Hokejová TIPOS extraliga má za sebou základnú časť, ktorú ovládli kamzíci z Popradu. Či sa im podarí získať aj premiérový titul je zatiaľ otázne. Tím trénera Todda Bjorkstranda napríklad ešte nepozná ani súpera pre play-off. Ten vzíde zo zápasov predkola, ktoré sa začína už v pondelok. Kto sa dostane do top 8?

Najlepšie kurzy a k nim aj bonusové akcie. Využi Bonusy z bufetu, ktoré nájdeš jedine na TIPOSBET.

Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na ľubovoľné zápasy z našej ponuky a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

Tešiť sa môžeš aj na Bonus z bufetu – Späťák. Ide o formu vernostného BONUSU, ktorý je vyplácaný za získané body z tipovania za kalendárny mesiac. Body získava hráč podľa výšky vkladov a podľa výšky kurzov na tiketoch. Každý mesiac môže hráč získať bonus až do 350 €!

Extrémne vyrovnaná a dramatická základná časť bola nabitá do posledného kola. Doslova. Napríklad taký Slovan mohol skončiť pred posledným kolom na 5., ale aj 9. mieste. Napokon to bola prvá možnosť a Slovan si tak v play-off zahrá v ostro sledovanej sérii proti Košiciam.

My sa ale poďme venovať analýzam sérii Zvolen – Liptovský Mikuláš a Nitra – Trenčín, teda tímov, ktoré skončili na siedmom, ôsmom, deviatom a desiatom mieste po základnej časti, a teda tímom, ktoré sa pobijú o dve voľné miesta v top osmičke pre play-off.

ZVOLEN (7.) – L. MIKULÁŠ (10.)

Favorit série je na papieri pomerne jasný, ale.

Domácim ušla top šestka len o skóre v porovnaní s Banskou Bystricou. Vicemajster z minulej sezóny nemal ideálnu základnú časť. Sprvoti sa síce držal v top 4, potom prišli viaceré krízy a pokles v tabuľke. Napokon je z toho len boj o najlepšiu osmičku.

Zvolen a Liptáci sa v základnej časti stretli šesťkrát. Po prvý raz taká situácia nastala už v prvom kole, keď Mikuláš zvíťazil 4:3 po predĺžení. V ich súbojoch zakaždým zvíťazilo domáce mužstvo. Bilancia je teda vyrovnaná 3:3, skóre hrá v prospech Zvolenčanov (22:18).

Z posledných 5 duelov získal Zvolen 7 bodov, Liptáci 6. Aj z tejto štatistiky je teda vidno, že by nás mala čakať vyrovnaná séria.

Zvolen má vo svojom strede ako lídrom mix legionárov na čele s bratmi Hultsovcami plus domáce hviezdy Zuzina a Hecla. Liptáci sa zas spoliehajú na body cudzincov a mágiu Martina Réwaya.

TIPOSBET TIPUJE:
Zvolen vyhrá sériu 3:2 na zápasy

NITRA (8.) – TRENČÍN (9.)

Hokejisti spod Zobora boli pred posledným kolom na postupovom 5. mieste a stačilo im neprehrať na ľade Banskej Bystrice. To sa nestalo, padli 3:5, a tak musia bojovať o play-off v baráži.

Tam narazia na Trenčín, ktorý mal v závere základnej časti dobrú formu. Vojaci vyhrali posledných päť duelov, vrátane triumfu na ľade Košíc 3:2. Celkovo počas tejto série dosiahli priaznivé skóre 24:13, pričom v jednom prípade zdolali aj Nitru – 6:5 po nájazdoch. Zápas sa hral 1. marca a Dukla v ňom doma otočila zo stavu 0:3 po prvej tretine.

Tieto tímy sa v základnej časti stretli šesťkrát a nebyť spomínanej porážky, Nitra mohla mať dokonalú bilanciu 6:0. Áno, pre Trenčín je Nitra nepríjemný súper, Dukla s ním prehrala päťkrát a ani raz neuspela v riadnom hracom čase. Toto tvrdenie na jednej strane dáva do pozície favorita Nitru, posledný duel však určite vlial zverencom Branka Radivojeviča a Milana Bartoviča veľa energie.

Nitra bola ofenzívne najdominantnejším tímom základnej fázy sezóny, keď strelila 172 gólov. Trenčín ich dal o 28 menej, no mal jemne lepšiu obranu so 156 inkasovanými gólmi. Nitra ich dostala 158.

Zaváži v predkole dlhodobá štatistika alebo momentálna forma? My sa prikláňame skôr k možnosti B.

TIPOSBET TIPUJE:
Trenčín vyhrá sériu 3:1 na zápasy

Tipuj predkolá