ideálnom rozpoložení. Liptáci prehrali posledné dva zápasy, Poprad dokonca tri. V drese domácich sa budú tradične spoliehať na ofenzívne chúťky Réwaya či kontroverzného Millera, Poprad má vo svojom strede produktívnych veteránov Svitanu, Mlynaroviča či Záborského. V Mikuláši sa nehrá nikomu ľahko, na ľade to bude boj, ktorý rozhodnú až samostatné nájazdy.

NOVÉ ZÁMKY – HUMENNÉ – 1

Na juhu Slovenska sa očakáva historický stret týchto tímov a domáci pôjdu do súboja s nováčikom ako veľký favorit. Novozámčania majú, ako už tradične za posledné roky, dobrý vstup do ligy. Po 6. kolách im patrí 3. pozícia. Na konte majú 12 bodov.  Loggins, Lee, Stupka či Mamcics hrajú kvalitne a sú zárukou bodov. Humenné je v menšom laufe. Po triumfe nad Popradom doma ozbíjalo o body Spišskú. Tretí zápas v rade s bodmi však neočakávame.

TIPUJ EXTRALIGU A ZÍSKAJ VÍKENDOVÝ BONUS AŽ 100 €

ZVOLEN – TRENČÍN – 1

Najlepší tím ligy hostí Duklu, ktorá pretrhla šnúru prehier a rabovala na Slovane. Ale začnime od domácich. Tí sú v absolútnom laufe. Po úvodnej prehre na Liptove po predĺžení prišla séria piatich výhier nad Michalovcami, Slovanom, Humenným, Spišskou i Nitrou. Zvolen má parádne skóre 29:14, v jeho strede žiaria prakticky všetky formácie. Trenčín bude hrať pod Pustým Hradom asi podobný hokej ako na Slovane – podporený kvalitným výkonom brankára LaCouveeho, bojovný prejav a bude sa snažiť využiť ponúknuté brejky či presilovky. Na Zvolen by to však stačiť určite nemalo.

8. KOLO, NEDEĽA 8. 10.

KOŠICE – ZVOLEN – X
Menej gólov ako 5,5

Šláger kola sa bude hrať na východe. Majster proti tímu s najlepšou formou a repríza minuloročného finále. Dominovať budú defenzívy.

NOVÉ ZÁMKY – L. MIKULÁŠ – x2

Možné prekapenie? Na juhu Slovenska sa nehrá nikomu príjemne, ale Liptáci to na domácich vedia. Potvrdia to aj v nedeľu?

B. BYSTRICA – SLOVAN – 2
Menej gólov ako 4,5

Ak chce Slovan pomýšľať na popredné miesta musí podobné zápasy zvládať. Hoc aj na ľade nepríjemného súpera, ktorý bude hrať výrazne do tela. V zápase padne minimum gólov.

DUKLA – SP. NOVÁ VES – 1x

Trenčín doma najskôr prestrieľal Poprad 4:0, následne prehral s Liptákmi 1:6. Aký bude jeho ďalší zápas pred vlastnými fanúšikmi? Z piatich súbojov nevyhral doma so Spišskou len raz. Minimálne bod vydoluje aj teraz.

HUMENNÉ – NITRA – 2

Súboj tímov z dna tabuľky. Nitra musí zabrať a hoci hrá vonku, na ľade nováčika sa jej rysuje ideálna šanca na to, aby konečne predviedla dobrý výkon a zobrala body.

POPRAD – MICHALOVCE – X

Pod Tatrami sa bude hrať vyrovnaný hokej. Stačí sa pozrieť na vzájomné zápasy. Z posledných deviatich duelov až sedem skončilo po 60 minútach hry nerozhodne. V príprave na nový ročník sa stretli tímy dvakrát. A výsledok? Najskôr remíza 3:3, potom 2:2.

Tipy na zápasy sú subjektívnym názorom autora článku.

tipuj extraligu