Najlepšia klubová futbalová súťaž sveta, Liga majstrov, má pred sebou posledné zápasy v skupinách. Niektoré tímy už majú postup istý, iní musia zabrať v samom závere. Komu sa to podarí a kto bude mať oči pre plač? Sleduj spolu s nami zápasy Ligy majstrov a tipni si na ne na TIPOSBET.

Kto si na náš web klikol prvýkrát a zaregistruje sa, môže hrať bez nervov. Ak tvoja prvá stávka bude nevýherná, vrátime ti celý vklad v podobe bonusu až do 50 € (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €). Stávka musí byť podaná pred zápasom SÓLO, pričom si môžeš vybrať aj odvodenú stávku (počet gólov, 1. polčas, handicap a pod.).

Navyše, na nových hráčov čaká registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a vloží si na hráčske konto aspoň za 10 €, hrá následne za 25 €.

A teraz sa už pozrime na prognózy zápasov Ligy majstrov.

PSV – Arsenal (utorok, 18:45)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Prvé a druhé miesto v skupine B Ligy majstrov sú už isté, a tak si PSV môže dovoliť dať do zápasu proti víťazovi skupiny a vyzývateľovi z Premier League Arsenalu všetko. Napriek nízkej stávke v tomto zápase nepočítajte s tým, že by PSV išlo do zápasu s nízkym sebavedomím po tom, čo cez víkend predĺžilo svoju perfektnú ligovú bilanciu na 15 víťazstiev v rade. Teraz PSV chýbajú iba dva zápasy na vyrovnanie rekordu Eredivisie, ktorý stanovilo v sezóne 1987/88 ako najdlhší víťazný začiatok ročníka, a bude dúfať, že si svoje tempo udrží aj na kontinentálnej scéne. Aby sa to domácim podarilo, musí sa vysporiadať s pochybnou formou proti anglickým celkom v posledných ôsmich stretnutiach, pričom v minulom z týchto súbojov utrpeli od Arsenalu krutú porážku 0:4.

Boj o titul v Premier League nabral minulý víkend ďalší zvrat, keď šesťzápasová víťazná séria Arsenalu skončila porážkou 0:1 na ihrisku Aston Villy, čo znamená, že prvé tri tímy delia iba dva body. Uvidíme, či Mikel Arteta bude so zostavou ešte niečo robiť s ohľadom na nabitý program počas Vianoc, ale napriek tomu sa očakáva, že po najvyššej výhre v LM od sezóny 2007/08 v piatom kole (6:0 proti Lens) predvedú Kanonieri kvalitný výkon. Fanúšikovia Gunners sa môžu pýšiť nielen ofenzívou, ale aj tým, že sa stali prvým tímom, ktorý mal v prvom polčase zápasu LM päť rôznych strelcov. Aj tak tu ale nie je isté, že sa dočkáme ďalšieho dominantného výkonu, pretože Arsenal má s holandskými súpermi zmiešanú bilanciu, pričom naposledy tu v minulej sezóne v Eindhovene prehral 0:2.

Manchester Utd. – Bayern (utorok, 21:00)

Tipy: Zápas 1X – viac gólov v druhom polčase

Manchester United vstupuje do šiesteho zápasu skupinovej fázy Ligy majstrov a po doterajšom neúspešnom európskom ťažení nemá osud vo svojich rukách. Červení diabli musia poraziť už kvalifikovaný Bayern Mníchov a zároveň dúfať, že druhý zápas skupiny A medzi Kodaňou a Galatasarayom ​​skončí nerozhodne, pokiaľ sa chcú dostať do vyraďovacej fázy. To sa zdá byť vzhľadom k „naozaj nekonzistentnej“ forme zverencov Erika ten Haga, ktorí v sobotu utrpeli potupnú porážku 0:3 s Bournemouthom, veľmi ťažkú ​​úlohu. Bola to ich tretia domáca porážka rovnakým výsledkom v piatich vystúpeniach na Old Trafford, a keďže v štyroch z piatich súbojov v skupine LM inkasovali aspoň tri góly, je nutné dramatické zlepšenie, pokiaľ sa United chcú dostať medzi posledných 16 tímov. Snáď im môže dať nádej sobotný mizerný výkon Bayernu Mníchov, ktorý na ihrisku Eintrachtu Frankfurt utrpel drvivú porážku 1:5.

Majstri Bundesligy sa síce už kvalifikovali do vyraďovacej fázy, ale výber ich tímu v piatom hracom dni a potreba „vážnej reakcie“ podľa kouča Thomasa Tuchela znamená, že v Manchestri pravdepodobne nezaspia na vavrínoch.

Bayern by tiež mohol predĺžiť svoju neuveriteľnú súťažnú sériu 39 stretov bez porážky v skupinovej fáze Ligy majstrov. Pred poslednou remízou 0:0 s Kodaňou vyhrali Bavori 17 stretnutí v skupine po sebe a ďalší neúspech by znamenal ich prvú dvojzápasovú sériu bez víťazstva v skupinách po 14 rokoch! Červení diabli v predošlých 11 domácich súbojoch proti nemeckým súperom neprehrali.

