Hokejová TIPOS Extraliga má za sebou tri pätiny odohraných zápasov zo základnej časti. Veľa vecí sa už kryštalizuje smerom k play-off, mnoho otázok zostáva naďalej otvorených. Poďme sa pozrieť na zaujímavé momenty doterajšieho priebehu sezóny.

SPANILÁ JAZDA SPIŠIAKOV

Rysy prežívajú (zatiaľ) sezónu ako zo sna. Tím Spišskej Novej Vsi je prvý v tabuľke s obrovským náskokom 13 bodov na druhý Poprad. Mužstvo, ktoré skladal generálny manažér Richard Rapáč, ťaží z kvality kádra, ale aj hry na domácom ľade. Zo 16 zápasov doterajšieho priebehu sezóny vyhrala Spišská doma všetkých 16 duelov a atakuje historický rekord Zvolena. Mužstvo má kvalitu, navyše pred časom získalo aj hviezdneho útočníka Martina Bakoša. Spišská je zatiaľ hlavný ašpirant na zisk titulu.

DOMINANTNÝ VÝCHOD

Postavenie Spišskej na čele tabuľky nie je jediná výnimočná vec zo strany tímov z východného Slovenska. Niekedy vyvoláva úsmev na tvári politická hláška, že na východe nič nie je. Hokej však dáva jasne najavo, že je to veľký omyl.

Prvé sú rysy, druhé kamzíky z Popradu, tretie Michalovce a štvrté majstrovské Košice.

SLOVAN (KONEČNE) STÚPA

Najhoršiu sezónu za posledné roky zažíva bratislavský Slovan. Krátko pred Vianocami bol ešte predposledný a nahlas sa hovorilo o záchranárskych prácach. Nateraz sa zdá, že nič také už nehrozí a pod vedením tretieho trénera v tejto sezóne – Petra Oremusa – bude tím z hlavného mesta stúpať. Slovan je aktuálne si ziskom 47 bodov deviaty. Bodový skok zabezpečili belasým najmä posledné zápasy, veď Slovan ťahá šnúru šiestich výhier v rade.

LEGIONÁRI VPRED

Keď sa pozrieme na bodové štatistiky hráčov, jasne dominujú legionári. V top 25-ke poradia hráčskych bodov je až 22 cudzincov! Lídrom produktivity je Olivier Archambault zo Spišskej Novej Vsi, ktorý v 31 zápasoch nazbieral úctyhodných 46 bodov.

bodu na zápas. Viac ako bod na zápas majú z legionárov aj Vela, Dmowski, Gill, Merežko, Gates, Fejes, Turnbull, Daugavinš, Ranford, Pearson, Harper či Roy.

BUČEK ŤAHÁ NITRU

Pozitívom zo slovenského hráčskeho pohľadu sú, tradične, výkony a bodové výsledky Samuela Bučeka z Nitry. Ten je už tradične ozdobou svojho tímu, ktorý síce začal sezónu tragicky, ale aj vďaka Bučekovmu prebudeniu tabuľkou stúpa.
Dvadsaťpäťročný krídelník má po 33 zápasoch na konte 44 bodov, z toho 20 gólov. V tejto štatistike je najlepší v lige. Ani tomu však nestačí na to, aby ho vedenie reprezentácie povolalo do národného tímu.

Tipuj extraligu