Kvalifikačné kolá EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy sú v plnom prúde. Aktuálne máme za sebou už tretie, ktoré sa stalo korisťou českého zástupcu Adama ‚Dzouvi‘ Menšíka. Dnes, teda v piatok 9. apríla je na program predposledné 4. kvalifikačné kolo, ktoré priblíži ďalších gejmerov k boji o celkový prize pool EHOKEJ Ligy vo výške 15 000 €!

Do zvyšných dvoch kvalifikačných kôl sa môže zapojiť každý, kto má rád E-games, doma disponuje PlayStation 4 alebo PlayStation 5 a k dispozícii hru NHL 21 v režime Hockey Ultimate Team.

Tieto podmienky splnil aj ‚Dzouvi‘, ktorého meno je na českej a slovenskej e-scéne dobre známe. Mnohí sa možno pýtate, čo znamená jeho nick. Odpoveď je úsmevná a prozaická: „Chcel som prezývku, ktorá by znela anglicky. Malo to byť Džoui, napokon je z toho Dzouvi,“ povedal s úsmevom Adam, ktorý azda zvykol sledovať seriál Priatelia a obľúbil si postavu ‚Džouiho‘ Tribbianiho.

Jeho cesta za triumfom v treťom kvalifikačnom kole bola pomerne hladká. V semifinále najskôr vyradil slovenskú hráčku Sandru ‚LadyBrunette‘ Demitrovú, aby si následne vo finále poradil so svojím krajanom a takisto veľkou postavou na gejmerskej scéne Josefom ‚pepcastachurcik‘ Stachurom.

„Finále s pepcom bolo buď – alebo. Nehrali sme proti sebe už dlhšie. Zápas bol vyrovnaný, v závere mal aj tlak, ale podržal ma brankár,“ potešil sa ‚Dzouvi‘.

Zatiaľ čo finále bola česká záležitosť, súboj o tretie miesto mal slovenské zastúpenie. Proti Sandre nastúpil Anton ‚Fenomen36363‘ Meško. „Oboch poznám, sú to kvalitní hráči. Nabudúce môžu pokojne vyhrať, kvality na to majú,“ konštatoval ‚Dzouvi‘.

Adam je, mimochodom, príklad gejmera, ktorý ovláda šport nielen pri hre za počítačom, ale vyznáva ho aj v osobnom živote. Hrával florbal, keďže opatrenia spôsobené pandémiou koronavírusu mu však v dnešnej dobe nedovoľujú chodiť do telocvične s kamarátmi, presedlal na beh. Navyše má blízko aj behu. Do osemnástich rokov hrával aktívne za futbalový klub z Pardubíc.

V Pardubiciach sa hrá aj kvalitný hokej, no keďže EHOKEJ Liga TIPOS Extraligy má, pochopiteľne, len slovenských účastníkov, na drafte si bude vyberať z jej členov. Koho by si prial? „Je mi to jedno. Čo je však isté, pôjdem na víťazstvo,“ dodal Adam ‚Dzouvi‘ Menšík.

A čo ty? Máš vybraný obľúbený klub z našej TIPOS Extraligy? Trúfaš si poraziť ‚Dzouviho‘ či ‚LadyBrunette‘? Zaregistruj sa ešte dnes na ehokejliga.sk a hraj štvrté kvalifikačné kolo EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy.

SLEDUJ ELIGU