CZ Belehrad – Manchester City (streda, 18:45)

Tipy: Zápas X2 – 1.gól Manchester City – viac gólov v 2.polčase

Skupina G Ligy majstrov vstupuje do záverečného kola, v ktorom už nie je o čo hrať, pretože všetky štyri tímy už majú svoje isté. Belehrad sa rovnako ako v predchádzajúcich dvoch prípadoch v skupinovej fáze LM umiestni posledný. Teraz svoje ťaženie zakončí proti vedúcemu tímu tabuľky Manchestru City, pričom stávkové kancelárie srbský klub považujú za veľkého outsidera, a to aj napriek niektorým drobným pozitívam na strane hostiteľov. Bez ohľadu na neúspešné ťaženie hrá Červená hviezda o svoju hrdosť a bude chcieť svoje pôsobenie zakončiť úspechom.

Hra na štadióne Rajko Mitiča potom predstavuje ideálnu kulisu pre toto náročné stretnutie, pretože hostitelia prehrali iba jeden z posledných 28 domácich duelov. Anglické celky tiež pocítili tlak nepriateľskej atmosféry na tomto štadióne, pričom červenobieli v Belehrade prehrali iba tri z 11 takýchto stretnutí. City, víťazi svojej skupiny už siedmu sezónu po sebe, budú chcieť tento trend prekonať, pretože sa snažia zavŕšiť perfektné ťaženie skupinovou fázou, keď vyhrali každý z doterajších piatich zápasov. Úradujúci majstri ešte nespoznali obávané prostredie štadióna Rajka Mitića a do Srbska pôjdu vôbec prvýkrát. Z posledných 34 stretov v skupinovej fáze LM prehrali len dvakrát, aj preto sú veľkými favoritmi. Citizens majú navyše motiváciu obhájiť svoju sériu 19 stretnutí bez porážky v európskych súťažiach, ktorá je v súčasnosti rekordom anglického klubu.

Dortmund – PSG (streda, 21:00)

Tipy: Zápas X – polčas X/zápas X – menej gólov ako 2,5

Borussia Dortmund s tromi víťazstvami sa kvalifikovala do vyraďovacej fázy Ligy majstrov so zápasom k dobru, ale bude sa snažiť vyhnúť porážke proti Paris Saint-Germain, aby ovládla skupinu. Možno by dokonca uvítala návrat do kontinentálnej súťaže, pretože od víťazstva 3:1 na ihrisku AC Miláno v piatom hracom dni neuspela a naposledy podľahla 2:3 Lipsku. Zverenci Edina Terziča budú dúfať, že neporaziteľnosť v oboch predchádzajúcich domácich vzájomných zápasoch ich môže inšpirovať k návratu na víťaznú vlnu. Povzbudivé je, že proti francúzskym súperom prehrali iba dva domáce európske duely z jedenástich. V každom z minulých piatich týchto súbojov skórovali aspoň dvakrát, teraz je však problémom, že majú dlhý zoznam zranených.

PSG zlomilo Newcastlu srdce v piatom zápase neskorým vyrovnaním (1:1) a vďaka penalte Kyliana Mbappého z nastavenia majú osud vo vlastných rukách, hoci iba víťazstvo tu im zaručí postup a výhru v skupine bez ohľadu na výsledok súboja Newcastle vs. AC Miláno. Vzhľadom na to, že po ôsmich ligových výhrach v rade jasne vedú Ligue 1, mali by do Nemecka odchádzať v dobrej nálade. V predošlých troch vonkajších vystúpeniach v LM však prehrali, počnúc poslednou návštevou Nemecka, kedy ich v marci porazil Bayern Mníchov 2:0. Parížania, ktorí sa snažia prvýkrát v histórii LM vyhnúť štyrom vonkajším prehrám v rade, nie sú pri posledných výjazdoch za hranice šťastní, pretože z predošlých šiestich vonkajších stretnutí v LM proti nemeckým súperom vyhrali iba raz.

Newcastle – AC Miláno (streda, 21:00)

Tipy: Zápas X2 – 1. gól Miláno – viac rohov Newcastle

Ide o dôležitý záverečný zápas v skupine F Ligy majstrov, v ktorom Newcastle United aj AC Miláno vie, že iba víťazstvo im dáva šancu na postup do ďalšej fázy súťaže. V súčasnej dobe majú oba tímy päť bodov, dva body za druhým Paris Saint-Germain, ktorý hostí Borussiu Dortmund, ktorý si už zabezpečil postup zo skupiny, ktorá bola mnohými považovaná za „skupinu smrti“. Zverenci Eddieho Howea vstúpia do tohto rozhodujúceho duelu po dvoch porážkach, ktoré utrpeli v posledných dvoch zápasoch Premier League na ihriskách Evertonu (0:3) a Tottenhamu (1:4).

Návrat do St James‘ Parku by im mal priniesť aspoň povzbudenie, rovnako ako vynikajúca bilancia iba jednej porážky v posledných 16 domácich európskych stretnutiach, aj keď táto jediná prehra prišla v poslednom domácom stretnutí LM proti vedúcemu Dortmundu. AC Miláno tiež utrpel vonkajšiu porážku minulý víkend na trávniku Atalanty (2:3), ale dvakrát dokázal vyrovnať predtým, ako v nastavení inkasoval, čo aspoň ilustruje bojovného ducha tímu Stefana Pioliho. Sedemnásobní víťazi súťaže nedokázali v prvom hracom dni na domácom ihrisku zvíťaziť ani skórovať, hoci v zápase do značnej miery dominovali, čo prispelo k ich nelichotivej bilancii, kedy nedokázali vyhrať 22 z posledných 30 zápasov súťaže o ušatú trofej. Žiadny tím v skupinovej fáze LM nedal menej gólov ako AC (3).

chcem tipovať