Je to tu. Veľké finále milionárskej súťaže, Ligy majstrov. O primát kráľa Európy si to v Istanbule rozdajú aktuálne azda najlepší tím na svete, Manchester City a taliansky klub Inter Miláno. Hrá sa však na jeden zápas, kto uspeje? Tipni si s TIPOSBETom.

Tipovať s TIPOSBETom prináša množstvo výhod a možností na prilepšenie si. Kto si na svoj tiket umiestni aspoň 4 zápasy s kurzom 1,50 dostane automaticky navýšenie výsledného kurzu o 20%!

Navyše na nových hráčov čaká registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a založí si hráčske konto aspoň za 10 € hrá následne za 25 €.

tipuj finále

LIGA MAJSTROV – FINÁLE

Manchester City – Inter Miláno

Tipy: Zápas Manchester City – víťaz Manchester City – 1.gól Man. City

Vyvrcholenie sezóny o slávnu „ušatú trofej“ je tu. Najkvalitnejší klub v Európe a iste i vo svete Manchester City vo finále Ligy majstrov vyzve taliansky Inter Miláno, ktorý je jedným z najväčších tohtoročných prekvapení v tejto európskej pohárovej súťaži. Výkop je naplánovaný na 10. júna o 21:00 hod na vyše 70-tisícovom štadióne Atatürk Olimpiyat v tureckom Istanbule.

Citizens sa v tomto ročníku pokúsia o slávne treble, ktoré sa v Anglicku naposledy podarilo jeho mestskému rivalovi United v roku 1999. Je to kombinácia titulov v Premier League, FA Cupe a napokon v Lige majstrov. Angličania na ceste do finále Champions League najprv zvládli bez prehry a z prvého miesta neľahkú základnú skupinu s Dortmundom, Sevillou a Kodaňou, v osemfinále nedali žiadnu šancu Lipsku (1:1, 7:0) a v ďalších kolách vymazali aj dvoch veľkých ašpirantov na trofej – najprv Bayern (3:0, 1:1) a potom v semifinále aj Real Madrid (1:1, 4:0).

Hviezdnu formu má Erling Haaland, ktorý v tejto sezóne Ligy majstrov zaznamenal zatiaľ 12 gólov, ďalších 36 pridal v Premier League. Podarí sa tomuto tímu svoj druhý štart vo finále Ligy majstrov pretaviť na vôbec prvú európsku trofej v histórii? Inter Miláno dokázal postúpiť z mimoriadne ťažkej skupiny C, kde sa stretol s Bayernom, Barcelonou a Viktoriou Plzeň. Od začiatku bolo jasné, že jeden veľkoklub do vyraďovacích bojov nepostúpi, nepopulárny „čierny Peter“ napokon ostal Kataláncom.

Nasledovali dve portugalské prekážky Porto (1:0, 0:0) a Benfica (2:0, 3:3), po ktorých sa Inter napokon prebojoval do semifinále Ligy majstrov, kde ho čakalo veľké derby proti AC Miláno. Vyhral oba zápasy (2:0, 1:0) a zabojuje tak už o tretiu trofej v sezóne, keďže získal už víťazstvá v Talianskom Superpohári i Talianskom pohári. Inter sa tak v poslednom zápase sezóny pokúsi o veľké prekvapenie.

Vo finále Champions League bol doteraz päťkrát a trikrát svoj štart dokázal premeniť na úspech. Naposledy v roku 2010 pod vedením José Mourinha. Tieto dva veľkokluby sa na európskej pôde a prakticky v žiadnom oficiálnom súťažnom súboji nikdy nestretli. Aktuálna forma nám taktiež veľa nepovie, keďže je prakticky po sezóne.

tipuj finále